С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 367
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Не, само ти споделям искреното си мнение по казуса ти.  Хм, ама ти да не приемаш искрено изказаното мнение за заяждане? Тцъ, тцъ, тцъ...А уж ценеше искреността...
Това твоето изобщо не е искрено мнение, а откровено заяждане и подигравателно отношение към всичко, което напиша. Правиш ли разлика?
Ти специално ме нападаш и се заяждаш с мен от една друга тема заради музиката, която слушам, но това е друга тема.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 19:16 от rose_33

# 61
Мдамм, толкова за цененото искрено мнение.

# 62
След повече от пет страници съвет, които ти не вдяваш, защо просто не приемеш, че не те харесва? И така да си живееш спокойно с тая мисъл.

# 63
  • ...живея на последния етаж...
rose, много ми напомняш на дъщеря ми , когато беше на 17-18 години. Имаше една крилата фраза " Аз компромиси с никого и с нищо не правя". Вече на 30, мисли малко по-иначе. Не отговори на въпроса - на колко години си?

# 64
  • Варна
Ама наистина, как точно свекървата е виновна за отменената сватба? Не разбирам.
Щото и моята имаше някои идеи за нашата сватба, но просто ѝ беше обяснено, че не сме ок с тях и толкоз... 🙄

# 65
  • София

И на мен това ми направи впечатление - как се отменя сватба, освен, ако не е заради починал близък... макар, че и заради това хора са си правели сватбата. Имаше една много мила история, в която имало запазено място на сватбата, празен стол, но снимката на бабата - на масата. Това е почит. Поне аз така го разбирам, разбрира се уважавам всяко решение. Но сватба да се отмени, заради приумици на свекърва?!?
Тя Уиш го написа, ама и аз, ако моят ми сервира това ще го изпратя с шут отзад.

# 66
Това е цитатът от предишната тема, мнение 740:  https://bg-mam.ma/p/1450924/45007956
"Освен това заради нея нямаше и изобщо да се оженим, защото имаше претенции и за мястото, където щеше да се състои сватбата. Каза, че няма да дойде, ако е там и заради нея тогава се отмени събитието. Сватбата се състоя много време след първоначалните ни планове, които тя провали.."

Подозирам, че са били планове за сватба и по някаква причина бъдещата свекърва не е искала да ходи там, после са направили сватбата на друго място. На мен въобще ми е чудно, защо свекървата има претенции за сватбата, но може тя да е давала парите и да си е мислела, че има право на глас.

Също така знам, че всички тук са супер независими, но на някои хора им се иска, все пак родителите им да присъстват на сватбата им. Затова предполагам, са склонни и на компромиси относно мястото.
Другото е по-непонятно: Сега всеки си живее отделно, не се харесват, но потребителката продължава да се дразни, че свекърва й проявява обикновена учтивост.

# 67
Също така знам, че всички тук са супер независими, но на някои хора им се иска, все пак родителите им да присъстват на сватбата им. Затова предполагам, са склонни и на компромиси относно мястото.
Нормално е децата да искат родителите им да присъстват на сватбата. Нормално е и да са склонни на компромиси относно дати, място и пр. Но изключително важно е КАК се достига до този компромис. Ако родителят каже човешки, че би предпочел друга дата или място и попита дали няма възможност да стане по този начин, нормално е да се обмисли и дискутира идеята на родителя и дори детето да се съгласи с нея. Но, ако се тръшне, че или нещата ще станат на желаните от него дата и място, или той няма да присъства, нормалната реакция е тръшкащият се да бъде отсвирен, а не да се танцува по гайдата му.

# 68
Какви са тия прищевки? Не искала да бъде там? Ами като не иска... да не идва! Не знам как може да има такава наглост. Уиш добре го каза, ако има някаква уважителна причина, нека сподели и да се помисли в това напрвление. Ама с тръшкане... абсурд.

# 69
  • София
Свекърът ми... Close

Създал е деца, за да му се въртят на петичка един ден, решил е къде ще живеят, за да му е удобно на него, чуждите деца (снахите) по възможност да са бездомни сирачета, за да живеят там, където той е решил и да нямат родители, за да се въртят около него. Разбира се, нямат право на претенции за живота си, различни от неговите за техния живот. Що за краен егоизъм е да създадеш деца, само за да отрежеш крилата им, да ги държиш под полата си, или в неговия случай, под панталона си? Добре че нямам контакт с него, защото студената война щеше да е станала много, много гореща.

# 70
  • София
Най-добре да го обяви по националната телевизия по време на някое аграрно предаване. Някак, хем културно, хем искрено ми се струва.
Щом искаш да го каже пред всички, да не е скришно, но да не е задължително на нечии празник, предложението на Уиш ми се вижда много добро. Дай координати на тая свекърва, да й го споделим.
Предлагам в Съдебен спор. Или направо цял епизод от Съдби на кръстопът.
Да не обиждаме сериозните аграрни предавания, тези са точно за сеирджийските, напр. да ги поканят заедно в бъдещ Биг брадър.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 12:29 от Cuckoo

# 71
В случая "Свекървата се меси" означава "Мъжът ми няма собствено мнение и слуша майка си", което пак опира до това, че мъжът е отговорен. Някой ще каже: Ама темата е за свекървите, а не за мъжете. И, да, но вие сте женени за мъжете, а не за свекървите. И ако мъжът е на място, свекървата дори и да се опитва да се меси, няма да има резултат. В случая напълно съм на мнението на Боряна, че едни служебни проформа отношения със свекървата напълно биха ме устройвали, ако мъжът ми си е на мястото. Но, май, тук чрез свекървата се цели "овладяване" на мъжа?

# 72
  • Варна
То, ако се замисли човек - проблемите са със самите нас. Ако имаме кофти свекърва, и мъж дето я котка за наша сметка, що ги търпим?
Вероятно избираме по-малкото зло, значи ще си траем. Разбирам, че на всички писва, ама понякога да си сложим ръка на сърцето.
Крива свекървата, ама сме я послушали и ... сме останали с едно дете, отложи ли сме сватбата, живеем у тях и ред други. Ми щото сме преценили, че ще загубим друго по-ценно, значи наше си решение.

# 73
Ми щото сме преценили, че ще загубим друго по-ценно, значи наше си решение.
Ами значи решението си е наше. Да се замислим защо ние сме решили така, кое ни е по-важно да решим така и да търпим да ни скачат по главата и т.н. вместо да търсим вината в някой друг. И като разберем за себе си защо е така, ще разберем и как да действаме. А иначе само мрънкане и недоволство срещу камъчето в обувката няма да ни помогне и рано или късно това камъче ще преобърне колата, образно казано.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 13:19 от ornelam

# 74
  • France
То, ако се замисли човек - проблемите са със самите нас. Ако имаме кофти свекърва, и мъж дето я котка за наша сметка, що ги търпим?
Вероятно избираме по-малкото зло, значи ще си траем. Разбирам, че на всички писва, ама понякога да си сложим ръка на сърцето.
Крива свекървата, ама сме я послушали и ... сме останали с едно дете, отложи ли сме сватбата, живеем у тях и ред други. Ми щото сме преценили, че ще загубим друго по-ценно, значи наше си решение.
Много добра констатация. Едно от най-добрите резюмета на този конфликт.

Общи условия

Активация на акаунт