С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 820
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • волно калдъръмче
И това не го е писала.
Не помня кой даде, че от наема на апартамента, който ще купи свека, ще се плаща част от ипотеката. Но както и да е...

# 601
Грижата за децата ни не е подаяние. Плащането на жилище не е повод за намеса. Повече от нормално е свекървата да има повече пари от снахата, но е похвално, че снахата иска да участва съ ссвои пари в закупуването на общо жилище. На нейно място, аз категорично не бих живяла в дом, закупен лично за мъжа ми. Изобщо не бих живяла с мъж, който ще приеме да ме инсталира в апартамент, купен за него от майка му, вместо да помисли заедно с мен за вариант ние двамата да направим и платим наш общ дом.

Вяра, това беше вариант, предложен от мен.

# 602
  • волно калдъръмче
Грижата за децата ни не е подаяние. Плащането на жилище не е повод за намеса. Повече от нормално е свекървата да има повече пари от снахата, но е похвално, че снахата иска да участва съ ссвои пари в закупуването на общо жилище. На нейно място, аз категорично не бих живяла в дом, закупен лично за мъжа ми. Изобщо не бих живяла с мъж, който ще приеме да ме инсталира в апартамент, купен за него от майка му, вместо да помисли заедно с мен за вариант ние двамата да направим и платим наш общ дом.

Вяра, това беше вариант, предложен от мен.
Така е, но това си ти. Хора различни - пътища много.

# 603
  • София
И това не го е писала.
Не помня кой даде, че от наема на апартамента, който ще купи свека, ще се плаща част от ипотеката. Но както и да е...
Точно, да, това беше вариант, предложен от Уиш, а самата авторка написа, че не иска свекървата да купува жилище.

# 604
Разбира се. Но е добре хората да мислят за варианти, които са ОК за двамата, а не само за единия. Иначе, защо са заедно? А, че ние, майките, се стремим да предпазим златните си яйца, това е естествено. Въпросът е златните ни яйца да не решат, че могат да живуркат само на гърба на мама и тате, без да си мръднат пръстчето да направят нещо съществено.

# 605
Патова ситуация. Обикновено такива мъже са с нагласата "да бе, как пък няма да се заробвам със заеми и ипотеки, като имаме къде да живеем"...
Дори във варианта с купуване на собствен, а даване на този под наем, пак има много варианти за разриви:
-как пък няма да се занимавам сега с наематели, ново хубаво жилище да го унищожат;
-съществува вероятност от натякване от страна на свекървата как благодарение на подарения апартамент те са изплащали вноските по собствения им общ апартамент
Снахата няма полезен ход. Ако замълчи и заживее там е обречена цял живот да й се напомня че има къде да живее благодарение на свекървата. Ако настоява за участие и съответно и нейното име да фигурира е сметкаджийка и си връзва гащите и се готви да му вземе имота като се разделят едва ли не.
Много кофти обстоятелства...

# 606
  • волно калдъръмче
Разбира се. Но е добре хората да мислят за варианти, които са ОК за двамата, а не само за единия. Иначе, защо са заедно? А, че ние, майките, се стремим да предпазим златните си яйца, това е естествено. Въпросът е златните ни яйца да не решат, че могат да живуркат само на гърба на мама и тате, без да си мръднат пръстчето да направят нещо съществено.
Ох, не знам. Тежестта на тухличките, с които те затрупват родителите ти, за да имаш нужното усещане за лекота ми е оксиморон.

# 607
  • София
Ако толкова ти тежат, можеш да ги подариш.

# 608
  • Blondeville
Ако/когато един ден осигурим жилища за децата, или ще са на наше име, или на тяхно, колкото и да обичам и да се радвам на зет/снаха, половин жилище няма да им подаря Simple Smile

И няма никакво преливане от пусто в празно, когато се стремиш да надграждаш наличното, напротив. С мъжа ми сме планирали да направим така, да строим или купуваме, не бързаме, но със сигурност ще се случи. Баща ми има 3 апартамента, аз съм едно дете, живеем в къща от бабата на мъжа ми, семейството му има доста земи в района, тоест бихме могли и да не правим нищо и да си живеем добре. Но мен мисълта, че може да не надградим ме влудява Grinning

А по повод месенето - ако ще и 10 имота да купя на децата си, това не ми дава право да им казвам какви тапети да си сложат и в кой шкаф да си държат гащите, нито да ги изненадвам приятно в събота сутрин, щото имам ключ.

# 609
  • волно калдъръмче
Ако толкова ти тежат, можеш да ги подариш.
На снахата, която ще отдели детето ми от мен и ще ме вика при внучетата с подсвирване ли Bowtie Да, ей сега - веднага.

# 610
  • София
На когото желае. Важното е детето да се отърве от тежестта на тухлите.

# 611
Според мен, ако мъжът и жената са едно сплотено семейство не би трябвало да се брои кой какво дал, на кой е апартаментът, на кой мебелите и кой е платил тока този месец. Странно ми е това, не съм го виждала нито при моите родители, нито в семейството на брат ми, нито сега в отношенията с моят мъж.

# 612
Снахата няма полезен ход.
Няма, ако мъжът ѝ е Мунчо.
Вяра, тежест на тухлите от родителите има, само ако те са някакви емоционални вампири, които искат да си купят подчинение и послушание. В такъв случай, тухлите просто се отказват. При нормални хора те не са никакъв проблем.

# 613
  • волно калдъръмче
На когото желае. Важното е детето да се отърве от тежестта на тухлите.
И докъде стигнахме, пазим си бремето за нас и всяко нещо с времето си.

Въобще не е нужно да са вампири. Достатъчно е да ти мислят доброто по техния начин, който може да не съвпадне с твоя. Това обаче не прави нито техния, нито твоя начин по-правилен. Той е просто удачен, ако ще си говорим за само за салама. Ако ще си говорим за златната среда, нещата отиват в друга посока. За там трябват златни хора, а не просто свекърви.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 10:56 от Вяра

# 614
  • София
Дааа, откъде тръгнахме и докъде стигнахме Thinking

Общи условия

Активация на акаунт