С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 38 246
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Скрит текст:
Обикновено в средностатистическите семействата с малки деца жените нямат кой знае какви доходи, но пък имат визия за семейство и претенции. Като гледам, мъжът не е много ентусиазиран за купуване на общо жилище. Ако беше, досега щеше да направи някакви постъпления в тази посока. Доста време е минало.

Вариантът свека е с пари, дайте да ги направим общи, е много грозен. Преди всичко майката мисли за детето си.
И за мен това е доста грозно. Представям си мъжът ми да има претенции към пари на майка ми.

# 586
  • волно калдъръмче
Далновидна си била. Но пък схемата мама да купи апартамента, чийто наем да отива за общ, не е също добре  - преливане от пусто в празно.

Най-разумно ми е - жилището на името на родителите. Децата, като искат - живеят там, като не искат - квартира или се борят за собствено.

# 587
  • София
Защо от пусто в празно? Ако и двамата допринесат за общ апартамент, това е още едно жилище.

# 588
  • волно калдъръмче
Защо от пусто в празно? Ако и двамата допринесат за общ апартамент, това е още едно жилище.
И как точно ще допринасят двамата, като половината вноска ще идва от наемателите, които живеят у мамини?

# 589
Хм, да направим от едно жилище две било преливане от пусто в празно. ОК.

# 590
  • София
И как точно ще допринасят двамата, като половината вноска ще идва от наемателите, които живеят у мамини?
Е тя написа, че има заделени пари, с които е искала да участва в покупката.

# 591
  • Наблизо
Защо от пусто в празно? Ще имат възможност хем да има две жилища,хем да купят второ по-голямо,на по-добра локация.За мен това е страхотно.

# 592
Мисля си за варианта свекървата (или тъщата, ама гледам, тъщите нещо много не напъват да купуват имоти, поне в темата) да купи на свое име, а синът да наследи някой ден.
Това е добре при едно дете, но при няколко вече става малко сложно. Ако тя има няколко имота, но неравностойни. Един ден децата наследяват общо. И се почват едни делби, едни разправии... Делене на наследени имоти за мен е сигурен повод за роднински дрязги. Нагледала съм се на такива омрази между братя и сестри, между първи братовчеди... Кому е нужно?
Май по-добрият вариант е да се раздели наследството между децата приживе и всеки да си знае неговото. А наследодателят да си запази доживотно право на ползване като защита.
Не знам, разсъждавам просто... Ако има адвокати, да се включат с мнение.

# 593
Еййй.. големи сметки,голямо нещо.Аз като казвам,че свекървата каквото и да направи все е грешна.Жената иска да купи апартамент/огромна сума/,то не може даже да се зарадва или да се гордее,че е осигурила детето си.
Ами авторката и родителите и да купят апартамент,и там да живеят,за да не може свекървата да се меси.

# 594
  • волно калдъръмче

Безумно ми е това. Някакви пари, но основният камък идва от свекървата, после се очаква да няма и намеса.

Свекървата предоставя - те избират: живеят там и се ползват от възможността да заделят повече средства за общото жилище, като междувременно се съобразяват със свекървата или остават на квартира, не се съобразяват с никого и накрая си купуват общото.

# 595
Никакво наследство не давам приживе. Ако децата ми ще се дракат за наследството, след като пукна, значи толкова им е акълът. Да се оправят.

Вяра, а защо да трябва да има намеса от свекървата, след като тя е купила жилището? Честно, не си представям да имам основания да се меся за нещо в жилището и изобщи в живота на детето ми, само защото аз съм платила жилището му. Ако ме запиташ дали няма да се намеся, ако реши да продава жилището и да прави глупости с парите, мислила съм го и не, няма да се намеся. Възрастен човек е, да прави каквото иска и да си носи последиците - и добри, и лоши.

# 596
  • София

Безумно ми е това. Някакви пари, но основният камък идва от свекървата, после се очаква да няма и намеса.
Скрит текст:
Свекървата предоставя - те избират: живеят там и се ползват от възможността да заделят повече средства за общото жилище, като междувременно се съобразяват със свекървата или остават на квартира, не се съобразяват с никого и накрая си купуват общото.
Ако ти е удобно за тезата, добре, но авторката никъде не е писала такова нещо.

# 597
  • волно калдъръмче
Да бъде по-конкретна, ако иска. Моята теза се основава на опит. Не е ок мъжът ти да няма амбиции, а ти да искаш свека да ви прави подаяния, без да се меси.

Вяра, а защо да трябва да има намеса от свекървата, след като тя е купила жилището?
Първо, защото не всички са с твоите нагласи и второ, защото само ти си мислиш, че няма да се месиш, снахата може да е на друго мнение.

# 598
  • София
Да бъде по-конкретна, ако иска. Моята теза се основава на опит. Не е ок мъжът ти да няма амбиции, а ти да искаш свека да ви прави подаяния, без да се меси.
И това не го е писала.

# 599
Изобщо не е преливане от пусто в празно варианта с втория имот, а доста добро използване на наличния капитал. С добра финансова дисциплина и наличие на първоначални спестявания, е съвсем практично и разумно. Много семейства и сега го практикуват, обикновено във варианта да живеят в първото жилище - подарено, изплатено, наследено, какъвто там е случая, - и да изплащат второ с наема (след като са намерили пари за началната вноска).
Идеята е много добра, вече дали ще го направят е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт