С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 857
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
И какво пречи да живеят в подареното жилище,  а  и сега дават за наем, да го дават за семейно , отделно това? Ако имат пари. Че нещата се променят всеки ден.

# 571
  • София
Мъжът никакъв го няма - не е съгласен да си купи апартамент общ с жена си, но не отказва и на мама да му купи.
На мястото на този мъж, аз не бих отказала мама да ми купи апартамент, но ще дам купения апартамент под наем и с него ще плащам вноските по кредита за общия апартамент, който ще си купим с половинката. Тъкмо някой ден ще има един апартамент в повече, който да оставим на детето.
Уиш, а по каква причина мъжът би тръгнал на такъв вариант? Преди свеки да предложи подаръка, те видимо не са били стигнали до етап да купуват апартамент - вероятно обяснимо с недостатъчно приходи в семейството. Сега да влиза в кредити и разноски, след като покривът над главата е осигурен, и то напълно безплатен покрив!
Човек, който не е имал никаква собственост, изведнъж да реши да купува два апартамента, само за да има нещо и за майката на детето му? Едва ли.
За да има повече за детето му например.

# 572
Едно възможно решение е свекървата да купи апартамент на името на сина си, а после той да продаде половината на приятелката си.
Ако той е собственик, то може да си прави каквото иска с апартамента, освен ако свекървата не е поставила предварително условия.
Не е нужно да се разгласява сделката. Така свекито няма да страда, жената ще участва в собствеността, а мъжът няма да е ощетен, защото ще има пари и доволна жена.
Вярно, че нищо не може да се пази в тайна вечно, но обстоятелстата могат да се променят и вече да не е драма след години, че снахата е съсобственик.
Разбира се, най-важното е мъжът да е съгласен да дели всичко, което има с жена си, но не е ли в това и смисълът на брака?

# 573
Нямаме брак, не желая да имам част от имота.
Няма да живее с нас и апартамента ще е на името на мъжа ми. Просто се притеснявам дали няма да почне да се разпорежда, като удома си свекървищенцето.
Щом отсега е "свекървищенце", очевидно е, че има някакво напрежение в отношенията. И най-добре, мъжът ти да не се съгласява, а да си действате да си купите сами жилище, по ваш избор и вкус. Всякакви предложени тук "врътки" само ще усложнят ситуацията. А тя, като има пари, да си купува жилище и да си го подрежда и украсява както иска.

П. С. Не зная защо преди дни ми изтрих поста с въпрос за бъдещите свекърви и кого засегна един простичък въпрос. Но темата тук е много полезна, без ни най-малка ирония го казвам,  както за бъдещи снахи, така и за бъдещи свекърви. Има какво да се учи.

# 574
Е, как защо са ти изтрили въпроса, Светкавица? За да не се хабим да отговаряме на сериозен въпрос по темата, вместо да вложим енергията си в обсъждане на бурканите с храна, панелката и етажа от къщата на свекърите.

# 575
Ееее, сега ме зачопли ...

Какъв чеше въпросът?

# 576
  • София
Беше офтопик.

# 577
Да, наистина, въпросът дали майките на момчета се тревожат за бъдещите отношения със снахите си и евентуална промяна в отношенията със синовете си, е офтопик в темата за свекървите.

# 578
  • София
Нямаше конкретно оплакване от свекърва, нито се коментираше такова, така че за мен беше офтопик, да. Явно и за модератора, който го е изтрил, който и да е бил. Но винаги може да се пусне тема, ако е важно.

# 579
Аха, щото "майката на мъжа, с когото живея заедно, но нямаме брак, иска да му купи апартамент" е конкретно оплакване от свекърва. Дообре.

# 580
Според мен пък си беше точно по темата.

# 581
  • Наблизо
Уиш,аз се притеснявам много от това.
Сигурно би било интересно да пуснем подобна тема.

# 582
Синът ми е много мъничък още, но ще излъжа, ако кажа, че не съм го мислила...
И това, което Уиш каза за купуването на апартамента... Аз също бих купила такъв на мое име, като ще е за детето ми, естествено... Но да бъда сигурна, че той няма да бъде ощетен..

# 583
  • волно калдъръмче
Обикновено в средностатистическите семействата с малки деца жените нямат кой знае какви доходи, но пък имат визия за семейство и претенции. Като гледам, мъжът не е много ентусиазиран за купуване на общо жилище. Ако беше, досега щеше да направи някакви постъпления в тази посока. Доста време е минало.

Вариантът свека е с пари, дайте да ги направим общи, е много грозен. Преди всичко майката мисли за детето си.

# 584
  • Наблизо
Направих тема по горния въпрос,ще е интерно да го разнищим.

Аз съм била в подобна ситуация свекърва ми да предлага да къпи апартамент и ние да живеем в него,като и плащаме наем,тоест да й го изплащаме.Аз се възпротивих,но мъжът ми го намираше за добра идея.Имах късмет,че плана не се състоя,защото свека искаше да ползва голямо данъчно облекчение,но про него не можеше да отдава жилището на роднини.
Но от моята свекърва би се очаквало огромно вмешателство при тази конфигурация.
Аз мисля,че най-добрият вариант е този ,който уиш предложи.Да дават апартамента под наем и с наема да изплащат техен,общ.

Общи условия

Активация на акаунт