С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 832
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Свекървата ще купи апартамент, вече дали синът ще приеме да бъде на негово име е отделен въпрос. Казусът не е "защо свекървата иска да си даде парите за имот", а "единият партньор ще приеме ли да е на негово име щом знае, че другият не иска".

# 556
  • София
И продължението: защо другият не иска?

# 557
  • София
Ама точно в този момент през детските очи, тези моливи изглеждат като несметно съкровище, единствени и неповторими и тъй желани и от тримата. И това не е защото децата ми непременно са изтървани.
Не са изтървани, но ако едното наистина е на 12 - ами то си е на прага на пубертета, може да се говори сериозно с него. Не са дребнави, но може да се промени това да ровят в багажа и да се бият.

# 558
Да, но някак необяснимо ми се вижда, да излезеш с позицията, не искам майка ти да ти купи апартамент. В смисъл, трудно е да я обясниш на близките ти, защото за тях това вероятно е щедра и радостна придобивка.

Аз самата никога не бих купила нищо на името на дете, или друг човек, даже съм против бабите като приписват имотите направо на внуците. Иимам близка, всичко си прехвърли на синовете, апартамент, къща и накрая се оказа, че на стари години живее в чужда собственост, макар на сина си и трябва яко да се съобразява какво може да прави там и какво не. Или пък внучето порасне, и вече и родителите му не могат да му кажат какво да прави със семейната селска къща от баба си,  имам и такъв пример - влачи там компании, и мацки и родителите му, дето са я реновирали и какво ли не, трябва да го питат може ли да идат уикенда, защото собственик нали.
Като ритна камбаната да се оправят, дотогава не давам нищо.

# 559
  • Най-красивата страна
Свекървата, ако иска са купи жилище на сина си, дори той не може да я спре. Отделно, че никой няма право да й държи сметка как си харчи парите. Аз също бих предпочела да купя жилище само за моето дете, към чуждите нямам задължения. Пък двамата, ако искат да си купят жилище - разбира се, тяхно право е. Или снахата, ако нейно - да си купува.

И аз така мисля.
Нямам син,имам дъщеря.
Дали ще купя жилище на дъщеря си -това е мое решение .Не съм длъжна да се съобразявам с евентуалния и партньор ,нито да му давам обяснения .
Като не му харесва-да купи той,да си купят двамата-няма да се бъркам.
Но аз винаги ще гледам да си подсигуря моето дете и не е лошо щерка ми да има жилище,което да си е само нейно.

Авторката-ако няма свое жилище,няма лошо да живееш в дома на мъжа си.
И да вложиш пари там-няма да се минеш.Нали ти ще живееш там.И освен това жилищет един ден ще е на детето ви..
Абе аз квартиранти имам,които хем ми плащат наем,хем искат да правят подобрения...тази година например боядисаха...

# 560
Аз лично също не бих купила жилище на името на моя син, даже ако е единствен. Само на мое име, а вече да живее в него, или да не живее, по негов избор.
Палачинката се обръща, животът предлага изненади.

В случая с авторката те даже нямат брак. Някои ще кажат - какво толкова, един подпис. Да, но това е сигнал за нещо. Дете има, подпис няма, сега ще има и жилище, в което жената не участва. Не е странно това развитие, каквото начаалото, такова и продължението.

# 561
Да, но някак необяснимо ми се вижда, да излезеш с позицията, не искам майка ти да ти купи апартамент.
Лично аз, ако половинката ми каже "Много хубаво, че майка ти ще ти купи апартамент, но бих искал, ако ще бъдем двойка, да си вземем наш дом, в който да участваме и двамата", бих го разбрала и приела съвсем нормално и бих обсъдила с него възможните опции, за да изберем най-изгодната и за двамата.

# 562
Позицията "Ние двамата купуваме заедно" предполага купуването да е с наши пари и възможността свекървата да откаже участие. Това е отличен вариант, но тук такъв няма. В казуса свекървата купува апартамент на сина си и не иска снахата да участва. Мъжът никакъв го няма - не е съгласен да си купи апартамент общ с жена си, но не отказва и на мама да му купи. Авторката няма полезен ход: не може да спре свекървата си, но не може и да участва в покупката. Затова пита, какво да прави: 1. Да набие мъжа си, че не иска да купят заедно? 2. Да го изгони? 3. Да настоява апартаментът да е и на нейно име, ама как по-точно?

# 563
  • София
4. С майка й да купят жилище на името на авторката.

# 564
Мъжът никакъв го няма - не е съгласен да си купи апартамент общ с жена си, но не отказва и на мама да му купи.
На мястото на този мъж, аз не бих отказала мама да ми купи апартамент, но ще дам купения апартамент под наем и с него ще плащам вноските по кредита за общия апартамент, който ще си купим с половинката. Тъкмо някой ден ще има един апартамент в повече, който да оставим на детето.

# 565
Това може да е вариант. Потребителката май има някакви пари, щом иска да прави партия със свекървата, така че сега тази сума може да послужи за начална вноска, а след това с наема от свекървения подарък да плащат вноските за общото. Ако са смели, могат да пробват, защо не.

# 566
Чисто технически, точно сега не е много добър момент за купуване, но ако имат добро желание, ще измислят нещо.

# 567
Ох, големи сметки, голямо чудо! Кой бяга от един апартамент? Нали за техните деца ще остане?

Разбирам, че свекървата иска да го купи за сина си и респективно някога за внуците.

Ама много ми е странно да се противи снахата. Нека имат апартамента, ако свека не се меси, супер. Винаги могат да го дадат под наем.

Ние с мм не сме си купили апартамент и за сега не обмисляме. И двамата имаме наследство. Сега да почнем да мерим кой повече има ли? Глупости са това, важното е да се разбирате с мъжа ти.

# 568
Мъжът никакъв го няма - не е съгласен да си купи апартамент общ с жена си, но не отказва и на мама да му купи.
На мястото на този мъж, аз не бих отказала мама да ми купи апартамент, но ще дам купения апартамент под наем и с него ще плащам вноските по кредита за общия апартамент, който ще си купим с половинката. Тъкмо някой ден ще има един апартамент в повече, който да оставим на детето.
Уиш, а по каква причина мъжът би тръгнал на такъв вариант? Преди свеки да предложи подаръка, те видимо не са били стигнали до етап да купуват апартамент - вероятно обяснимо с недостатъчно приходи в семейството. Сега да влиза в кредити и разноски, след като покривът над главата е осигурен, и то напълно безплатен покрив!
Човек, който не е имал никаква собственост, изведнъж да реши да купува два апартамента, само за да има нещо и за майката на детето му? Едва ли.

# 569
За мен това е изключително прагматичен вариант и затова го предложих. Харесвам мисленето в дългосрочна перспектива.

Общи условия

Активация на акаунт