С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 801
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • Най-красивата страна
Когато мъжът има собствено жилище,независимо дали е купено от мама,наследствено или си го е купил сам,той обикновено отказва да излезе на квартира или да изплаща второ жилище.
Защото той жилище си има.
Ами и аз бих отказала.

Всъщност този ,който няма нищо свое,би трябвало да помисли какво да направи,за да има.
Ако има възможности да изплаща свое жилище,ако има помощ от родители-ок.
Ама,ако няма-да си натиска парцалите.

# 631
Точно съм си натискала парцалите, като не убедих мъжа си да си купим жилище ,нито сама можех нещо да направя по въпроса. Та да сме горди, но да е с покритие,  дето казват на гол г"з, чифте пищови(Претенции) не вървят. респект на можещите. (облечените, с гащите

# 632
  • София
И при моята дъщеря от 5 месеца е сходен казус (гаджето изтегли кредит и си купи жилище, разчита на приходи от обезщетение), но засега при липса на брак и/или дете, няма да се впусна да внасям за чуждо жилище. Което не ми пречи да си прехвърлям разни варианти и да мисля какво да правим.
ММ се замисля по темата колкото неговите родители навремето са мислели...

# 633
Авторката е предложила да участва с част от сумата, отказали са й.
Предполагам, че сумата, с която тя разполага, не е половината, а доста по-символична, защото иначе тя щеше да ги е вложила вече като аванс в нейно / тяхно жилище. И предполагам, че тя няма възможност да изплаща свое жилище, освен ако бащата на децата не участва.

При това положение се присъединявам към това, което написа Бор_яна. Всеки би трябвало да се съобразява с реалностите.
Но ако в действителност тя има възможност, да действа да си купи нещо на свое име. Все пак тя няма даже брак с този мъж.

# 634
  • волно калдъръмче
И при моята дъщеря от 5 месеца е сходен казус (гаджето изтегли кредит и си купи жилище, разчита на приходи от обезщетение), но засега при липса на брак и/или дете, няма да се впусна да внасям за чуждо жилище. Което не ми пречи да си прехвърлям разни варианти и да мисля какво да правим.
ММ се замисля по темата колкото неговите родители навремето са мислели...
Ти не, но тя може да се подхлъзне леко. Докато не са в съжителство, можеш да спиш спокойно. Ако вече и живеят заедно, вече не знам. Ако имах дъщеря в това положение, бих я съветвала да реши иска ли с този мъж и ако и той иска с нея, да се събират официално. Но де юре да е гадже, а де факто съпруга не ми е ок.

# 635
  • някъде в орбита...
Но де юре да е гадже, а де факто съпруга не ми е ок.
Това хоро го играх дълги години. В общо жилище, в мое жилище, в негово жилище... Имах периоди да стоя вкъщи, имаше периоди и обратното, той да не работи. Според нуждите и желанията на двама ни като семейство. Ако слушахме изказванията на определени роднини, дето пеят точно твоята песен, отдавна да сме разделени... Rolling Eyes

# 636
  • волно калдъръмче
Това хоро го играх дълги години.
Нищо против твоята борба. Казвам, че аз ако имам дъщеря, ще я съветвам така.

# 637
  • София
Ти не, но тя може да се подхлъзне леко. Докато не са в съжителство, можеш да спиш спокойно. Ако вече и живеят заедно, вече не знам.
Да се подхлъзне - имаш предвид финансово или от гледна точка на чувства?

# 638
  • волно калдъръмче
Ти не, но тя може да се подхлъзне леко. Докато не са в съжителство, можеш да спиш спокойно. Ако вече и живеят заедно, вече не знам.
Да се подхлъзне - имаш предвид финансово или от гледна точка на чувства?
И в двата плана. Чувствата ще ги съберат, останалото е късмет.

Аз няма да имам нищо против, ако снахата не желае да подписват. Но ако имам дъщеря в сходно положение на твоята, не бих я съветвала да седи и да си губи времето. Сигурно е млада и животът е пред нея.

# 639
А какво значение има дали са в брак, или не? За някои той не значи нищо и хората си живеят. Само в бг мама липсата на подпис се осъжда дълбоко.

Попринцип двама неженени пак могат заедно да си купят имущество, да си плащат кредит или да си спестят пари.

Хората са станали като вълци, сякаш не са семейство, а седят да си мерят имотите кой има повече... много е грозно това, много...
Ако ще се състезавам с мм кой повече и кой по-малко, то какъв е смисълът да сме заедно?

# 640
  • волно калдъръмче
А какво значение има дали са в брак, или не?
По принцип никакво. Както казах, всичко е до човек и до късмет. Не всеки го спохожда обаче.

# 641
А какво значение има дали са в брак, или не? За някои той не значи нищо и хората си живеят. Само в бг мама липсата на подпис се осъжда дълбоко.

Попринцип двама неженени пак могат заедно да си купят имущество, да си плащат кредит или да си спестят пари.

Хората са станали като вълци, сякаш не са семейство, а седят да си мерят имотите кой има повече... много е грозно това, много...
Ако ще се състезавам с мм кой повече и кой по-малко, то какъв е смисълът да сме заедно?
Нека да ти обясня защо смятам, че липсата на брак в конкретния казус има значение.
Не си мерят, не се състезават, просто имат отделно имущество. На него мама му купува, избират заедно двамата, навили са се те двамата. Разбираш ли? Няма брак, не купуват заедно милото и милата, а мама и син.

Да, виждала съм двама души с общо дете да купуват заедно, в нотариалния акт и двамата бяха съсобстеници. На това му викам - на семейни начала. Докато ако мъжът и майка му се разбират за придобивката, то те двамата са на семейни начала.
И тогава вече връщам назад и си казвам, оо, ама този мъж не е искал един подпис да сложи и на мен нещата ми се навързват.
На мен така ми изглежда, и "свекървата" (каквато тя не е) няма нищо общо. Тя му е майка, има едни пари и за да не се обезценят, купува нещо за сина си.

# 642
  • някъде в орбита...
Нищо против твоята борба. Казвам, че аз ако имам дъщеря, ще я съветвам така.
Не беше борба, по никакъв начин. Просто ти подавам друга гледна точка.

# 643
Ънкомтн, ако свека си купи апартамент на себе си, който след нейната кончина остава наследство на сина й, не е ли що годе същото?

А аз не разбрах от историята на питащата на чие име ще бъде - на сина или на майката.

# 644
А дали ще остане наследство на сина?
Тук се правят предвиждания за нещо, което я стане, я не стане след десетки години.
Може да има други наследници, може свекървата да го продаде преди да умре, може да се ожени повторно и половината да отиде към новият ѝ мъж.
Както и изобщо не е сигурно, че ако е на името на мъжа, ще бъде един ден за децата му.
Няма как да знаем дали така ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт