С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 505
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Авторката не е дала информацията, затова гадаем. От къде да знаем как ще бъде купен апартаментът? Може да го пише и на името на сина си с условия, с тежест, с какво ли не?! Тука изписахме няколко страници, гадаейки.

# 646
  • София
Или да го даде на някого срещу гледане.

Хич не е сигурно, че ще остане за сина.

# 647
Нали на негово име го купува 🙄.
Ех, тези сметки.
Той може още утре да го ипотекира и да си купят двамата друг.
Може и на хазарт да го проиграе.
Подаръците от такова естество дали изобщо се ценят ?
От снаха без брак пък съвсем.
Забравяте, че те са под наем и вече имат дете.
Ако свекървата не купи, жилище за сина си, продължават да са под наем и да имат дете

# 648
Не сме наясно каква ще е сделката, на чие име и с каква тежест. Може и гола собственост да му прехвърли ако иска.

Така и не разбрахме освен, че са с дете и на квартира, нищо друго. Обсмислят ли свое жилище, търсят ли вариант за ипотечен кредит и т.н.

# 649
Преди 10-на години свекъра започна :"Имам едни пари,искам да ви купя жилище".Ние живеехме в гарсониера на мъжа ми . Намерихме идеалния апартамент и то на ниска цена.И се започна- ами твоите родители нямат ли да дадат, ама нямат ли някоя земя да продадат и т.н. все от този род. И понеже моите родители нямаха пари, той се отказа от сделката.След няколко години пак започна,намерихме апартамент от съдия-изпълнител,той го купи. След това само ни уведомяваше-занесъл си легло,занесъл си печка и все питаше кога ще започнем ремонта.Нямаме брак с ММ и свекъра беше решил да прехвърли апартамента на непълнолетното ни дете,като свекъра и ММ са с право на ползване до живот. Аз изтеглих кредит за обзавеждането и уредите и си го изплатих сам сама, мъжа ми един път не попита какво става с кредита.Естествено,свекъра има ключ и идва,когато има работа в града,поне предупреждава предварително.И при всеки удобен случай,не пропуска да подчертае ,че ни е купил жилище._И на почти пълнолетното ни дете започна да казва уж на майтап,че ще трябва да го гледа,защото му е купил апартамент.А аз вече няколко пъти чух-"Като не ти харесва,отивай си".Аз не фигурирам никъде, не съм и съпруга.Самата аз нямах пари, за да предложа участие.
На днешно време не бих постъпила по този начин,но и мъжа ми няма никакви амбиции за имоти и не иска да чуе за кредити.Яд ме е на него,че тогава не се зстъпи за мен,но важното е че апартамента ще остане за детето.

# 650
  • София
Анонимен, прав е бил свекъра ти да иска и сватовете да се включат. Той като дава трябва и твоите родители да дадат. Как спят тези хора - пуснали си детето на чуждо място, не помагат с нищо, кътат си каквото имат за себе си или ако имат син за него. А тебе кучета те яли. Не мога да си представя да си оставя момичето в подобно положение - на чуждо място, купено от чуждия човек. Аз ако нямам с какво да доплатя - кредит ще взема, хляб без сол ще ям, но детето ми няма да се свива бедно в ъгъла.  Трябва да има сигурност на първо място за жената и за детето с нея.
Сега ще ме замерят с клавиатури, ясно ми е. Но всяка жена трябва да има нещо свое и заделени пари за черни дни.

# 651
Ама, за какво да те замеряме, Айша? Съвършено вярно е написаното от теб.

# 652
Не съм Анонимна, но да кажа. Моите родители нямат пари да ми дадат пари да си купя апартамент. Имат един техен общ, купен изцяло от тях и изплащан само от тях, без помощи от баби и дядовци, лели и т.н. Сега по вашата логика трябва да си продадат собствения апартамент, за да финансират моя ли?

# 653
В началото си помислих, че е ирония така написано "Ама как спят тези хора". Ами като нямат какво да направят? Баща ми почина, майка ми е пред пенсия, никой няма да и даде кредит, а и не мисля, че е длъжна да ми дава пари за апартамент. А ако с мъжа ми трябва да смятаме кой колко ще даде, значи изобщо няма смисъл да сме заедно. Това не е семейство, това са бизнес отношения. Аз лично не бих била съгласна да съм в такива отношения.

# 654
  • София
Дени, каквото имали хората - вложили го, имат си покрив над главата. Едва ли ще те изпъдят ако се наложи да живееш с тях и децата.
Сега е ваш ред с ТМ да се погрижите за вашите деца.
Защото Анонимния писа, че мъжа няма амбиции за имоти и мисли, че като вземеш кредит те бесят на площада. Яд ме е на такива мъжленца и на инертни родители на жени.

# 655
Хмм преди това сте живеели в гарсониера на мъжа ти. Той ли я е купил или пак е от мама и тате? Не можеше ли да я продадете, да си доплатите разликата за по-голямо жилище и да си е ваше?

# 656
Не съм съгласна с Айша. Чак пък детето ти да е свряно в ъгъла. Проблемът е мъжът на Анонимната, не свекъра.

Не мисля, че майка ми е длъжна да ми дава каквото и да е вече. На 61 стана вчера. Скоро ще се пенсионира. Надявам се да е жива и здрава, да види внуци някой ден! Отгледала е мен и брат ми, аз на 29, брат ми на 38. Изключително грозно за мен ще е да чакам нещо от майка си, освен внимание, любов и време! Даже аз съм тази, която помага и се грижи. Брат ми беше поел татко в последните две години преди да почине.

Идва една възраст, в която сме щастливи, че все още имаме родители. Татко млад си замина. С мм ги виждаме, че вече са си изкуфели, и моите, и неговите. Стараем се да ги уважаваме и да приемаме по-леко като кажат някоя глупост, защото много са изфирясали вече. Ама ги обичаме такива. Как ли няма да чакам майка ми да ми купува апартамент, вместо да си гледа здравето и старините. То аз нали сега съм млада и здрава, ако искам, ще си намеря начин и ще купя.

# 657
Шери, нямаш деца още, затова не го осъзнаваш. Да, от позицията на детето и аз не очаквам от нашите подобно нещо, но от позицията на майка искам да го осигуря за моето дете.

# 658
Така е, родителите нито на момичето, нито на момчето имат задължение да купуват жилища на децата. Ами някой с пет деца какво, блок ли да купи? Я всеки да си купува. А ако дойде нещо отнякъде, добре дошло, но не и срещу тормоз и претенции, като този свекър с апартамента.

# 659
Камо ли това с гледането и то към внучето! Ужас просто… някои хора се размножават, за да има кой да ги гледа?! Нагло

Общи условия

Активация на акаунт