С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 607
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Неприятна е случката , но изводите са големи ,  а имаме само едната гледна точка .  Повече няма да пиша , да повтаряме до откат как бабата   трябва поне за углавно престъпление да бъде съдена  и какви непоправими житейски последици за тригодишното внуче ще има нейното неходене  в Мола. И то не трябва в никакъв случай да я чува и вижда оттук нататък. Татко му по подразбиране също.  
  Сега се сетих , че и моята майка беше направила нещо подобно преди много години. Не беше такъв човек , но случило се. Забравила и се уговорила с майстор за Денят Х. Никой не се е сърдил с години . Все пак беше неГлавна баба. Децата след 3 мин. точно забравиха като им обясних, че ще купим подарък друг ден.

# 286
  • при късмета
Издънила се е бабата и то яко, а както винаги се намира оправдание. Ами те тези дето се дънят, затова го правят непрекъснато, защото има някой широко скроен, от когото всичко минава. Ама не е гот така.
И да, децата от много рано помнят и осмислят ситуации. Особено, когато се разочароват от близък да семейството. Моя на 2 се разсърди на леля ми. Ходехме почти всеки уикенд, защото живеят в къща, съответно има двор и изобщо не излизаме от София. Аз обаче трудно я издържам, та както бяхме зачестили контактите, аз отказах да ходя. Майка водеше детето после за няколко пъти, хем да се види със сестра си, хем то да е навън цял ден, в двора имаше пясъчник за него, люлка, ходеха на разходки до площадката и т.н. Не знам какво е казала или направила, но един ден като майка го доведе, каза, че повече няма да ходи. Опитах се да разбера каква е причината, той каза, че вече не му харесва. Имам подозрения, че леля ми пак е изтърсила нещо, което по нейни представи ще го зарадва, а всъщност го е уплашило. Преди това имаше подобна изцепка, като каза директно на детето, че щяло да живее при нея, да ходи в този квартал на детска, а майка му да заминавала на работа и да го виждаме събота и неделя. Беше на година и нещо и стоим тримата, т.е. и аз съм там. Детето много я харесваше в интерес на истината, тя много му се радваше и занимаваше с него, даже прекаляваше. Обаче не знам защо си помисли, че това ще го зарадва, а той каза, че не иска и за пръв път направо избяга от нея и скри в мен. После започнаха да се натрупват разни такива "дреболии" и аз пак отказах да контактувам с нея. пусках детето с майка ми, защото му харесваше там, ама ей на, не се получи. Та който каза назад, че каквото сам си направиш, никой друг не може. После като поотрасна малко, пак ходи с майка ми 1-2 пъти, ама не беше същото

# 287
Направо ме изумявате с такива способности на две-три годишни деца.

# 288
  • София
Ананас, ще повторя, че случката с мола не е първата подобна, но ти явно много държиш да омаловажиш такова отношение. Ако снахата разиграваше и лъжеше свекървата, дали пак щеше да е допустимо?

# 289
Ама разбира се, че има огромна разлика между "тръгнах и по пътя срещнах Х, та майната му на внучето" и "ей, напълно забравих, чакам майстори, айде следващия път, а и ще купим по-голям подарък". Не го приемам хич за нормално и показва ясно какви са приоритетите на бабата.

# 290
Тя бабата, според авторката дори го е направила нарочно.

След рождения ден имаше още една ситуация, докато свеки беше тук. Беше обещала на детето да дойде и да го заведе в МОЛа, за да си изберял подарък. В уговорения ден ние я чакахме, след два часа, след уговорения час, детето й звънна да я пита кога ще дойде и тя каза, че нямало да дойде, защото имала еди си каква работа. Предполагам, че го направи нарочно, но само предполагам. След тази случка вече й се разсърди тотално, но не исках да се обяснявам чак толкова много. За проваленото РД, бяхме замазали положението, но това последното /една седмица след РД/ вече нямаше как да замажа... от тогава всъщност й се разсърди.
Да, свеки беше тук две седмици за РДто, иначе живее в друга държава.

# 291
 Миленака , нямам време да търся и цитирам , но някъде четох Мая , че все се е хвалила с бабата как всичко е точно и хоп , сега не се явила за мола и наранила тригодишното си внуче. На бабата най-голямото предимство е , че е на 3000 км. , за всеобща радост на всички участници в драмата.

# 292
  • София
За проваления рд пропускаш.

Една примерна ситуация – много сходна, но с обратен знак.
Детето има рд, снахата е обещала на свекървата, че ще я покани, свекървата чака поканата, но никой не ѝ се обажда и рд минава и заминава. Снахата обещава, че ще се реваншира, но и това обещание не се спазва. Дали тогава пак щеше да махнеш с ръка?

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 16:25 от milenaka

# 293
Бабата ли е Главен участник в рождения ден? Детето приятелчета , други роднини няма ли, че чак Бабата-свекърва като не дойде и РД се провалил. Ако се акцентира върху това, което нямаш , а не върху , което имаш и си Драма -куин , Бабата е углавен престъпник , да.

# 294
Не, бабата не е отсъствала от РД. Там вината за провала беше на братовчедите, които предпочели да останат на почивка вместо да дойдат за РД, на бабата беше косвена, доколкото е настоявала авторката да си промени първоначалните планове за празнуване, за да дойдат и те, пък те не дошли.

# 295
  • София
Бабата ли е Главен участник в рождения ден? Детето приятелчета , други роднини няма ли, че чак Бабата-свекърва като не дойде и РД се провалил. Ако се акцентира върху това, което нямаш , а не върху , което имаш и си Драма -куин , Бабата е углавен престъпник , да.
Не е. Но това е двупосочно – значи тя може да не бъде канена въобще. След като не е Главен участник.

# 296
  • при късмета
Направо ме изумявате с такива способности на две-три годишни деца.
Не са изумяващи способности. Съвсем нормални са. Само, че предишните поколения, автоматично приемаха, че малките деца нищо не разбират, нямат мнение и собствени чувства и прочие глупости. Това никога не е било вярно, само са го пренебрегвали. Щом детето не може да каже, значи нищо не разбира или, ако може то пак нищо не разбира защото е малко, ще се научи. Ей заради този напълно погрешен рефрен се смята, че са малки да имат мнение, да не искат с основание едно или друго нещо, не заради каприз. Децата разбират и то от преди годинката и то много добре разбират. Даже понякога по-добре от възрастните. Точно защото реагират първосигнално и инстинктивно и при тях не вървят оправдания като "трябваше да се видя с майстора". Реагира според това, което самото то чувства и точка. Да, разбират и ако издънилия се, опита като на възрастен да се извини и обясни, ама опитай да накараш някоя баба да се извини и то на внучето.
ananas, хем се тръшкаш, че не ти се връща да четеш, хем да ти обясняваме на ново. Казуса е зададен, да го беше разбрала първоначално. Бабата е провалила РД на детето, защото на датата е искала да покани роднини от чужбина и това е обяснявано на детето многократно и бабата го организира. С приятелчета е било предвидено друго празнуване. Обаче, въпросните роднини на тази дата отишли на море, тя заявила, че ще е другата седмица, като през цялото време детето си чака празника. И дете и родители, трябва да се съобразяват с чужди планове, бабата ги променя и махва с ръка "какво толкова". Това с мола е друга, голяма издънка

# 297
  • ...живея на последния етаж...
Има разлика между това да се лъже и да се спести информация, особено при малко дете.
Давам пример - моя приятелка гледа внучката си за десетина дни. Тригодишна, точно по темата. Всеки ден детето се чуваше и виждаше с родителите си по вайбър, не е имало проблеми. Последният ден, когато трябваше да си я приберат, още рано сутринта й кааха, че ДНЕС ще дойдат, разбирйте надвечер, след работа. Добре, ама цял тен това дете нито яде, нито спа, стои тъжно на прозореца и чака. И от време на време рев. Попитах защо са му казали, щеше да е много по-спокойно ако не беше цял ден в очакване, а направо вечерта да ги види. Ами не, не можело така, на детето всичко трябвало да му се казва, нищо да не се крие и да не се лъже. Обаче за мен тук лъжа няма. Просто премълчаване и спокойствие за всички. Но явно не ги разбирам тия работи, нали съм си гледала децата миналия век.

# 298
Аха. Спестили са информацията, че ще я вземат след работа и тя цял ден ги чака. Не е най-добрият пример.

# 299
  • при късмета
Има разлика между това да се лъже и да се спести информация, особено при малко дете.
Давам пример - моя приятелка гледа внучката си за десетина дни. Тригодишна, точно по темата. Всеки ден детето се чуваше и виждаше с родителите си по вайбър, не е имало проблеми. Последният ден, когато трябваше да си я приберат, още рано сутринта й кааха, че ДНЕС ще дойдат, разбирйте надвечер, след работа. Добре, ама цял тен това дете нито яде, нито спа, стои тъжно на прозореца и чака. И от време на време рев. Попитах защо са му казали, щеше да е много по-спокойно ако не беше цял ден в очакване, а направо вечерта да ги види. Ами не, не можело така, на детето всичко трябвало да му се казва, нищо да не се крие и да не се лъже. Обаче за мен тук лъжа няма. Просто премълчаване и спокойствие за всички. Но явно не ги разбирам тия работи, нали съм си гледала децата миналия век.
А не ти ли минава през ума, че просто е трябвало да уточнят, че е в края на деня? Това не е същото като да не ѝ казват, че днес ще я вземат. Според мен е правилен подхода, че на децата трябва всичко да се казва, в случая обаче не са ѝ казали всичко и от там идва недоразумението. Начина на казване трябва да е съобразен с възрастта и все пак какво точно имаш за съобщаване.

Общи условия

Активация на акаунт