С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 490
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
марулета,
Ти едно дете ли си? Аз имам сестра, родителите ни винаги са гледали да ни купят, ако не еднакви, то равностойни неща. Но винаги е имало, да го наречем съперничество - шоколадът да е по равно, кремчетата също. Просто всеки иска да си хапне повече.

# 676
  • някъде в орбита...
Но ако ти се беше паднал Мунчо с вроден страх от вземане на решения и кредити какво правим?
Мдам, щото като станеш на 18г и хвъррят 10 мъже на главата ти, който хванеш този ще е, та късмет, знаеш ли какво ще ти се падне. Не е като да гледаш, избираш, да сте гаджета, евентуално да живеете заедно...

# 677
  • София
Колкото и да избираш и живееш заедно - младите жени масово мислят как постепенно ще го променят, как ще го моделират да стане на тяхното. Надяват се децата поне да го променят. Не винаги надеждите се сбъдват, но не пречи да опитват.
Поне в живия живот имам такива наблюдения. Тук масово  са образцови...

# 678
  • Пловдив
Преди няколко месеца научих,
че свекървата ме коментира много  грозно пред съседите. Поразсърдих се, мъжа ми застана твърдо на моя страна, но след два месеца по негово настояване пак започнахме да ходим там. Да виждала детето.

Сега в събота имам юбилей и баща ми каза, че ще направи чеверме по случай юбилея, ние да купим салати и безалкохолни и да си поканя гостите. И вчера слушам, свекървата пита мъжа ми, дали той ми плаща чевермето. Мъжа ми веднага отговори, че баща ми го плаща, но това нямало никакво значение и до там.
Е, много обидно ми стана тя да прави тънки сметки за парите на сина си, при положение,  че сме семейство,  напълно самостоятелни и всичко ни е общо. До преди майчинството получавах 3 пъти повече пари от мъжа ми и голям процент от общите ни спестявания в момента са от моите доходи. Сега съм с минималното майчинство, но въпреки това успяваме да се справяме с него и доходите на мъжа ми (без да пипаме от спестяванията)  пак благодарение на мен, защото си правя сметката неимоверно много и всеки ден полагам усилия, за да пестим с това постоянно покачване на цените на всичко.  И изведнъж въпрос дали ТОЙ (само) плащал купона..... Съжалявам, че изобщо я поканих на събитието, трябваше да разбере като вече е минало.

# 679
  • Blondeville
mimsi, твоята явно носи клюкарска и малко по-елементарна душа, малшанс. Важното е, че мъжът ти е зад теб.

Следващия път съвсем спокойно можеш да си спестиш присъствието ѝ на лично твой повод Stuck Out Tongue Winking Eye

# 680
И моятае голяма клюкарка и не се усеща как се излага. Като ходим по плошадки редовно прави някакви лични комемтари без да се съобразява, че аз се познавам с другите майки и не искам да си нищя личните отношения пред тях. Затова вече като е тука я водя на неоознати места или когато няма други деца и майки Joy пък на личен РД да я поканя, абсурд, да си развалям празника. И на Коледа не сме заедно, защото пък ми е любимият празник и искам да ми е кеф и да се насладя, а не да си тровя нервите.

# 681
И вчера слушам, свекървата пита мъжа ми, дали той ми плаща чевермето. Мъжа ми веднага отговори, че баща ми го плаща, но това нямало никакво значение и до там.
Свекърва ти е дива селянка, но мъжът ти, вместо да информира маминка, е трябвало да ѝ отговори, че това не е нейна работа.

# 682
Или пък да каже, че това е най- малкият подарък, който жена му заслужава. Без да уточнява кой, къде и как.

# 683
Ако о каже така, тя ще го разбере, че той го плаща и кой знае какво ще и роди главата.
Аз не бих я канила никъде да си развалям празника. Дала е достатъчно основания. Мъжът да и води детето и толкова.

# 684
  • някъде в орбита...
mimsi111, това си е нагло. И да подминеш клюкаренето, щото има си такива хора, въпросите към мъжа ти са гадни. Следващия път да я нахрани с фалшиви клюки, дето свят да й се завие, поне да се забавлявате с целия този цирк... Rolling Eyes Grin

Колкото и да избираш и живееш заедно...
Едно е да направи човек грешка - нормално е, няма идеални хора и решения. Друго е да се третира избора на партньор като лотария...

# 685
Ако о каже така, тя ще го разбере, че той го плаща и кой знае какво ще и роди главата.
Каквото иска да ѝ ражда главата, стига да си стои там и да не излиза през устата. А, ако излезе, да ѝ се покаже, че не е приемливо.

# 686
...Съжалявам, че изобщо я поканих на събитието, трябваше да разбере като вече е минало.
Предполагам, че повече няма да повториш грешката... Каквото човек сам си направи, никой друг не може. Ето, тази жена, вместо да има добри отношения с теб, да си общувате, да се вижда с внучетата, тя сякаш прави всичко да те отблъсне. Какво да ти кажа, явно просто не те харесва, няма да те хареса и каквото и да правиш, тя все ще се държи просташки и отблъскващо. На какво ли ми напомня.... а, да, на моята свекърва. Simple Smile

# 687
марулета,
Ти едно дете ли си? Аз имам сестра, родителите ни винаги са гледали да ни купят, ако не еднакви, то равностойни неща. Но винаги е имало, да го наречем съперничество - шоколадът да е по равно, кремчетата също. Просто всеки иска да си хапне повече.
    Не , имам сестра , а съпругът ми има брат. Аз имам две деца и един племенник , който прекарваше летата си при нас.
   Никога не съм давала обяснения на децата, или показвала по някакъв начин кое колко е равностойно на другото. Имаше периоди , в които дъщеря ми си поръчваше на дядо Коледа кукла за 70 лв , синът багерче за 10.00лв.Вече са големи и знаят , че се помага и на двамата, според нуждите и възможностите ни.
    Мисля дори , че не знаят кой колко кеш получава за РД, в това число и племенника, защото ние не ги делим на мои и на сестра ми. Тя също. Моите родители , а и свекитата , никога не са правили нещата задължително по равно. И така си върви и се предава на поколенията.
   Имаме ситуация сред братовчеди, майката като деца ги е карала да гледат бабата какво слага в колата на вуйчото, да не би да е повече. Днес двете сестри се вадят душата на майка си как да раздели 5 яйца по равно.  Не искам да кажа, че тук присъстващите го правят, просто се сещам ситуация.

# 688
Може питането на свеки на РД да не е толкова лично и изобщо да не е защото не харесва снахата.
Някои хора са простички и им липсва възпитание и такт като цяло.
Може би тази свекърва и за внучето си би попитала кой плаща чевермето.
За някои хора кой е дал стоте лева е много важно, защото се хранят с клюки, а и не правят голяма разлика между материалните и нематериалните неща.
Ако човек не може да ги игнорира напълно, им се дава ораничено количество информация, поне да не влачат клюките. Макар че, те тогава почват да си измислят и доукрасяват, та не знам дали има смисъл.
Сега може да  разнася пред съседите, че нямат пари, а живеят на гърба на тъстовете или че синът ѝ е бил скръндза и не е купил агне на жена си.
Но наистина, просташко е да си поканен на тържество и да питаш кой е купил почерпката и то така, че да чуе рожденика. Можеш да клюкариш и без да е толкова очевидно невъзпитано, обаче явно толкова си може жената.
Внучето като ходи при нея, после да му се обяснява по подходящ начин, че тези неща с клюките не са хубави, че децата попиват като гъби понякога от възрастните.

# 689
Представям си свекито да беше направила чевермето на синът за юбилея.

Общи условия

Активация на акаунт