С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 376
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
Тогава и свих перките, ама наистина . После постоянно имаше коментари към дъщеря ми "тя майка ти много знае ". Не трябва да се казва ,че сестра и щерка и не са компетентни Grinning Човек да полудее

# 736
Тогава и свих перките, ама наистина . После постоянно имаше коментари към дъщеря ми "тя майка ти много знае ". Не трябва да се казва ,че сестра и щерка и не са компетентни Grinning Човек да полудее

Аз бих направила остра забележка за коментарите и при по-нататъшни такива бих ограничила срещите. Това си е чисто оринване на авторитета и са абсолютно NO GO! Егати наглите същества, честно....

# 737
Нагли не , ами не знам какво ...., само чакам пак да ми каже нещо от сорта ,преди мълчах ,вече не мога. Винаги съм си казвала  от мен да мине ,да не говорим ,че подхвана дъщеря ми да пише и чете от много мъничка , после повярвайте ми не мога да я накарам да се занимаваме ,просто я отврати от всичко,това е пак защото лелята натяква ,че трябва детето да се занимава от малко -да ,но не до повръщане и с неподходящи методи.

# 738
А тази леля има ли деца?

# 739
А тази леля има ли деца?
да ,дъщеря и и беше колежка в градината, една група водеха

# 740
Леле, едно време казваха на свищовския икономически вместо "Стопанска академия" - "Семейна академия" защото преподавателите набутваха децата си за асистенти, а жените си в администрацията, обаче и тази детска градина не пада по-долу. Joy
Има ли някой от това семейство да не работи там? Joy
Няма по-досадно нещо от учителка, дето все си вре носа да въпитава чуждите деца дори и когато не е на работа.
Аз много внимавам да не прекрача тази граница с племенниците. Усещам се от време на време, че ми се иска да натисна в определена посока, обаче с ММ си казваме "Имат си родители, те да си решават и да се оправят" и не се намесваме повече.
Пази Боже от даскали, които тръгват да оправят света, без никой да ги е молил. Angry

# 741
Леле, едно време казваха на свищовския икономически вместо "Стопанска академия" - "Семейна академия" защото преподавателите набутваха децата си за асистенти, а жените си в администрацията, обаче и тази детска градина не пада по-долу. Joy
Има ли някой от това семейство да не работи там? Joy
Няма по-досадно нещо от учителка, дето все си вре носа да въпитава чуждите деца дори и когато не е на работа.
Аз много внимавам да не прекрача тази граница с племенниците. Усещам се от време на време, че ми се иска да натисна в определена посока, обаче с ММ си казваме "Имат си родители, те да си решават и да се оправят" и не се намесваме повече.
Пази Боже от даскали, които тръгват да оправят света, без никой да ги е молил. Angry
Та аз като съм даскал не мога да се вредя ,тя знае повече от мене Grinning

# 742
Ако беше случайна баба даже нямаше да разберете, ако не ви уведомят - днес децата правиха мартеници заедно с баба Марта. Беше забавно, научиха еди какво си. За другото може и да си права, ама тези мартеници не бива да ти бодат очите.
Нашите баби са извън града. При всяка възможност ги мъкна на някаква изява на детето. Свеки беше случайно в града на първия учебен ден в първи клас. Заведохме заедно детето на училище. Баща й не дойде, за да не ставаме много хора, ама не мисля, че е нещо, което не е успял да преживее. На завършването на 4 клас взех майка ми. Умря от жега, ама стоя и бърса сълзи от радост. Видя на презентация много моменти на внучето, които иначе няма как да види, защото се случват в училище.
Въобще колкото повече хора обичат детето ни, толкова по-добре.

# 743
Няма проблем от моя страна ,стига да ме уведомява и да не ме пренебрегва  като родител ! Иначе всеки има нужда от помощ !

# 744
Дес, на мен мартениците биха ми "изболи очите". Не защото бабата е присъствала, а защото го е направила зад гърба на майката. Сори, така не се постъпва. Бабите и дядовците имат място в живота на внуците си, но тяхното място НЕ е това на родителите и не е ОК да се опитват да си го присвояват.

# 745
Ако бабата не е в групата на внучето,  в друга ,поканена да представи ритуал че е артист и  може да разкаже и направи мартеници, е разбираемо ,другото е заобикаляне на майката ,виж ме,  а  е можела да спомене. Специален отпуск за това е доста приготовления. И да не е доволна майката ,няма да попречи.
 Това излиза от сестра  и впрочем. И са се сговорили. Но и показва отношенията им.

# 746
Дес, на мен мартениците биха ми "изболи очите". Не защото бабата е присъствала, а защото го е направила зад гърба на майката. Сори, така не се постъпва. Бабите и дядовците имат място в живота на внуците си, но тяхното място НЕ е това на родителите и не е ОК да се опитват да си го присвояват.

Бих го приела като присвояване, само ако е имало и други родители, а на моето дете е била бабата. Иначе бих го приела като просто една баба плела мартеници с децата.

# 747
ОК, ако не е имало други родители, бабата, която е плела мартеници с децата, би трябвало да уведоми родителите на детето. Не да им иска разрешение, а да уведоми. Просто, това е елементарен добър тон.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 12:49 от Анонимен

# 748
ОК, ако не е имало други родители, бабата, която е плела мартеници с децата, би трябвало да уведоми родителите на детето. Не да им иска разрешение, а да уведоми. Просто, това е елементарен добър тон.
Точно !

# 749
Учителката е извикала сестра си, която се явява баба на едно от децата в групата.

Трябвало е да каже, разбира се, след като отношенията са им изострени и вероятно е наясно, че на майката би и било неприятно.  А ти щеше ли да отидеш да плетеш мартеници, авторке, ако ти бяха казали на време?

Бабите на моето дете ходеха на всички празници и в градината и училището и в работни време ходеха вмести нас,  освен това и двете са придружавали групата на посещение на музей, разходка в парка, екскурзия, нашите учители призоваваха за такава помощ за да пасат децата в транспорта и да помагат, все баби ходеха..

Общи условия

Активация на акаунт