Дългото чакане след трансфер-тема 99

• 54 179
  • 747
  •   2
Отговори
# 525
Аз съм като Арчи, днес ми е 17 ден на 2 бр 5 дневни и прегледа ми е за другата седмица в четвъртък. Като днес ми е 5 ден закъснение на цикъла. И според мен рано си отишла, ако правилно си написала дните. Трябва да има поне 10 дни закъснение.
При всеки е индивидуално. При мен и при естествените брмености и сега с тази при инвитрото се видя плоден сак в матката на 5 дни закъснение,а ембрион се видя седмица по късно. Много зависи от ЧХГ как върви като стойности,от лекаря и апаратурата😊

# 526
Моя първи преглед беше в 5+4 и също се видя само плоден сак.  Не се притеснявай.  Рано е още.  След 10тина дни ще се види бебо. Кисти също имам.  Явно не са аспирирали по- малкитре фоликули при пункцията и те са се превърнали в кисти. Не се притеснявай,  почивай си и бъди спокойна!

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 11:23 от lady25

# 527
Момичета, пак съм аз Simple Smile на 17 ден след трансфер на 3дневна точица и ЧХГ-то ми е 2199, което е супер и съм безкрайно щастлива. Това обаче, което пък сега ме мъчи на дневен ред е следното. Вчера бях на първи преглед, като според АГто ми вчеря бях в 4 седмица и 6 дни, ако правилно съм разбрала края на 5 седмица и сега влизам в 6та. Та…. Драмата ми е, че освен плодно сакче 6мм голямо и малко жълто тяло, друго нищо не се видя. Освен това се оказах с две кисти, като никога до сега не съм имала и малко се стреснах. На всичкото отгоре плодното сакче е малко в дясно на снимката, не било центрирано. Тези, които сте минали вече през преглед, можете ли да споделите малко инфо, че пак започнах да психясвам. А пък АГто ми направо ме претупа на този преглед.

Много е рано за да се види ембрион. Моят сак се видя в 5+2, а ембрион и пулс чак в 6+2. ЧХГ не го гледайте, изчаква се поне да влезете в 6 г.с. за да се види нещо.

# 528
Ох, много ви благодаря за споделените отговори. Не съм инициирала сама прегледа, за тогава ми беше насрочен от АГ-то: иначе следващия е за 30ти този месец.

А и иначе лекарката ми каза, че не е центрирано, а се намира повече в едната половина на матката, та и това ме притесни малко повече.
Прилагам снимчица

Напълно нормално е още да не се види ембрион и да не се чуе пулс, много е рано още. Ако сте в 4г.с. и 6 дни това означава, че сега влизате в 5та (а не 6та). Щом сте потвърдили, че плодното сакче е в матката, най-добре е следващия ви преглед да е поне след 2-3 седмици за да видите и ембрионче и да чуете пулс едновременно (при мен това се случи в 8ма седмица). А как разбрахте, че не е центрирано и какво точно имате впредвид с това, центрирано спрямо кое ? 🤔 Важното е да е вътрематочна бременост.

# 529
Не мисля че има от какво да се притеснявате, имайте обаче в предвид, че на 30ти сигурно ще видите ембрионче, но може още да не се чуе пулс и да трябва пак да отидете. При някой се чува, при други не.. зависи, а и апаратурата е от значение. При мен в 6та не се чу пулс още, въпреки че бях при АГ със страхотна апаратура.

# 530
Да права сте, при мен ЧХГ тръгна ниско на 10 ден от трансфер на 5 дневни беше 36,67, два дни по късно беше 109. От тогава не съм правила повече тестове лекаря каза направо преглед след 10 дни. Другия четвъртък ще разберем какво е положението. Дано да има сакче

Аз съм като Арчи, днес ми е 17 ден на 2 бр 5 дневни и прегледа ми е за другата седмица в четвъртък. Като днес ми е 5 ден закъснение на цикъла. И според мен рано си отишла, ако правилно си написала дните. Трябва да има поне 10 дни закъснение.
При всеки е индивидуално. При мен и при естествените брмености и сега с тази при инвитрото се видя плоден сак в матката на 5 дни закъснение,а ембрион се видя седмица по късно. Много зависи от ЧХГ как върви като стойности,от лекаря и апаратурата😊

# 531
Pipi, на мен лично ми изглежда ниско чгх, при мен беше 170 на 7 ден, но разликата е, че трансферът беше с ембрион на 5 дни. Пусни си утре сутрин пак ЧХГ и виж колко е. Може пък да е по-късна имплантацията, на 5-дневните е май до 2-3 дни.
170 на 7ден, значи на 3 трябва да е било около 50.
Аз си направих тест днес, 3 ден, 5дневен ембрион. Почти излюпен. Резултат ЧХГ 0.28. Няма да има бременност. Това е ясно. Този път бързо приключих.
Ето и статията която мисля че е много вярна, а не писаното за ЧХГ на първата страница в тази тема.
https://wholesomechildren.com/hcg-levels-after-implantation-in-early-pregnancy/

# 532
Pipi, на мен лично ми изглежда ниско чгх, при мен беше 170 на 7 ден, но разликата е, че трансферът беше с ембрион на 5 дни. Пусни си утре сутрин пак ЧХГ и виж колко е. Може пък да е по-късна имплантацията, на 5-дневните е май до 2-3 дни.
Аз си направих тест днес, 3 ден, 5дневен ембрион. Почти излюпен. Резултат ЧХГ 0.28. Няма да има бременност. Това е ясно. Този път бързо приключих.
Ето и статията която мисля че е много вярна, а не писаното за ЧХГ на първата страница в тази тема.

Mladost38, мисля, че ден 3 след трансфер, та дори и на 5 дневен ембрион е рано ... погледнах линка, който си споделила, наистина е много детайлен, но твам в никоя таблица няма трети ден,
а и сравняването на ЧХГ от една бременна до друга няма нищо общо,
аз с първото инвитро имах ЧХГ на 10-ти ден на тридневни 74, и на 12-ти ден 114,
а с второто инвитро на 12-ден имах ЧХГ 63 а на 12-ти - 220,
виж поне 7-ми ден след трансфер на 5-дневно ембрионче, тогава бих взела резултат за показателен,
успех и стиснати палци 🤗🤗🤞🤞

корекция: - сега се загледах с розовата табличка в линка: ако за имплантацията са нужни поне абсолютно минимално три дни, то ти си още в този период и според ниския праг направо си си бременна: все пак го дават от 0.19

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 17:54 от Lucie_

# 533
Понеже виждам, че и двата пъти инвитро е било с положителен тест, как завършиха (ако е удобно разбира се)?

Mladost38, мисля, че ден 3 след трансфер, та дори и на 5 дневен ембрион е рано ... погледнах линка, който си споделила, наистина е много детайлен, но твам в никоя таблица няма трети ден,
а и сравняването на ЧХГ от една бременна до друга няма нищо общо,
аз с първото инвитро имах ЧХГ на 10-ти ден на тридневни 74, и на 12-ти ден 114,
а с второто инвитро на 12-ден имах ЧХГ 63 а на 12-ти - 220,
виж поне 7-ми ден след трансфер на 5-дневно ембрионче, тогава бих взела резултат за показателен,
успех и стиснати палци 🤗🤗🤞🤞

корекция: - сега се загледах с розовата табличка в линка: ако за имплантацията са нужни поне абсолютно минимално три дни, то ти си още в този период и според ниския праг направо си си бременна: все пак го дават от 0.19

# 534
Понеже виждам, че и двата пъти инвитро е било с положителен тест, как завършиха (ако е удобно разбира се)?
Valentina Stefanova - първото инвитро за съжаление с мисед. Нямах абсолютно никакви болки, зацапване. Тогава тъкмо бях направила основният пакет тромбофилии на Геника ( малко преди прегледа, в който ми потвърдиха че е спряло сърчицетоси получих резултатите) , а след това се консултирах и с доц. Русев, в София - той препоръча при следващ опит Аспирин протект и след положителен тест Клексан, минимална, но профилактична доза.// Само да поясня - единствената причина при нас беше отстранените фалопиеви тръби при мен, ММ уж беше с прекрасна СГ//
Сега на вторият опит - клексан до положителният тест, но имах капчици червена кръв и док каза да спра клексана,
в шеста седмица пак имах еднократно прокървяване - но ембриончето имаше пулсации,
в 9+1 - цял кръвоизлив ( около 4-5 часа си тече обилно) НО - Сега съм 12+3 и още сме 2 в 1 🤞🤞 много много се надявам до края така да сме ... 🤞🤞

# 535
Съжалявам за това, което си преживяла и стискам палци за гушлив финал.
Аз още съм в толкова ранен етап от всичко и изпитвам именно УжасТ от това да не се получи нещо такова и при нас. Ние сме с мъжки фактор, микробиолозите казаха, че тази точица, която ми върнаха е с много добро качество на трети ден, но пък другите две, които замразихме не бяха с толкова добро качество на 5ти ден. Та за това съм силно притеснена дали и точицата, която е в мен е добра наистина. И понеже си изчетох четенето по теми с мисед и “кухо яйце” и направо съм в паника.

Valentina Stefanova - първото инвитро за съжаление с мисед. Нямах абсолютно никакви болки, зацапване. Тогава тъкмо бях направила основният пакет тромбофилии на Геника ( малко преди прегледа, в който ми потвърдиха че е спряло сърчицетоси получих резултатите) , а след това се консултирах и с доц. Русев, в София - той препоръча при следващ опит Аспирин протект и след положителен тест Клексан, минимална, но профилактична доза.// Само да поясня - единствената причина при нас беше отстранените фалопиеви тръби при мен, ММ уж беше с прекрасна СГ//
Сега на вторият опит - клексан до положителният тест, но имах капчици червена кръв и док каза да спра клексана,
в шеста седмица пак имах еднократно прокървяване - но ембриончето имаше пулсации,
в 9+1 - цял кръвоизлив ( около 4-5 часа си тече обилно) НО - Сега съм 12+3 и още сме 2 в 1 🤞🤞 много много се надявам до края така да сме ... 🤞🤞

# 536
Не знам какво да ти кажа, специално за това, според има и някаква доза късмет, знам ли и аз, как да го обясня.
Първото ми инвтиро беше през 2013, съответно тогава бях почти десет години по-млада от сега. Нямах нито един хормон извън норма, при ММ всичко перфектно.
При три върнати на трети ден, само едно се захвана, но ... за кратко. А иначе имахме и едно, което се разви до пети ден и го замразиха.
Сега, 2022, имам друг ММ, и двамата сме възрастни, аз на 40, той на 45, хормоните ми са що годе в норма, и СГ също,
и пак при три върнати на трети ден - само едно ембрионче.
Всъщност, не искам да звучи недоволно " само едно"  а просто като бройка, защото от останалите нито едно не се разви до пети ден. Аз почти бях отписала опитът, защото си мислех, че качеството ни е заминало вече.
Това някак си ме води на мисълта, че може би все пак има някаква доза късмет. // реално технологгите в тази сфера напредват не с дни а с часове, може би самите лекарства са с по-изчистени съставки, лекарите натрупват опит//

Съжалявам за това, което си преживяла и стискам палци за гушлив финал.
Аз още съм в толкова ранен етап от всичко и изпитвам именно УжасТ от това да не се получи нещо такова и при нас. Ние сме с мъжки фактор, микробиолозите казаха, че тази точица, която ми върнаха е с много добро качество на трети ден, но пък другите две, които замразихме не бяха с толкова добро качество на 5ти ден. Та за това съм силно притеснена дали и точицата, която е в мен е добра наистина. И понеже си изчетох четенето по теми с мисед и “кухо яйце” и направо съм в паника.

# 537
Моят опит приключва с биохимична бременност. Втори пореден опит се развива по един и същи начин. Резултатът е на 10ти ден след трансфер на късна морула с клетки и ранен бластоцист и 12ти ден след трансфер на 3-дневен ембрион. Явно пак е имало имплантация приключила в ранен етап. Трябваше да направя теста в неделя на 21.08., но реших да го направя днес.
Понеже ми е нисък резултата, затова ли в референтните стойности пише, че над 25 е положителен за биохимична бременност?  Може ли някой с високо ЧХГ да каже какво пише в неговите референтни стойности? Над каква стойност го приемат за бременност? Просто ми е любопитно. Изследването е правено в Надежда.

# 538
Моят опит приключва с биохимична бременност. Втори пореден опит се развива по един и същи начин. Резултатът е на 10ти ден след трансфер на късна морула с клетки и ранен бластоцист и 12ти ден след трансфер на 3-дневен ембрион. Явно пак е имало имплантация приключила в ранен етап. Трябваше да направя теста в неделя на 21.08., но реших да го направя днес.
Понеже ми е нисък резултата, затова ли в референтните стойности пише, че над 25 е положителен за биохимична бременност?  Може ли някой с високо ЧХГ да каже какво пише в неговите референтни стойности? Над каква стойност го приемат за бременност? Просто ми е любопитно. Изследването е правено в Надежда.

Чакай, чакай…в Надежда така излиза рвзултата, не знам защо пише биохимична, трябва да е просто “бременност”, трябва да повториш след 2 дни. Говори ли с манипулационната или доктор? И аз съм в Надежда, питай ги.

# 539
Ще повторя със сигурност в неделя. Тогава ми е официалната дата, която са ми написали. Просто исках да видя дали е имало имплантация и затова пуснах днес. Много е нисък резултата и нямам надежди. Февруари се случи същото -  ЧХГ 28, 37, 21 и спрях лекарствата.
В манипулационната ще се обадя след теста в неделя. Дотогава ще продължа с лекарствата. Pensive
Просто ми стана странно, че пише >25 биохимична бременност. Човек ако пусне на ранен ден може да е 25 и после да си тръгне чудесно удвояване.

Общи условия

Активация на акаунт