В момента чета ... 78

• 42 894
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Включвам се в темата и аз 🙂 прочетох "Славея", при това на плажа. Не е особено подходяща за плаж, но нямах почти нищо интересно в киндъла. Хареса ми, даже пуснах няколко сълзи накрая.
Сега започнах "Убиеца Андерш и неговите приятели", малко да се разтоваря с тази странна история ...

# 646
  • София
Трябва да похваля една книга, за мен е попадението на годината:
Уроци по химия.
Много зле е корицата и никога нямаше да и обърна внимание, но заглавието ми заприлича на Уроци по дишане,  а и нямаше нищо друго интересно в Гринуич.

Хора, идете и си я купете!

# 647
Грета Ей, може ли няколко думи повече за тази книга? Влезе в полезрението ми след няколко хайпа в Инстаграм.

Иначе аз прочетох "Кървавата годеница".
Доволна съм, идеално плажно четиво и ще ѝ дам оценка 5*.
Книгата е динамична, увличаща, извратена по методите на убийствата. Хареса ми атмосферата, отделът за анализ на случаи ми напомни за Отдел Q от романите на Юси Адлер-Улсен...
С нетърпение ще чакам втората част от поредицата Simple Smile

# 648
О, Миж, много се радвам, че ти е харесала! А втората част, "Пурпурната мрежа", според мен е дори по-хубава, поне на мен повече ми харесва до момента, почти до средата съм стигнала. Но определено се усеща, че не е скандинавски трилър, най-вече по стила, макар че наистина всеки автор си има свои особености, а в случая дори са трима автори. Мен ме дразни сегашното време, ама така са решили да пишат, вероятно под влияние отново на скандинавските трилъри.

# 649
Забравих да напиша, че по един много съществен елемент ми заприлича на "Гробът на сестра ми" Simple Smile
Готин трилър, най-прецизно написан като по рецепта и съдържащ всички важни съставки на жанра. Чудесно ми дойде Simple Smile
За мен е мистерия как е възможно двама човека да пишат заедно, а пък за трима да не говорим Simple Smile

# 650
Да, това е най-голямата мистерия. Simple Smile И мисля, че е единственият такъв случай. За скандинавците по-малко ме учудва, че има много тандеми, за тях работата в екип е много важна и още от училище започват да се учат да работят по този начин. В университета се продължава, аз се сащисах, че трябваше да се обединим по двойки или тройки, за да напишем курсовата работа по един предмет. Но за испанците наистина ми е по-странно. Само че тези тримата се познават, приятели са, сценаристи са, работили са заедно и по сценарии, така че сигурно им е било по-лесно да започнат да работят заедно и по книги. В интервютата си подчертават, че всяка идея за сюжета се обсъжда с всички и всички трябва да са убедени, че е добра, за да я развият. Пишат текста на части, като си разпределят работата, всеки взима по една глава, написват и после си разпращат текстовете и обсъждат какво не им харесва, правят промени, докато достигнат до окончателен вариант, който се харесва и на тримата. И казват, че им е много забавно да работят по този начин. Докато им е забавно и докато читателите харесват книгите им, ще продължават да пишат, макар че всъщност се издържат с работата като сценаристи, а не толкова с писателската.

# 651
  • София
Happy Mijjj ツ, книга за една жена химик през 60те и перипетиите и: работата в мъжки колектив, любовта и, детето и. 
Точно като Уроци по дишане е: красиво написана, с достатъчно действия, че да те държи в очакване. Има места, на които да се засмееш, на други да поплачеш. Докато я четях, ми се искаше да има с кого да я споделя.

# 652
Грета Ей, много благодаря за отзива за "Уроци по химия". Хиимята ми е слабост и заглавието ми направи впечатление. Ще се чете!

# 653
Мазохистично продължавам с "Ези печели". Интересно ми е уважаван автор докъде ще стигне с измислиците и недомислията.
Последният шедьовър - съветска готвачка имигрантка е запозната с творчеството на Шекспир и то не на някоя от много известните и популярни пиеси, а на "Кориолан"!Добронамерено приемам, че е възможно, макар и малко вероятно. Въпросната, след четиригодишна работа в заведение за пици, със син студент, макар и със стипендия, купува голям апартамент в Лондон!! Един от най-скъпите градове.
Питам се защо ли си го причинявам.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 09:39 от W

# 654
W, много съм любопитна за още такива примери от книгата, моля да продължаваш да пишеш за тях като попаднеш на нещо фрапиращо.
Както вече споменах, тази книга на Арчър умишлено пропуснах, откъс от нея четох в оригинал (поместен в Tell Tale), та още с първите страници прозираше пропагандата. Много съм изненадана, че Арчър показва такова твърде явно отношение, интересно какви са подбудите зад него. А като цялостно творчество го харесвам.

Извън темата, честит празник на всички именици днес!

# 655
Между другото, започвам Box на Камила Лекберг и Хенрик Фексеус. Самата Камила, въпреки че книгите й стават, е по-слаба като писателка от много други скандинавски автори на трилъри, но за този тандем и тази книга четох добри отзиви.

# 656
Fenyx, опасявах се, че прекалявам и ставам досадна.
Чудя се след тази мъка, дали ще посегна към друго произведение на автора. Най-малкото след като си дам дълга почивка, за да не съм предубедена.

# 657
Давам и аз такъв отзив за Вох  - много е интересна книгата, бих прочела и другите две (трилогия е, в Швеция е издадена втората Култ). Не ми харесва само, че Камила Лекберг залита малко към друг стил, но пък историята е добра и който харесва фокуси и ментални трикове, смятам че ще хареса и книгата.
W, ако ти се споделя още за “Ези печели” може и на лични- за мен е интересно всичко за нея, до тази книга много харесвах Арчър, а началото ѝ много ме разочарова от него. Чела съм и някои от книгите за Уоруик, но напоследък страня този автор, може би се пренаситих с времето от творчеството му, но като цяло много ми харесва начина, по който разказва.

# 658
И около мен не четат особено. Поне не художествена литература. Затова съм тук в темата Simple Smile Тъкмо се захванах с един book club в реала и се случи пандемията.

Ще трябва да си заформим клуб тук  Simple Smile  Не знам как би могло да се осъществи за да четем една книга.

Хайде, да заформим клуб! Аз търсих book club около мен, но не намерих нищо. Реших аз да направя такъв, засега сме 3ма души Laughing и чакаме есента, за да започнем, че лятото всеки е нанякъде.

# 659
И преди бяхме дискутирали идеята за литературен клуб Simple Smile
Аз бих опитала да участвам, ако искате да обсъдим в темата "За четенето" как да се реализира тази идея?

Общи условия

Активация на акаунт