В момента чета ... 78

• 42 903
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Който не е харесал веднага Бакман, май няма смисъл да упорства.
Точно, това е автор, който или харесваш от първото изречение, или не можеш да понасяш.
Иве, много ми е приятно да чета коментарите ти, имаме толкова различен литературен вкус, но точно твоите отзиви по темите чакам с голямо нетърпение.

# 631
Джефри Арчър е сред любимите ми автори, но “Ези печели” реших да не чета, след като прочетох началото на книгата, поместено като бонус в друга негова книга. Още от първите страници лъхаше тенденциозност, която ме подразни, а след като не съм пристрастна към определени теми, останах много изненадана, че е решил да напише точно такава книга. А като цяло идейно има интересен замисъл в начина на структурирането на книгата, но лично аз бях дотам с нея.
Впрочем, като чета Цъсин и там усещам включени нотки на китайското превъзходство, макар и не толкова явно изтикани пред очите и предвид другите достойнства на книгата, просто ги игнорирам.

# 632
Аз съм 50:50 с Бакман. Първата ни среща "Тревожни хора" завърши, като я продадох прочела 100стр. Виж "Пътят към дома става все по-дълъг " ми влезе право в сърцето. Третата,която прочетох е "Сделката на живота ти " и съм със смесени чувства... но мисля че за сега ми стига от творчеството му.

Приключих със "Тайният живот на пчелите " много топла и уютна книга , като една прегръдка от  любима леля/баба.  Разказва за едно момиче намерило спасение, утеха и свобода при едни "уж" непознати жени. Видях,че и филм има бих го изгледала с удоволствие.

Започнах "Аз още броя дните "повлияна от многото положителни отзиви от фб групите.

# 633
Явно днес е ред на Джефри Арчър да му намирам кусури. Чета "Ези печели". ....
И аз с кусурите на Арчър. Прочетох първата от Хрониките на Клифтон, втората и нея, пак на един дъх. Почнах и третата и ми писна... Много думи много нещо. Отказвам се, поне засега. Може и да е моментно настроение.
Чела съм Каин и Авел, много ми хареса, много добра история. Още много по -добра е As the crow flies, на български доколкото знам са я кръстили Търговецът. Уникална книга. Но с тия Хроники на Клифтон Джефри Арчър ме разочарова  Sad  Четеше ми се нещо сериозно драматично, от рода на Ако утрото настъпи (Tracy Whitney #1), а получих доста скучна английска мъгла.

# 634
Не бях чела Арчър. Започнах с "Риск печели, риск губи", която ми хареса. Добра е за жанра. В библиотеката в момента нямаха втората за детектив Уоруик, затова взех "Каин и Авел" и въпросната "Ези печели". Първата според мен  е твърде прехвалена, но въпреки някои забележки от моя страна, наистина е добре разказана история. "Ези.." е просто една пропаганда и история за наивници. Сега въпросният ленинградчанин вижда един бял шкаф, който-о, чудо-охлажда. 1968 година!!! С един клик се проверява, че хладилниците в СССР почват да се произвеждат масово 1951 год. Шейсетте години се произвеждат в милиони бройки. То нашият "Мраз" се е произвеждал същите тези години. Може да е бил беден, може да е нямал хладилник, но да го гледа като абориген... Смятах да я оставя книгата, но сега ми стана интересно какво друго е измислил.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 18:36 от W

# 635
Токът не го ли изумява? Може би в Русия преди 50-тина години са били на газени лампи...

# 636
Точно заради пропагандата ме отказа от тази книга Арчър, а пък специално по конкретната тема нямам никакви пристрастия, т.е. след като за човек с неутрална позиция е дразнеща книгата, ясно че е твърде крайна позицията на автора. А другите му книги ми харесват, и то много. “Хрониките на Клифтън” не съм чела една след друга и нямах пренасищане от тях, четях ги, когато ги издаваха и ми харесаха.
Но може би най-добрата, според мен е “Пътеки на славата”, самостоятелен роман е, за непризнатия официално първи западен покорител на Еверест.

# 637
Бях решила да приключа с Артър, но щом имате такова мнение за "Хрониките на Клифтън",  ще прочета поне първата и ако ми хареса..Като прочетох анотацията-баща не знам какъв си, но се подозира, че е син на благородник.. Ами същото беше и с Авел. Но ще я прочета. Ако я има в библиотеката.
"Пътеки на славата" не бих прочела. Просто не обичам книги и филми за исторически личности.

# 638
“Каин и Авел” подозирам, че има нещо сходно с “Хрониките”- нея пропуснах, не знам и аз точно защо, а почти всичко на Арчър съм изчела. Разказите също много ми харесват, чела съм някои от тях и в оригинал. А струва ми се, че има достъпни доста негови книги в читанката.

# 639
  • Пловдив
"Хроноките на Клифтън" и аз харесах докъм третата книга, след това много се разводниха нещата. Но първите са много интересни, държат в напрежение, има неочаквани обрати, струва си да се прочетат.

# 640
  • София
Изключително много ми хареса "Остайница". Оцених я с 5. Отдавна не беше ми се случвало. Може би към някои книги съм прекалено критична. Хареса ми много самия език на книгата,макар и да не очаквах точно този развой. Но някак все едно не е чиста художествена литература, а нещо между книга, постановка и филм. Може и това, че я слушах, да е оставило това усещане у мен.
Продължавам да боря "Трябва да поговорим за Кевин", която не ми потръгна много добре.
Около мен много хора четат, но си давам сметка, че средата, в която се движа, не е представителна извадка.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 19:47 от zazu1

# 641
От Джефри Арчър харесах "Шах и мат", "Нито пени повече, нито пени по-малко", "Затворник по рождение" и "Не бягай от съдбата си". Чела съм ги много отдавна, затова не мога да коментирам повече, сливат ми се вече, но спомените ми са за хубави книги.

# 642
  • Чукарландия
Приключих със "Тайният живот на пчелите " много топла и уютна книга , като една прегръдка от  любима леля/баба.  Разказва за едно момиче намерило спасение, утеха и свобода при едни "уж" непознати жени. Видях,че и филм има бих го изгледала с удоволствие.

Много уютна книга, наистина, ако може така да се нарече!
Екранизацията също е чудесна! ❤️
От същата авторка съм чела и Преоткриване на крилете, която също се чете с лекота и те кара да четеш на един дъх. Стилът на авторката много ми допада, сега гледам, че има и още една преведена книга - Книга на копнежите. Слагам я в списъка с желания. 😉
Прочетох няколко книги, не пиша, защото просто нямам какво нещо по-различно да кажа.
И розата сама да е въобще не можах да я усетя близка, колкото ми хареса Елегантността на таралежа, толкова тази не ми... Префърцунен стил на писане, което мен лично ме дразнеше през цялото време, добре че е тъничка и се чете бързо.
Прочетох и Славея. Една от многото тъжни и трагични истории за ВСВ, които съм чела.
В момента чета Невероятните приключения на сестрите Шергил - Бали Каур Джасвал и искрено се забавлявам. Нямам братя и сестри и ми е интересно да чета за взаимоотношенията между три сестри, описани в книгата. С тънка ирония и лек хумор, книгата е наистина едно приятно развлечение.

# 643
С коя от книгите на Лиу Цъсин да се запозная с него? Какво бихте препоръчали?

# 644
Друго, освен трилогията “Земното минало” на Лиу Цъсин не съм чела- първата книга е “Трите тела”, но според мен е добре да се прочетат и трите книги последователно.
А други негови книги трябва да се търсят  на друг език- това е първото преведено на български.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 11:05 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт