В момента чета ... 78

• 43 061
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
Започвам
В последно време ми се четат все едни такива книги , по -динамични, сложни, заплетени с крими и психотрилър елементи. Емоционален читател съм 😁📖❤️. Според настроенията.

# 301
нито на “Отмяната” анотация ми се струват достатъчно интересни (а сериала не съм гледала, нямам време за следене на филми).
Понеже няколко пъти го споменаваш, на "Отмяната" е достатъчно да гледаш първа и последна серия. Те всъщност са само 6 епизода, но определено са чист пълнеж и губене на време. Залагах много, харесвам и Кидман и особено Хю Грант, но голямо разочарование се оказа. Дори те не можаха да вдъхнат живот на "творбата", така че аз не бих посегнала към нищо от авторката.

Приключвам едно лятно книжле и после накъде да хващам ... не знам. Чудя се дали да почвам Хари Бош или да приключа и Саймън Бекет, че от толкова детективи ми е пълна каша кой кой беше и откъде. А може да поема и към "Роуз Мадър" отдавна не съм чела Кинг.

# 302
Колко бързо четете. Аз съм все още на тема Африка и дамите там и ми е много гот. Леко и приятно.

# 303
Evencee, мислиш ли, че в такъв случай не си заслужава и книгата? Дори някъде имаше коментар, че сериалът не бил напълно следвал книгата? След The Plot мислех все пак още нещо да прочета от Корелиц, но нищо засега май не ми грабва вниманието (за сериала - кой знае кога ще му отделя пък време, май предпочитам книгите ..).
И да допълня за Бюси- понеже съм упорита и ще стигна някой ден до втори опит за прочит-  някоя негова друга книга дали можете да препоръчате повече (за Мама греши срещах противоречиви мнения..)?

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 13:56 от fenyx

# 304
По мое мнение Бюси е много… постен. Нищо негово не съм прочела с кеф.
Приключих Моето гръцко лято, от която последните 150 страници ги минах като банкнотоброячна машина.

# 305
Evencee, мислиш ли, че в такъв случай не си заслужава и книгата? Дори някъде имаше коментар, че сериалът не бил напълно следвал книгата?
Не ме заинтригува, че да узная заслужава ли си книгата. Съвсем на другия полюс е "Убийството", гледах го като хипнотизирана и с удоволствие бих изяла и книгите. А колкото дали следва - сюжета е един, не е променен. А пък пълнежа е все тая дали ще го променят и как, пак води до същата развръзка.

# 306
Тъй като не следя никакви сериали сега - това ли е книгата по “Убийството” - The Killing , David Hewson ?
Тази година трудно мога да харесам трилър/крими, след прочитането на някои скандинавски и едни психотрилъри, или не ми допада сюжета изобщо, или стила на написване… няколко от прочетените бяха в графа “става”, но нищо осбено и все имам усещането за пропиляно с тях време или са четени от еднин момент диагонално…

# 307
  • София
Най-накрая ще прочета Победителите, след като два пъти я започвам и нещо ме възпрепятства да мина след 30 стр. Ще я довърша довечера и тогава ще споделя мнение, но искам да се оплача, че има грешки и правописни, и пунктуационни, има и несъгласувани думи. Не съм литератор, вероятно и аз пиша с грешки, но щом при това положение на мен ми се набиват на очи, не е добре работата.

# 308
Зарязах “Морска порта” на около 80 стр…тръгна интересно,но някак си ми стана монотонно-скучновата и реших да не си губя времето,въпреки добрите отзиви.
Започвам с “Победителите”.

# 309
Зарязах “Морска порта” на около 80 стр…тръгна интересно,но някак си ми стана монотонно-скучновата и реших да не си губя времето,въпреки добрите отзиви.
Нищо няма да загубиш ако не я дочетеш, аз тази авторка занапред ще я пропускам, без да имам категорично мнение, че не става. Сладникава ми идва, а героините ѝ са глупави и дразнещи.
Хващай "Победителите", страхотна е.

# 310
Благодаря за отзивите за “Морска порта”, преди време заради хубавите отзиви за малко щях да я купя.
Сред залежаващите ми купени по-рано книги е Загадката на стая 622, все я отлагам, и за нея има противоречиви отзиви, а сега май ще взема да чета предимно Трите тела- интересна ми е, но харесвам по принцип фантастика (а тук в началото имаше и описания на реални исторически събития) и ще оставя другите заглавия да чета едно по едно (е, сигурно междувременно и малко разкази ще вмъквам, че напоследък придобих навик да чета по няколко книги едновременно).

# 311
Започнах и аз Победителите. Бях си я оставила за десерт, но новите ми книги ще си ги получа след седмица и дотогава ще я прочета.

# 312
Fenyx,
За мен "Загадката на стая 622" беше пълно разочарование след Хари Куебърт. Толкова измислена, с чак невероятни и за мен дори невъзможни ситуации... Упорито я прочетох, като накрая "на вентилатор". ММ я издържа до към средата и се наложи да му резюмирам останалото.

# 313
Благодаря за отзивите за “Морска порта”, преди време заради хубавите отзиви за малко щях да я купя.
И аз щях, но после в темата видях, че Mijjj я беше намерила в библиотеката и я взех и аз оттам. Не че е лоша, даже може и приятна да ти е, но и не е наслада за читателя.
Аня, нямам търпение после да споделиш.

# 314
Добре,че и моята е от библиотеката,иначе щеше да ме е яд за покупката:)
Заслушах в Сторител “Феликс и невидимият извор” на Шмит,оказа се супер попадение,още в началото съм,но толкова цветните и живи образи ме карат да си мисля,че ще я заобичам.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 14:11 от Calabria

Общи условия

Активация на акаунт