Отговори
# 630
Успех и спокойствие, Минзухар, пиши какво е казал, когато мине часът!

# 631
Минзухарче, ще се радвам да споделиш впечатленията си от Калчев🙏🏻
Решила съм да сменя моя доктор и затова се записах при Калчев в края на Октомври.

# 632
Ще споделя 😇😚, ходила съм два пъти до сега първият път за контролен преглед. Видя, че има разлика в двата яйчника и заради това на хормоналните изследвания имам разлика. Антралните фоликули са ок, каза че резерва е добре. От това ме беше много страх. После бях за проверка на тръбите там също видя неща които другите лекари не знаеха,и това че са проходими. Първият ми док си сменяше мненията 3 пъти за тия тръби. Няма да навлизам в подробности.
На последния преглед обеща, че ще търсим причина и ще направи всичко възможно да не стигаме до инвитро.
Ще видим утре какво ще каже.
Това са ми впечатленията за сега, грижовен, търсещ решение на проблема а не се чувствам като опитно зайче и касичка с пари. Ако искаме още време за естествени опити той се съгласява, но сега всичко зависи от моят организъм..
Последната ми надежда е в него... ☺️

# 633
Ще споделя 😇😚, ходила съм два пъти до сега първият път за контролен преглед. Видя, че има разлика в двата яйчника и заради това на хормоналните изследвания имам разлика. Антралните фоликули са ок, каза че резерва е добре. От това ме беше много страх. После бях за проверка на тръбите там също видя неща които другите лекари не знаеха,и това че са проходими. Първият ми док си сменяше мненията 3 пъти за тия тръби. Няма да навлизам в подробности.
На последния преглед обеща, че ще търсим причина и ще направи всичко възможно да не стигаме до инвитро.
Ще видим утре какво ще каже.
Това са ми впечатленията за сега, грижовен, търсещ решение на проблема а не се чувствам като опитно зайче и касичка с пари. Ако искаме още време за естествени опити той се съгласява, но сега всичко зависи от моят организъм..
Последната ми надежда е в него... ☺

Минзухарче,а на цветна снимка била ли си някъде(не питам за Калчев). Антрални фоликули не са ми гледали,но АМХ ми бе през март 0.97. Витамините ми бяха зле ,както и по-специално вит Д. В началото на Октомври пак ще пускам да видя добавките как са ми се отразили.

За снимката питам,защото имам 1 във Вита,но не знам дали да им вярвам относно резултата.

# 634
Стандартна цветна снимка нямам, но се замислям дали да не направя ако иска операция на тръбите заради тия сакове. За Вита имам лоши спомени, не знам какво да ти кажа... 😬Много е трудно в БГ да се довериш на лекар.

# 635
Момичета, само да ви кажа да НЕ бягате от инвитрото като дявол от тамян. Бях същата.
Много се стресирах и го имах за присъда или тегоба. Междувременно си късах нервите с всеки неуспешен месец, с всеки цикъл ми се ревеше. Всяка инсеминация и пъхане на катетъра ми идваха в повече. Накрая стимулацията за инвитро ми се видя като песен, сравнено с годината и половина изследвания, въпроси и лутане. Не казвам, че стимулацията за инвитро е нещо леко, но казвам, че има много по-притеснителни и натоварващи неща. Освен това ми беше приятно да ми се обажда ембриологът и да ми казва как се развиват ембрионите и какво качество са. Имаш някаква информация и сигурност, план. При опитите на сляпо....не е така.

# 636
  • София

Последната ми надежда е в него... ☺️

Сега, извинявай, може да те е очаровал, ама Калчев не е нито грижовен, нито НЕ те гледа като касичка за пари Simple Smile. Предписва едни и същи неща на всички, цените са му безбожни, ако не му беше за паричките нямаше да надплаща по 200 лв почти за първичен преглед. НО, Калчев е супер за неизяснен или вторичен стерилитет, особено ако ви размотават по другите репро клиники

# 637
Ето ме и мен след пуснатите изследвания. Тсх още по-ниско (но то не ме притеснява, защото не е щитовиден хормон), фт4 с 2 единици нагоре, фт3 от 3.74 на 3.90. Ужас..Изобщо не очаквах толкова плачевно да е положението... Не знам как да вдигна този фт3.... То само за мен не стига, а какво да говорим за бременност.
Момичетата с Хашимото, ще ми помогнете ли?

# 638
Привет момичета Simple Smile

Ще си позволя да се ключа по темата Калчев като негова бивша пациентка.
Миналата година и на мен ми провери тръбите с пяна, каза че са ОК, но лявата пропусна малко по-бавно. Дотук добре, но докато се чудех дали да рискувам инвитро с ЕМ киста или първо да се оперирам ходих и на консултация при Баев в Афродита. Направи ми впечатление, че той постави под съмнение резултата от проверката на тръбите с пяна, защото лявата, която е пропуснала по-бавно, напрактика да е запушена, но просто в момента да е пропуснала под напрежението на пяната/разтвора, който се ползва.
А затова дали и там си касичка или не, аз съм със смесени чувства, изададох хиляди лева там, открихме някои проблеми, но все съм си с 0 бременности...

# 639
Според мен е нормално някой да е доволен от лекаря си, а други да не са.🙂

# 640
Момичета, лекарите, както и Калчев дават мнения и препоръки, решенията са наши, резултатите от тях също. Ние сме заинтересованата страна и за добро или лошо, трябва да решаваме често и за глобални въпроси. Калчев никога не е подхождал към мен като куче-касичка, напротив, няма да изпадам в детайли. Но той има гледна точка и причини за нея, всяка от нас слуша, чува, мисли и решава. Успех 🍀
И да допълня, слушайте интуицията си повече, не страховете. Инвитрото не е ужас, а просто шанс за дете, реален.

# 641
Здравейте, момичета. Много от вас не ме знаят, писах отдавна в темичката. Беше ми най-любимата във форума. Получих много съвети и подкрепа тук докато бебеправихме с ММ. Имам момченце на 9,5 месеца - замерям ви с пълните му памперси 🤗 Включвам се да ви кажа само, че навсякъде сте касичка - никой лекар няма да ви прегледа без да ви вземе пари. Въпросът е да свърши и някаква реална работа срещу заплащането. За мен Калчев е супер. Една небезизвестна репродуктивна болница ме пращане на инвитро с нисък амх, но Калчев ме успокои, че резерва ми е съвсем ок и аз забременях два месеца след проверка на тръбите при него. И да ви кажа, като забременеете продължават да гледат на вас като на касички. И дори е още по-трудно и на късмет на какъв специалист ще попаднете. Да, всички си казвате сега “Аз само да забременя…” Гарантирам ви, че тревогата после е 100 пъти по-голяма, а след раждането е дори 200! За да го имам моето дете буквално съм минала през ада и то не забременяването беше трудната част, както всички си мислите в момента (както и аз съм си мислила някога), нито износването, а след раждането. Но това е друга тема. Не виждам почти никакви познати никове вече в темата, но ви желая много успех и специално не спирам да стискам палци на Кактус 🍀🍀🍀

# 642
Калчев може да е добър за някои случаи, но ако има интерес към конкретния случай. Е аз изглежда не му бях интересна и накрая ме претупваха. Да не говоря, че не благоволиха да ми отговорят на един имейл 3 седмици и то получих отговор, защото пак писах. И то половинчат. Иначе и аз в началото бях очарована колко е мил. Като касичка не ме е гледал, но понякога са ми взимали доста пари, например за да видят колко фоликула имам 100лв. На следващият път 60лв за същото. Просто според мен си има интересни за него случаи и с тях си действа по-различно. Поне с такова усещане останах аз.

# 643
AlisonParker, много ти благодаря ❤️❤️❤️ В момента при мен е малко критично положението и съм на интересна схема, но май няма да ми се размине хиперстимулацията. Все пак тайно се надявам на свеж трансфер. Да нацелуваш малкия от мен 😘😘😘😘😘
Успех на всички! ❤️❤️❤️ Следя ви 🍀

# 644
Алисън, нацелувай малкия съвършен мъж! Кактус, да е успешен трансфер, без значение СЕТ или ЗЕТ Heart Всеки има неговият си лекар, но никой не е панацея за всички. И трябва да си следим нещата изкъсо. И най-добрите правят пропуски. Последната седмица два пъти си пусках кръв по собствена инициатива, че си познавам магариите. Едното доведе до корекция на терапията, днешното до въпрос дали редовно слагам инжекциите, а съм синя като змей от три пъти бодене на ден. И сега със сигурност ще имам още една контрола, защото вече и докторът ми знае, че бялото не е съвсем бяло Simple Smile)) В крайна сметка работя за резултати, не за слава. Та и разочарование и радост виреят в моя дом, не в този на доктора, колкото и да е чудесен.

Общи условия

Активация на акаунт