90 Day Fiancé / 90 дни до сватбата Тема XV

• 27 226
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • Швейцария
Не всички хора са добронамерени, особено когато се стигне до развод. Веднъж се развеждах и ми беше изпразнена сметката. Ако нямаше добри закони, щях да остана без нищо, нямах пари даже за адвокат. Имах късмет, че съдията се оказа съвестен и отказа да ни разведе при условията, на които аз се бях съгласила. Той ме защити от собствената ми глупост. Та втория път се погрижих да съм подсигурена. Любовта си е любов, но да останеш на улицата не е приятно.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 02:42 от JennyBG

# 706
  • Sunshine state
Така е, всеки си гледа от неговата камбанария. 🤷🏼♀

# 707
Вие сте един добър пример, ама много хора не могат да се похвалят с това. Както знаем...случаи всякакви, хора всякакви.

# 708
  • Sunshine state
Просто казвам, че когато си избираш партньор не тръгваш със съзнанието как ще ви е отделно това и онова и как къщата си е твоя и тн. Това не е ок още в началото, аз лично с такъв човек сериозна връзка не бих започнала. Това е есенцията. Ако поканя някого да живее у нас, къщата е и негова, независимо какво е донесъл. Никога не бих го натяквала или показала. Мъжът ми също.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 01:08 от Pupitka

# 709
  • Швейцария
Така е, не е хубаво да натякваш. Но Билал просто искаше да се подсигури, в случай че бракът им не потръгне. Той все пак има и деца. Намирам го за нормално да мисли преди всичко за тях. Шайда на мен ми изглежда много пресметлива. Точно на нея нищо не бих й дала аз лично.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 00:02 от JennyBG

# 710
Шайда пак добре, ами рускините и украинките какви са интересчийки....   Те се женят за чужденци масово, заради парите.

Тази вечер даваха ли нещо интересно в "Дневниците"? Аз изпуснах, но утре ще пробвам да го видя.

# 711
  • Sunshine state
Аз останах с впечатлението, че Шайда идвс от богато семейство.
Масово украинки и рускини се женят за възрастни американци с цел материални облаги и те го знаят много добре, ама не им дреме. Как живеят с мисълта, че не ги обичат, не знам.

# 712
За мен това не е нещо, за което трябва да мисля - просто моето си е мое. Както четката ми за зъби е моя. Ако партньорът ми е с други идеи, това би сложило край на отношенията ни.
А точно американците в 90 дни до сватбата тръгват да си търсят  партньори от третия свят с идеята, че те имат по-малко от тях и ще приемат недостатъците им, защото са по-бедни.

Шайда уж идва от заможно семейство, но идва без нищо.
Кобе донесе само 4000 долара, като мислеше, че с тях ще може да наеме дом, да издържа семейство в продължение на година и дори да се запише да учи, но никой от останалите не е донесъл и толкова.
Джибри мислеше, че Миона идва с пари (спомням си, че в началото на сезона я попита дали има спестявания), но тя едва ли е предполагала, че от нея се очаква да допринесе с каквато и да е сума.

# 713
Е, четката за зъби, бельото, дрехите са си лични, но книгите в домашната библиотека, домакинските уреди в кухнята, мебелите, телевизора, техниката и т.н. са на цялото семейство, независимо кой ги купи.

Пробвах да върна "Дневниците" снощи, но са давали "Млади и бременни". Свършил ли е сезонът или просто са го преместили в друг ден и час?

# 714
При евентуална делба има значение кой ги е купил (имам предвид по-скъпите неща, като електроуреди). Колкото до книгите - предполагам, че повечето хора имат различни вкусове и си предпочитат своите книги, пред тези, купени от съпруга им (ако единият от двойката обича фентъзи или криминалета, а другият - любовни романи; тези вкусове рядко съвпадат).

# 715
  • Швейцария
Аз никога няма да допусна делба на мой апартамент при развод. Пък нека съм меркантилна. То затова си има и закони. Придобитото преди брака не се дели. Ако по време на брака сме купили нещо, то естествено е на двамата, дори ММ да е допринесъл по-малко от мен.
Шайда не знам от какво заможно семейство идва, но иска от Билал пари за собствен НЕЙН бизнес. Но пък нарича МОЯТА къща място, където току-що се е нанесла. Ами не ми прави добро впечатление.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 10:29 от JennyBG

# 716
Като започнат да делят движимо имущество, обикновено много добре си спомнят кой е купил новия телевизор и кой - хладилника...

# 717
То вече цените на техниката толкова паднаха спрямо доходите, че няма нищо общо с това, дето беше едно време. Преди години телевизор Велико Търново е струвал 1150 лв, а заплатите 100-150 лв, трябват ти десетина заплати само за един телевизор. А сега си даваш частичка от заплатата, за да купиш далеч по-добър телевизор. 3а 500 лв си взимаш Самсунг или LG, аз през 2 години купувам телевизор. Те така ги правят, че да издържат колкото им е гаранционния срок и малко след 24-ия месец се развалят. Това и техник в сервиз ми го е казвал. Че си има настройки да издържат 25 месеца.
Бялата техника също е по-евтина, една пералня можеш да си купиш за 600-700 лв, не е като да дадеш десетина заплати за Перла 04, хахаха

# 718
Аз не си вземам през две години телевизор, а в България има много хора, за които и 500 лв не са малко пари - особено сега, с вдигането на цените на всичко.
А иначе имам един познат, който не е с много високи доходи, но се похвали, че си е взел на лизинг много голям смарт телевизор (колкото половин стена, предполагам, че има широки стаи...), сега ще си го изплаща няколко години.

# 719
  • Sunshine state
Имам приятел, който не дели нищо и му се свиди приятелката му да ползва и пералнята, която той е купил, понеже детето й не било от него. Ами вече е сам и няма приятелка, а е на 40. Толкова по темата.

Гледах клипче, в което Анджела звъни на Майкъл и му казва да си закрие инстаграма, че си пишел с много жени, а той от своя страна й поиска 5 хиляди долара да го направел. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт