90 Day Fiancé / 90 дни до сватбата Тема XV

• 26 637
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Обаче, Билал е дресирал децата си да поддържат идеална чистота Wink

# 691
# 692
  • Sofia
А, то, не е само дете. Достатъчно е да имаш един домашен любимец (хеле пък – няколко) и абсолютният ред в къщата вече е мираж. Grinning

Снощи не успях да го гледам, хванах само началото – сега ще връщам назад.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 22:42 от Blаck Cat

# 693
  • Sunshine state
Аз съм на изключително подреден човек чистофайник, така да се каже. Имаме дете и йорки, но никой у нас не цапа до степен да изкрейзя. Кучето не прави никаква мизерия. Просто всеки си прибира буклука и разпиляното след себе си и нямаме проблеми. Фиби в дивана не знам .. Аз съм тази, която ги носи, но не ми се е случвало да се забиват. 🤣

# 694
Мисля си, че тя ги забиваше нарочно (не за да дразни Билал, а просто така е свикнала и не намира нищо особено).

# 695
  • Швейцария
Да, тя така е свикнала, но диванът ако е от плат, ще се разнищи. За мен това е неуважение. А тя сега в епизода няколко пъти повтори "МОЯТА къща". Тя не е нейната, а на Билал.

# 696
Аз също никога не съм го разбирала това - някои хора като се оженят и си мислят, че вече всичко им е общо... Според мен, е общо само ако и двамата са вложили пари (подчертавам пари, не морална подкрепа, грижа за домакинството и неща от този род).

# 697
  • Sofia
Аз, ако не считам, че всичко ни е общо (не само да чувствам неговото, като свое, но и той да има достъп до моите активи), просто няма да се омъжвам за или да правя семейство с този мъж. При мен винаги е било – или всичко, или нищо. Максималист съм, по отношение на връзките; не търпя половинчати неща. Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 23:37 от Blаck Cat

# 698
Абе моето си е мое, чуждото е общо Grinning  Някой хвана ли "Любов без удобства" днес? Че от тия избори...

# 699
Аз никога не бих приела нещо чуждо за мое, освен ако не ми е изрично подарено. И при всичките ми роднини няма общи неща (освен наистина купените с общи пари).

# 700
  • Sunshine state
Аз, ако не считам, че всичко ни е общо (не само да чувствам неговото, като свое, но и той да има достъп до моите активи), просто няма да се омъжвам за или да правя семейство с този мъж. При мен винаги е било или всичко, или нищо. Максималист съм, по отношение на връзките; не търпя половинчати неща. Simple Smile
Абсолютно и моята философия след вече 16г близо брак и съвместно съжителство. Всичко ни е общо и никога не сме деляли ни имоти, ни банкови сметки и пари. ❤

# 701
  • Швейцария
И при нас е общо, но имотите, които имам, не са общи и няма да бъдат. В случая Шайда просто е дошла и се е нанесла. За тази къща тя нищо не е допринесла, нито е донесла някакви активи. Напротив, тя иска от Билал да й даде пари за бизнес.

# 702
  • Sofia
Ами, това, мисля, го коментирахме, когато ставаше въпрос за Патрик и Таис – няма как да се "обзаведеш" с човек, който очевидно не би могъл да допринася финансово по една или друга причина (липса на професионални качества, нисък капацитет / интелигентност, невъзможност за бърза адаптация, произлиза от кофти background и т.н.) и в същото време, във всеки удобен случай, да му припомняш какъв неудачник е и как ти си благоволил да го отървеш от мизерията, в която си е живуркал, преди да те срещне. Това е грандиозна наглост, да не кажа – комплексарщина. Връзките просто не функционират по този начин.
На когото му пречи, че партньорът му не е амбициозен, да си търси някой от неговата черга. Просто е.
Хората са с различни възможности – не всеки е способен да изкарва много пари, а и всъщност, не всеки се стреми към кариерно развитие. Това се опитвам да кажа от самото начало.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 00:09 от Blаck Cat

# 703
  • Швейцария
Аз не знам как е законът в Америка, но в Европа придобитото преди брака, наследство и дарение не се делят при развод. Затова ми стана странно, защо Билал се притеснява. Всичко негово е придобито преди брака. Да не би там да няма такъв закон...

# 704
  • Sunshine state
Няма такъв закон и ако нямаш предбрачен договор, зависи от щата. При нас във Флорида е 50/50, тоест всеки взима половината от обшото имущество, дори и вилица да не е донесъл в тая къща.
Ако Билал е толкова против, да си направи договор в край на сметка.
Моите имоти са и на мъжа ми, както неговите са и мои, а понеже имаме и дете, то притежава части от всичко наше. В моето семейство никога не е имало подялба и всичко е било общо между майка ми и баща ми. След неговата смърт, баба ми (свекърва на майка) приписа всичко на нея, въпреки, че тя бе наследник също. Хората се чудеха как така, направо недоумяваха. Чудо невидяно, но така е било винаги, много задружни бяхме.
Омъжила съм се за човек, с когото деля всичко, както и той с мен. Нито съм изгладняла за и оти, нито пък той. Никой от нас не е такъв човек просто, но пък всеки си знае.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 01:14 от Pupitka

Общи условия

Активация на акаунт