Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 747
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Мама-ени,
Не разбирам. Слага си мъжът ти една FPP2 - маска, стои настрани и готово. Синът ми като се разболя, стоеше си в стаята, като излизаше до банята, носеше маска. Аз му носех храната и т.н. също с маска. Дъщеря ми като неваксинирана стоеше настрани. Никой не прихвана. Ако детето е малко и не разбира, стоиш ти с него, а мъжът ти настрани. Не е приятно, но се понася.

# 496
Аз в Германия виждам хубави пътища и много често много калпави шофьори. Не е вярно, че Reissverschluss е непознато нещо в България. Освен това не е правило, нито германците са толерантни шофьори по принцип. И на нищо подобно не ги учат тук на курсовете. Скубят родителите им, това правят на курсовете.

# 497
Е, до другата седмица има време и да се разболее, и да оздравее. Да не се карантинира официално, хоум офис и готово. Grin Напоследък около мен никой не се карантинира официално, боледува си народът кротко вкъщи.

# 498
Bleu
За контактните сега няма карантина. Само за болния/заразения - 5 дни. Останалите на работа - шефът може да поиска тестове преди работа всеки ден,  да даде хоумофис, но няма карантина.

# 499
Дени-Мени изобщо не ми пука дали щял да носи маска в къщи мъжът ми. На 50+ е. Сам да си решава. Аз искам само да не крещи по детето и целия останал свят.

Синьо, той е автобояджия.  Малко труден е хоумофиса при тази професия.

Ако се разболее и не може да отиде на Вакен веднага ще предложа билета на Софт и Криси като фенки на тоя вид музика. Аз личнно не я понасям.

# 500
мама-ени,
Разбирам те. Просто дишай и викай: Ом-м.
Ние с мъжа ми преживяхме болестта на сина, болестите на колегите по няколко пъти, тестовете всеки ден, че и ние не можем хоумофис, поне той,  аз през ден. Та явно съм претръпнала.

# 501

Ако се разболее и не може да отиде на Вакен веднага ще предложа билета на Софт и Криси като фенки на тоя вид музика. Аз личнно не я понасям.

Ти в какъв филм сега ни вкара. Криси и аз на Вакен без мъже. 🤣

# 502
  • В страната на мечтите
Аз мога да се изкажа като пешеходец, току-що върнал се от БГ: изобщо няма място за сравнение на тукашните и тамошните шофьори! В Германия масово  карат изключително културно, съобразяват се с пътни знаци, спират на пешеходни пътеки, не надуват клаксони за щяло и нещяло. В България пътното движение е пълна анархия, всеки мисли само за себе си и не се съобразява с никой и нищо, два пъти щяха да ме  отнесат при пресичане на зелен светофар, за да направят десен завой. С уточнението, че тук съм в малък град, там в столицата, и винаги има изключения и на едното, и на другото място, с две ръце гласувам за немската обучителна система и манталитет на шофьорите.

# 503
Хе, кое сега е смешното? Аз тия музики и фестивали не ги разбирам, ама моята племенница (29) си ходи сама на такива без проблем. За жалост е в БГ и има собстени проблеми и няма как да замести мъжо.

И нещо за корона селбсттестовете  - течността много бързо се изпарява, особено в жегите сега. Аз днес отворих 8 и всичките пипетки (шишенца) бяха празни. Та поне течностите си ги съхранявайте най-добре в хладилника. И далеч не съм първата, която се оплаква от това, щото в работата бяха купили само шишенца с течности и ми ги замениха.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 22:04 от мама-ени

# 504
Значи нашите са свършили, че ги държа в шкаф, но дъщеря ми не се е оплакала. Тя прави по един всяка седмица заради танците.🙄

# 505
45 и ние искаме толкова !
И според ADAC вие е малко https://www.adac.de/verkehr/rund-um-den-fuehrerschein/erwerb/fue … rerschein-kosten/

# 506
Аха. Значи още може. 🙈

# 507
  • München, Deutschland

Ти в какъв филм сега ни вкара. Криси и аз на Вакен без мъже. 🤣
Софт, мани, не могат да ни приберат после, ще се върнем с още поне по двама мъже на калпак. Grin

Мама Ени, пожелавам бързо да минава и да не се разболеете всички вкъщи.

Мони, твоят мъж успя ли да се прибере? Днано не е имал проблеми със стачките, за които Белла писа... Те уж утре, ама...

Глоуче, стигна ли морето ти? 😃

Пип, вие кога летите? Май първо гости чакахте, дано мине всичко добре с полетите...

Аз съм в Бг и в малкото часове покрай работата праеим ремонт на настилката на терасата... Нямам одея колко тона неща премъкнахме и колко разтоварихме и натоварихме... Изкъртихме старите плочки, почистване, грунд, нова дебела замазка, една хидроизолация, днес и втора, тук-таме теракол за изравняване....  Моят мъж разноглед стана... След 2 седмици пак тук и вече ще режем и редим плочки... Frowning

Нямам време да се обърна, отделно тук си е 34 до 38 през деня и с тежката работа малко ми се поизпиват силите. Поздрав само с 2 петунийки, нямам време дори да почистя прецъфтелите цветчета...

# 508
Много обичам петунии. Аз имах дребнички, но изгоряха през ваканцията. Сега имам лилави карамфилчета и ще ги пресадя от саксията в лехата. Няма да ги оставя в саксия.
Като ми говорите за плочки, рязане и прах и само си мисля ... омммм ... никакъв прах в тази жега. Отивам на басеин  ... кеф.  макс . да накарам половинков да изпрахосмучи паяжини и с нищо не ми се занимава.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 05:07 от bella-ciao

# 509
  • Germany
Криси, утре лети мъжа ми. Луфтханза му пратиха мейл, че ще лети с България еър директно до Франкфурт. Ще видим утре как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт