Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 769
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Преди много години в една квартира в банята имахме бойлер на ток, тоест къпеш се на ток. Страшно скъпо излизаше.
Пипи за първи път тази година ми поискаха пълномощно за детето тук на летището. Добре, че имах един хвърчащ лист попълнен от ADAC. Детето е с немски паспорт, всъщност цялото семейство сме с немски. Вашият казус обаче е друг. На английски като е пълномощното е достатъчно според мен. На немска земя съм и е хладно. Най-после..

# 406
Софт, кажи честно? Колко кинти имаше вътре? Вземи парите и бягай! Laughing Шегувка, разбира се.

Мани, на два пъти връщах портмонета. Първото го оставих на касата на Икеа, с второто беше сага. В крайна сметка дойде до нас да си го вземе човекът и след много дърпане, приех 100 евро Trinkgeld. 😆🥂

# 407
  • Germany
В тая жега как няма да си загуби човек портмонето. То мозъкът ти се размеква, носиш се насам-натам 🥵

# 408
20 дни плодове по Лидия Ковачева, 10 дни захранване...днес е 11-ти ден. Цел здраве.
Ужасно ми се ходи на море. Мноооого. Морските, давайте някоя снимчица за душата.

Успех с  диетата, и захранването!!

И, морска снимчица за душата Smirk !!!!

Скрит текст:

Мани, на два пъти връщах портмонета. Първото го оставих на касата на Икеа, с второто беше сага. В крайна сметка дойде до нас да си го вземе човекът и след много дърпане, приех 100 евро Trinkgeld. 😆🥂

Да, масово е - вчера и днеска ходих 3 пъти до Реве и всичките пъти имаше забравени ключове, портмонета и карти на касите, като са си прибирали багажа хората и са плащали, са ги оставяли....

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 00:32 от Biskara

# 409
Веднъж след касата, докато си слагах покупките в чантата, си забравих портмонето и аз и тръгнах да излизам. Но някой от опашката видял и се развикаха след мен, тъкмо бях на изхода. Върнах се и го взех. Беше в първата седмица, след като дойдох тук, в главата ми беше каша от всякакви неща, които съм свършила и трябва да свърша, съвсем нормално - не бях с всичкия си, а и аз съм си доста разсеяна. Да е жив и здрав оня човек, дето ме е видял какви ги върша, че и едно загубено портмоне точно в тоя момент щеше да ми дойде в повече.
При нас захалади и даже леко ръми.
Хубави почивни дни, на отпускарите - много удоволствия!

# 410
Някой знае ли дали така наречените Feriencamps могат да се впишат в данъчната декларация? Не са хич евтини.

# 411
За деца с определени диагнози при определени условия - да.

# 412
Всяка година като чета обясненията за данъчната декларация, там пише, че заниманията през ваканциите и транспортът до училището са грижа на родителите и не се признават за разход. Питай в някой немски сайт при какви условия се признават.

# 413
  • Germany
Като сме на тема разходи, да питам и аз. Курсовете ми по немски ще ги признаят ли, според вас?

# 414
Ако са с цел намиране на работа или трябва за настоящата работа. Например Deutsch für den Beruf ще признаят, интеграционен курс не.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 18:18 от Mößbauer-Effekt

# 415
На кьолнското летище сме за за оставим приятеля на дъщеря ми. Заминава за Варна, тя вече е там. Опашката за чек-ин извън сградата е поне 100 метра, вътре още по-дълга и се вижда края на огромна тълпа за секюрити проверка. На всичкото отгоре има пожарни и полиция. 🙈

# 416
  • Germany
Ако са с цел намиране на работа или трябва за настоящата работа. Например Deutsch für den Beruf ще признаят, интеграционен курс не.

Б1и Б2.1, които сама съм си платила. Целта е и намиране на работа, но не съм регистрирана, като търсеща работа.

# 417
  • Берлин
Моите курсове минаха всички + канцеларски и подобни. Не съм била регистрирана като търсеща работа. До С1 всичко е в декларацията и уважено 😂

# 418
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Кой още искаше книгата за болки в гърба освен Глоу?
Да ми мелде мейл на лични, но днес, че детето го няма и стигнах до компа.
Или да си я поиска от Глоу Laughing

# 419
Днес  някой комшия свиреше на саксофон Oh, Tannenbaum.
Та се размечтах за Коледа и коледни базари по никое време аз...

Общи условия

Активация на акаунт