Фенове на тениса - тема 8

• 32 932
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Винаги съм казвал, че тенисът като спорт е много по-голям от всеки един играч. Аз съм фен на спорта. Дори в отсъствието на Големите трима, ще продължа да гледам, защото има нова играчи с потенциал за красива игра, епични битки и лудо преследване в ATP race-a.

Никой тук не е казал нещо срещу постиженията на Григор, който е и вероятно дълго време ще си остане най-успелият български тенисист. В момента, обаче, неговите приоритети са други, което е негово право, а мое право е тези негови приоритети да не са ми интересни.

# 586
жгмъц, нека си живее живота и да е щастлив, всички се радваме за него.
Коментириме, защото личният живот се отразява на постиженията на корта. Най-пресен положителен пример е Кириос.
И треньорите, и мениджърите обсъждаме, половинката и тя става част от екипа.
А да си половинка на тенисист не е лесно- непрекъснато пътуване, висене по кортове и тн. - да водиш нормален живот е невъзможно. Затова и половинки, които имат много изявена кариера, не внасят мир в щаба на един тенисист.

# 587
  • София
Точно така. Григор си има постижения в тениса и това е похвално и нито го отричам, нито смятам, че трябва да се подценява. Личният живот обаче е част от цялостния образ на един човек, който и да е той. Може би има връзка и с успехите му в живота. Нека Григор прави каквото си иска в личен план, не го осъждам, нито ме засяга. Всеки си прави изборите. За мен информацията е полезна дотолкова доколкото изгражда Григор по - цялостно и съответно имам мнение за този факт. Разбира се, че не ме интересуват нито подробности, нито ми харесва да се прави акцент пред спортните му заслуги.

# 588
  • София
Няяколко поста по-горе именно го съдите, ма нейсе...
А какво се пише из кафявата преса, из социалните мрежи то никак не е обвързано с успехите или неуспехите нито на Григор, нито на когото и да било. Това, че в бгмедиите се "отразява" само жълтото около Григор това не значи, че около него не се случват и добри неща. Факт е, че тук се харчи само жълтото, затова и това се превръща в новина...
Както и новините, като цяло са криминална хроника + кафяво-жълто.

Само един страничен пример нямащ нищо общо с тениса, но има общо с медиите и отразяването на събитията.
Седмицата, която бяхме в Мадрид бяхме отседнали в самият исторически център. Два дни имаше някакви полицейски акции със страшно много полиция, отцепване, полицейски ленти и дори линейки. По навих започнахме да търсим какво се случва и о! изненада, никъде не пише. Никъде полицейските акции не са водеща новина.

Въпрос предимно на манталитет.

# 589
  • София
Оо....не...не ...момент- прави разлика между съд и мнение за подобен избор.
А и не смятам, че в Бг има само жълти новини, а в Испания или другаде- няма.

# 590
Няяколко поста по-горе именно го съдите, ма нейсе...

Цитат? Кой и къде го съди?
Другите словоизлияния няма да ги коментирам. Манталитет е и да квалифицираш други хора, просто защото не са патологични фенове на определен спортист, тоест не са съгласни с теб.

ПС: Не чета жълта преса. Следвам го в Инстаграм, както следвам Джокович, Надал, Федерер и безброй други спортисти. Там му видях фотосесията, не е нужно някой да ми я преразказва. И, апропо, не съм я коментирал, защото не ме вълнува.

# 591
  • София
Казах каквото мисля и не въззнамерявам да влизам в обяснителен режим.
Жалко, че не се разбира или няма желание да се разбере какво казвам.
Здраве да е.

# 592
Ще ви прекъсна хубавата дискусийка по отношение на фотосесията на Григор и новата му изгора и ще дам линк към мястото, където ще се излъчва пресконференцията на Рафаел Надал от академията му:

Освен слуховете за отказване от Ролан Гарос, има и такива за прекратяване на сезона и фокусиране за догодина, главно в Париж за Олимпиадата и големия шлем, които ще са с два месеца разлика.

# 593
Официални Рафа няма да играе на Роланд Гарос. 💔. Не знае кога ще се завърне и каза че 2024 ще му е последна но не е на 100 процента сигурен. Иска да е максимално здрав за 15 на РГ и злато на олимпиадата. Каза че тялото му не е реагирало както преди ковида и за мен цяло чудо как успя да вземе ГР 2020,2022 и АО 2022. Само здрав да е и догодина да е машината която познаваме. 👀🐐🇪🇦

# 594
  • София
Това и очаквах реално. Той даже не заяви категорично, че пропуска и 2023 г. Но аз го приемам за да, а и би било абсурдно да се върна за хард корт сезона.
Аз очаквам догодина да видим един отпочинал и фокусиран Надал, който ще спечели 15-та титла в Париж + олимпийското злато на любимия Шатрие и така да постигне една нова история в тениса. ГШ и злато от олимпиада на един корт за мсец/два разлика.

Той отдаван мечтае за това и сега ще има пълното време на света да се възстанови и подготви.

Иначе каза ''вероятно'' 2024 може да е му е последната. Т.е. не знае, защото няма как да знае как ще му се чувства тялото след една година.

Но аз съм оптимист за Рафа!

# 595
  • София
Няма ли след толкова продължително отсъствие от тура да му е трудно да влезе в ритъм за такива високи цели?

# 596
Ако се фокусира върху клей сезона, защо да му е трудно. Имаш Монте Карло, Барселона, Мадрид и Рим преди РГ. А още по-рано през годината - Рио и Буенос Айрес плюс още няколко по-малки турнира в Южна Америка. Мисля, че всеки тенисист би влязъл във форма с толкова практика, а това все пак е най-добрият клей кортър играл някога и дори 1-2 турнира може да са достатъчни. Simple Smile

Пожелавам му късмет с възстановяването. Силно се надявам да се завърне за сезона на червено догодина и да внесе интрига. Пристрастията ми към други играчи настрана, искам да го видя във форма, играещ, борещ се за всяка точка. Ако пък с Джокович ни спретнат един епичен финал на РГ 2024, който да остане в историята, ще е супер кеф.

# 597
Дано догодина с Новак направят епичен финал, но само да не бъде в неговия поток при положение че ще бъде извън топ 100.

Без да бъде на АО искам аз, но от него зависи.

# 598
В тази връзка - мислите ли, че Карлос ще се справи с напрежението да е фаворит номер 1 за титлата в Париж? И кой би могъл да го спре по пътя за титлата?

# 599
Новак, Руне и Синер.

Общи условия

Активация на акаунт