Фенове на тениса - тема 8

• 32 931
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ноле съвсем спокойно може да се събере за РГ, но ще му е по-трудно, отколкото на дежурния Уимби. Там си е абонат за тенекето.

Някак усещам, че Рафа ще направи много силна 2024 година. За първи път, откакто съм му фен, няма да го видя на Шатрие.

# 601
  • Варна и...духом на Босфора
Аз също няма да го видя на Шатрие...
Мъчно ми е,
Но Здраве да е!
Дано да го видим Здрав и Възстановен!❤️❤️❤️❤️❤️❤️

# 602
Доста изненадващи представяне и победа за Медведев на клея в Рим. За него бях в този мач - да му е честита първата мастърс титла на червено и дано има още успехи на тази настилка. Днес конкретно показа психика на истински шампион - въпреки че 2 пъти изоставаше с пробив във втория сет, успя да обърне хода на събитията.

Руне е много талантлив и има огромен потенциал, но поведението му леко ме отблъсква. Все пак е на 20 и има шанс да се култивира с времето. Мисля, че може да обърка плановете на някои фаворити за титлата в Париж.

# 603
  • София
Пусната е новата анкета!

Григор Димитров е на финал в Женева! 😊
Страхотен обрат срещу съперник във форма, Тейлър Фриц.

А в неделя започва Ролан Гарос!

РОЛАН ГАРОС
28.05 - 11.06

Схемите

Мъже:
https://www.rolandgarros.com/en-us/results/SM?round=1

Жени
https://www.rolandgarros.com/en-us/results/SD?round=1

Първият Ролан Гарос без Рафаел Надал от 2004 г. насам! 😥
Няма как това да не е най-важното и водещото. Не мога да повярвам, че дойде и този ден и ставам свидетел на всичко това.
18 години от моя живот минаха с Надал и неговото приключение на любимия Филип Шатрие.
И сега някак си се чувствам празен и без никаква тръпка.
Но обичам този спорт и въпреки това ще се опитам да гледам...
Дано има какво...

При мъжете за мен има един основен фаворит и това е Карлос Алкарас. Всички знаци сочат негова титла.
При жените тази година ще е по-оспорвано и ще е първия истински тест за Швьонтек и това дали тя ще успее да направи една декада и дали ще стане една от най-великите на клей в историята на този спорт. Някои ключови загуби, травма на любимия и турнир в Рим. Всичко това отваря широко вратата за Рибакин и Сабаленка.
За мен все пак до доказване на противното тя е основния фаворит за титлата.

Григор Димитров има сравнително лек начален жребий до 3-ия кръг, където ще го чака Синер и там ще е тежичко. Русувуори обаче не бива да се подценява. Григор обаче показва много добра клей форма в момента и има шанс да пробие напред в турнира!
Виктория Томова започва срещу Екатерина Александрова и мисля, че това ще е твърде голяма хапка за нея. Дано не позная.

Прогнози 1/4 финали:

Алкарас - Циципас
Джокович - Рубльов/Хачанов
Руне - Рууд
Медведев - Синер/Григор/Зверев
-
Швьонтек - Калинина/Гоф
Рибакина - Жабер
Сакари/Бенчич - Пегула/Самсонова
Гарсия/Остапенко/Касаткина - Сабаленка

Любопитни мачове в 1 кръг:

Пер - Нори
Оже Алиасим - Фонини
Монфис - Баес
Тийм - Качин
-
Азаренка - Андреску
Канепи - Кийс
Свитолина - Тревизан
Плишкова - Стивънс
Сакари - Мухова
Корне - Джорджи
Колинс - Пегула

# 604
Благодаря за анкетата. Simple Smile

Аз съм раздвоен и при мъжете, и при жените. Стискам палци на Алкарас и Джокович, както и на Швьонтек и Сабаленка. Не съм толкова сигурен, че Алкарас и Швьонтек са абсолютни фаворити. Алкарас може да бъде спрян от Синер, Руне и най-вече Джокович (който ще е най-успешният тенисист на 5/5 клей в това издание на турнира). След Рим, обаче, няма да се изненадам, ако и двамата не стигнат до финал - конкуренцията от Синер, Руне, а и Медведев и Циципас, не е за подценяване.

При жените, Швьонтек ми е фаворит, но и тя е леко колеблива напоследък. Не бих се изненадал, ако отпадне от Рибакина или Сабаленка. Надявам се да спечели отново, но да видим…

Предстои един различен РГ, на който победителите са под въпрос. За мен ще е интересно. Приятни гледане на всички. Simple Smile

# 605
  • София
Приятно гледане ! Надявам се Ига и Алкарас да загубят.
Успех на Гришо на финала. Не е имал купа бая време. Но...не го виждам с купа....

# 606
  • София
Гришо най-накрая след 11 загубени полуфинала успя да се класира за финал. Желая му успех!

Мигла с теб имаме общи нелюбимци Simple Smile
Не бих могла да предвидя кой ще спечели, ще има изненади сигурна съм , още в началните кръгове. Иначе личното ми желание е победителите да са същите като на последния Уимби и този път да си получат точките Simple Smile
Приятно гледане на всички!

# 607
Наистина ще е странно без Рафа 💔, но такъв е живота. Аз пък давам изненадващ фаворит Мечо. 😆 При жените Еленка или Ига.

# 608
  • София
Така стабилно игра Гришо , върна пробив дори и се изложи с толкова слаб тай брек. Ех. Много искам да вземе тази купа.
А харесва ли ви промяната в правилата? Разрешението да се дават указания и махането на странични съдии след 2 г.?

# 609
За съдиите да, но за това треньорите да помагат на тенисистите НЕ. Това беше един от спортовете където нямаше такова нещо и беше добре.

# 610
  • София
За жалост тежка загуба. Не му стигнаха и силите. Просто във втория сет сдаде багажа Григор. Много щеше да му стане пореден обрат.

Дебютна АТП титла за новата голяма надежда на френския тенис, Артър Филс.

# 611
  • София
Никой нищо не пише. Дните си минават.
Ами тогава второ поредно мнение...

Браво на Григор, много убедителна победа! 😊
Вики се бори, но реално нямаше голям шанс срещу Александрова.

Преди малко Монфис показа защо е неповторим клоун. Невероятна наслада са неговите мачове, защото е изключително талантлив, но и е много грозно и досадно. Особено ако си фен на противниковия играч. И дори неутрален такъв. Радвам се, че е въпрос на броени дни да се сложи край на кариерата му и дано скоро такива циркаджии да не се появяват! Не знам как Баес изтърпя цялата тази клоуниада от страна на ''разпадащия'' се от крампи и болки Монфис и гаменската публика.

Иначе досега нямаше големи бомби. Но ето че вече си имаме.
Отпадането на Даниил Медведев със сигурност е бомба и то голяма.
Оказа се, че на сухо и топло време няма и помен от клейкортър Мечо 2.0.
Безобразна игра на Медведев! Пасивен през по-голямата част от мача. Само връщаше без сила в центъра на корта и чакаше грешки от бразилеца. Даниил стоеше на 3, 4 метра зад основната линия. И така и не се научи да се приплъзва. Много често закъсняваше за ударите. В Рим спечели титлата, но времето беше идеално за него. Дъжд, влажен корт и тежки топки. Тук сухо и топло и истината лъсна с пълна сила. Жалко, защото много го харесвам и възлагах големи надежди за минимум полуфинал.

Много специалисти сочат Холгер Руне за финалист от долната част от схемата. Към момента обаче аз залагам на Яник Синер.

# 612
  • София
Не знаех, че Монфис се пенсионира.
И аз чакам с нетърпение да видя Руне и Синер как ще се изяват.

# 613
  • София
Не очаквах финал за Медведев, както мнозина предричаха, но и да отпадне в 1-ви кръг също ми се струва изненадващо рано.
Колкото до Руне - Синер, статистиката е в полза на Руне - по-напред в ранкинга, добър клей сезон, победа над Синер наскоро. Въпросът е как ще са физически и двамата в 3/5, Синер отдавна знаем, че е доста чуплив, Руне също понякога се оплаква ту от едно , ту от друго. Вероятно ще тръгнат с голям интензитет, след това ще спадне нивото, и нищо чудно да гледаме 5 сетов мач. Чудно би било и Гришето да напредне в тази отворена половина на схемата, нов импулс виждам в него, и с рекламата на часовниците, сега с лакоста, самият той излъчва нещо, някаква решимост, която не бях виждала отдавна и в него, и в играта му.
Гледах Фис онзи ден за сефте, доста наперено петле е Simple Smile

# 614
Вчера се изкефих на мача. Нормално когато играча е домакин публиката да помогне и то доста иначе как от 0-4 до 6-4 ще стане при други обстоятелства. Ако се пенсионира поне голямо шоу направи Гаел. Ако беше "здрав" Рафа и беше играл точно срещу Гаел дали щеше да бъде същото както бе с аржентинеца.

Иначе от долната половина от сега съм за Руне или Каспър ще е на финал. Наш Гришо не го слагам дори и на полуфинал. Иначе с нова екипировка, но още е с Наийк обувки както беше Роджър преди да обуе On.

Общи условия

Активация на акаунт