🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 17 (Tема 3)

  • 38 999
  • 594
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 899
Общо взето почти еднакво е тестотото за равиоли,пелмени,тортелини.Не съм сигурна за гьоза и видовете азиатски пелмени дали е същото,купувала съм само готови. Разликата във вкуса идва от плънката и подправките.Руските (общо казано)се поднасят задушени в масло и със заквасена сметана. Италианските ( равиоли,тортелини и т.н.) със сос -доматен,сметанов,месен. Азиатските с бульон или запържени/задушени на тиган.
За снощи -браво на Рене! Невероятно и интересно меню. Не съм се съмнявала,де,искам от всичко да опитам. Само да минат горещините и ще направя ребрата,трябва да видя нали продават това изсушено ким чи,нейното май сама го е правила. И двете вечери досега много ми харесаха,различни,но с вкусна храна,любезни домакини и инересни истории.

# 121
  • Мнения: 33 482
Ако Олга и диетоложката бяха в тая компания нямаше да издържат горките Joy и панакотата се клати.

# 122
  • София
  • Мнения: 19 454
Има малки разлики в тестото. Гьозата с оризово я предпочитам. Плънките са по желание, както и сосът или бульонът.

# 123
  • Мнения: X
От същия тип... ястие ли да го нарека, предпочитам кнедли.
Особено вкусни са ми със сини сливи, за десерт, поляти или дори запържени (след като вече са сварени) в масло и овъргаляни в смлени маслени бисквити с малко канела.

# 124
  • Мнения: 1 454
След толкова неможещи да сготвят в новите сезони, поне голяма част, свеж полъх с интересни блюда от нормални хора. Научих няколко интересни техники, приложими в живота, нищо, че е стар сезон.

# 125
  • Мнения: 899
Аз обичам всякакви видове пълнени тестени,но най-любими са ми ньоки,посипани с кубчета препържена панчета или гуанчале( свински бузи),някакво настъргано сирене,с много черен пипер и салата от домати.

# 126
  • Мнения: 33 141
Аз варено тесто много не обичам, от всичките тези тестени с плънка най понасям мантъ - турският вариант, харесвам я със сушени домати пълнена или с телешка кайма. Поднася се залята с кисело мляко и червен пипер в масло. Често си я похапвам в Турция...

# 127
  • Мнения: 207
Отдавна съм хвърлила око на една рецепта за мантъ. Ще взема да се задействам вече Simple Smile

# 128
  • Мнения: 5 309
Чушка беше за мен гвоздеят на вечерта. Прелест.
Дамата е много веща в азиатска кухня, но вечерта ми се стори скучна, поне записите показаха това.

# 129
  • Мнения: 899
Чушка беше за мен гвоздеят на вечерта. Прелест.
Дамата е много веща в азиатска кухня, но вечерта ми се стори скучна, поне записите показаха това.
Ох,да как можах да я пропусна.Страхотна!И дава да я гушкаш!❤Нашите,едната е гальовна,но другата е голяма гад,само когато тя реши ни удостоява с внимание.Много се смеем,защото тя е улична превъзходна,а другата е породиста 😂.
Мисля,че и довечера ще има вкусна храна и настроение.

# 130
  • Мнения: X
Чушка е котката? 🤔😆😆😆

# 131
  • Мнения: 33 141
Чушка беше за мен гвоздеят на вечерта. Прелест.
Дамата е много веща в азиатска кухня, но вечерта ми се стори скучна, поне записите показаха това.
Скучна беше вечерта. Масата неуютна, без покривка и въобще като цяло не ми хареса.

# 132
  • Мнения: 10 652
Всички тези варени теста, варени картофи с брашно и прочее бедняшка кухня са далеч от нашия вкус, за щастие. Гьозите напоследък станаха популярни, но е същата работа.

# 133
  • Мнения: 5 309
Чушка е котката? 🤔😆😆😆

Даааа, голям бонбон 😊.

# 134
  • Мнения: 2 705
След Оля Маркес се бях отчаяла. Викам си: Край, спирам с това предаване!
Обаче снощи загледах по навик и останах възхитена от домакинята.
Ето това готвене чаках! Браво на Рене. Сготви и показа, че има и други продукти освен авокадо, сьомга и скариди.
Десет точки от мен, плюс още десет за Чушка.
Много лек минус. Усещаше се лека умора у домакинята и като че ли липсваше настроение. Но като цяло много добро представяне на Рене.
Харесват ми всички участници тази седмица.

Общи условия

Активация на акаунт