СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 81 330
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Детето е прието по първо желание в Испанската и в първите 10 в НГДЕК. Двете най-големи желания са сбъднати. Сега бързо трябва да се избира, а му е много трудно. Какво да го посъветвам, на мен самата ми е невъзможно да се дистанцирам достатъчно в момента? Дали има някой с подобни колебания да даде едно рамо? Да решава, да ни олекне и да се зарадваме като хората най-после... 🤯

Поздравления за отличните резултати! Където го тегли сърцето, там да иде.
И двете училища имат много силни и сплотени общности, дух и усещане за принадлежност.

Синът ми беше приет в НГДЕК преди 2 години, голямо чудене беше, избра друго училище. Останахме с лични впечатления само от отворените врати, но те бяха силни, трайни и добри. Мястото там е много голям минус, и за двете сгради. Но на децата тези неща рядко им правят впечатление, стига да са си попаднали сред своите хора.
Дъщеря ми миналата година почти беше решила да се запише в АК, отидохме до испанската, сърцето й просто я избра и това беше - буквално разцъфна тази година там, щастлива е, обича езика. Сега са в Барселона почти целия клас и им е много забавно заедно. В някои часове и след училище ходят в парка на Военната академия, децата са умни, будни, шарени, някои преподаватели са си легенди. Има дух и на двете места, детето трябва да реши него накъде го тегли.

# 436
Да си похваля и аз гарджето! Приета е по първо желание във 9 ФЕГ, ФЕ/АЕ. Много сме щастливи, въпреки че го очаквахме, пак се разтпреперих от вълнение!

Пожелавам всички дечица да си намерят своето място и да бъдат щастливи!

# 437

Сядате и мислите - кое ви привлича в едното, кое в другото училище.
НГДЕК - тесен профил, широка обща култура, униформи, местоположение, общност, дистанционно обучение.
164 ГПИЕ - възможност за допрофилиране в 10-ти клас, няма униформи, местоположение, общност, вариант дистанционно обучение
Миналата година го играхме същото, много е трудно да се дистанцира човек, обсъждахме и сълзи ронихме - кога той, кога аз... Униформа платихме в НГДЕК и още си стои в шкафа новичка и накрая избра испански с италиански. Не съжалявам, не мисля какво пропуснахме, не е градивно - видях какво имаме - стабилен клас, приятна среда, много приятелства, ходи с желание на училище.

Точно испански с италиански е и неговото желание. 😁 Благодаря! Писахме, четохме, изреждахме плюсове и минуси. Даже едно приложение за сравнение си свали, но и то му даде 50/50 😂 Дистанционното съм го пропуснала обаче! Направо се чудя как не го отчетох, нищо не знам- къде беше по-добре организирано? Профилът на НГДЕК му е точно на сърце, но двата нови езика, които също силно желае трудно ще ги постигне там. Най-много един ще е и то на школа. А иска да учи извън България после. По местоположение Испанската води категорично, но тези уникални преподаватели по история са го впечатлили страхотно. Засега идеите за бъдещето сякаш са две- практична и творческа- кино режисура или международни отношения. А аз съм на втората чаша🍷и в главата ми се прожектира "Обществото на мъртвите поети" и това пусто Carpe diem. 😂🤯

# 438
  • Пловдив
Точно днес се сетих за "Обществото на мъртвите поети", как е много подходящ за гледане от наборите Simple Smile
Ех, хубави години Heart Carpe diem

# 439
Утре се записваме в НГДЕК и пускаме за второто класиране в общото. Не ще химията и това е. Ако мръдне нагоре, отписва се от НГДЕК и се записва математиката. Ако не мръдне- щяла да си остане в НГДЕК.
Дистанционното в НГДЕК даже ми се вижда бонус. Поредната вълна няма да ни пропусне.

# 440
Вече започна лятната ваканция и за мен. Тийнчето е прието на първо желание.
Успех и на добър час на децата ни!
На майките героини - наздраве!

# 441
Аз бих избрала испанската, но кой ме пита. НГДЕК няма много общо с това, което беше по времето на Гергина Тончева, а дори и от наше време има невероятни издънки (вж. политическия живот). Местоположението башкА. Ако детето няма конкретен силен мерак, свързан с нея, не виждам защо да я предпочетете.

О, питам и още как! 🤗 На всеки отговор се радвам! Ей тези "образци" в чудната ни политическа обстановка са си директно плашещи. 😂 Ако не беше тази му любов към историята и литературата и интересът към философията, щях да съм твърдо за двата нови езика и общото ниво. Но още не мога да "взема страна", съвестно ми е, защото знам какво обича. В същото време не съм сигурна дали наистина ще го получи в Класическата, така както си го представя, защото представите му са на база информация от преди доста години. Ако историята в Испанската се учи наистина задълбочено, това би наклонило везните за мен, защото за литераторите там четох все добри неща. То се вижда и на ДЗИ по БЕЛ в 12 клас, че явно са много добри. 🙂

# 442
  • София
Eха, големи дилеми, наборката също много харесва НГДК, даже иска утре да проверим дали не може да се запише задочно, като частен ученик, да я изкарала наред със СМГ Smile. Баща й е я е завършил навремето и му носи пръстена на гимназията, славна е била, богата обща култура е давала. При нея някак наделява разума при избора, доста й харесват класическите науки, надява се на хуманитарните профили към математиката и физиката, да компенсира. Испанската звучи много вълнуващо също!   
Успех на колебаещите се! Успех и на чакащите!
Места ще се освободят в АК от съученици, приети в СМГ, поне за 3-4 деца знам със сигурност около нас, едно и от нас.
Вторите класиране ще удовлетвори повече желания! Само търпение!

А, мерси че припомнихте за този филм с Робин Уиямс, ще го гледаме с наборката лятото, както имат да четат класици! Засега е прочела Антигона, започна Макбет.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 23:20 от bora

# 443
Доколкото разбрах, един от най-добрите философи на НГДЕК вече ще радва учениците в СМГ. 🙂 И той е практичен, аз сякаш повече бия на чувства...

# 444
  • Варна
Синът ми се прибра от РД с набори. Покрай него няколко деца, приети в паралелки, които не искат. Едното в Системно програмиране, не знаело, че е професионална, предпочитало да е в ЕГ с немски, другото МГ с разширено изучаване АЕ, мислело, че софтуерни и хардуерни науки е нещо тъпо. И сега разочаровани. Той ги оправдава, че не били наясно, защо обаче родителите не са се опитали да изяснят кое какво

Много ми е мъчно за такива деца. Къде са родителите, питам аз, и що за незаинтересованост от тяхна страна!

# 445
Приети сме в НТГ Пловдив - Данъчна и митническа администрация! Всякакви мнения ще са ни от полза, за да знаем дали да пробваме на второ класиране!
Здравейте, моят син учи в НТГ Пловдив, ще бъде 11 клас септември.
За жалост малките са далеч като бал за Търговската.
Аз мога да кажа, че съм изключително доволна от средата, класа, учителите и директорката....
Не съм сигурна как е в Митническа и данъчна администрация, защото нямам преки наблюдения върху тази специалност, защото той е Икономическа информатика, но ако трябва отново да кандидатства, бих го насърчила пак в НТГ да кандидатства. Страхотен клас, прекрасна среда, извънкласни дейности, различи клубове по интереси, учители близки като разбиране и отношение до децата.
Изборът все пак зависи от Вашето дете и какво то най-много иска.
Познавам хора и от ЕГ, които ще Ви кажат същото за там.
Нека детето слуша сърцето си и съм сигурна, че ще намери точното си място. Моят син много често ми споделя, че НТГ и неговата специалност е точно това, което винаги е искал.
Успех на всички деца и нека попаднат там където ще се чувстват най-добре!

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 23:36 от gloriana

# 446
  • София
Учителите по история в Испанската са много добри. Директорката е преподавател по история и държи на нея. Това беше най-безинтересният педмет на дъщеря ми и в 10-ти клас за първи път го хареса, благодарение на учителя. Иначе в НГДЕК не мисля, че особено се набляга на историята, по-скоро на древните езици и специални предмети като История на музиката, История на класическото образование, Етнология, Езикознание.

# 447
  • Отвъд алеята зад шкафа
Доста се набляга на историята, освен да са се променили нещата, откакто аз завърших. Но ако в НГДЕК не се учи история, то не знам къде ще е.

# 448
  • София
НГДЕК вече не е онова елитно училище, което беше. Детето на моя приятелка учи там. Ами не е особено доволна от нивото. Има и чести смени на учители.
Така че, ако касае моето дете и е прието в Испанската, изобщо няма да мисля дори за минута.

# 449
Доколкото разбрах, един от най-добрите философи на НГДЕК вече ще радва учениците в СМГ. 🙂 И той е практичен, аз сякаш повече бия на чувства...

Той от миналата година преподава в СМГ. Както се казва и последният мокихан напусна НГДЕК. Синът ми е с голям интерес към историята, но лично този учител ни отказа от там. Затова и не препоръчвам гимназията.  Информация от първа ръка както се казва.

Общи условия

Активация на акаунт