MCU Fandom - тема за филми и сериали от Вселената на Марвел

• 33 569
  • 562
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Phase 5 of the MCU has officially ended

‘THE FANTASTIC FOUR’ is the start of Phase 6.

# 556
  • София
Ironheart (2025)
https://www.imdb.com/title/tt13623126/

6 епизода / не е подновен за сезон 2 и аз лично ще съм шокиран ако бъде

Марвел стигнаха дъното!
Оттук-нататък не знам дали е възможно измъкване от блатото, в което са такава охота сами се хвърлиха следвайки чужди интереси.
Умът ми не го побира, как е възможно такова падение? Това ли е компанията, която направи Iron Man? И Кевин Файги като изп. продуцент как е възможно да допусне подобен долнопробен боклук да види бял свят? 😮

Доминик Торн като Рири Уилямс е същинска катастрофа. Момичето няма капчица талант и непрекъснато преиграваше. Всяка нейна мимика или жест беше 'ту мъч' Толкова много се напрягаше през цялото време, което е най-сигурният признак, че не ставаш за тази професия.
Сценарият беше потресаващо плосък, диалозите кухи. Клише до клише. Евтини визуални ефекти.
За капак ми вкарват Мефисто - един култов и велик образ от комиксите в този долнопробен сериал, а когато трябваше да го вкарат в Уанда/Вижън се правеха на интересни и тролеха феновете.
И най-лошото от всичко. Какъв пример може да бъде тази ''наследничка'' на Тони Старк? Завършен егоист, обсебена от манията за пари и че нямаш ли пари си никой. Разбира се, че целият свят и беше виновен за това, че не е богата. Реално и главният ''протагонист'' и главният антагонист бяха водени от жаждата за пари, за много пари. И двамата бяха престъпници.
Мефисто също го хиперболизираха и за пореден път унизиха всички богати хора по света, как едва ли не са си продали душата на дявола и че без неговата помощ е нямало да бъдат това което са. Толкова плоско, толкова лишено от нюанси. Това и за Тони Старк ли се отнася???
Финалът беше изключително тъп, въпреки че беше логичен и изобщо не съм изненадан от решението на г-ца Уилямс.
Дано никога повече не видя този трагикомичен антигерой във Вселената на Марвел!
-
1

# 557
От него успях да изгледам първия епизод и втория до средата. Също не ми допадна особено, а съм фен на МАрвел.

# 558
  • София
Фантастичната 4: Първи стъпки (The Fantastic Four: First Steps) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt10676052/

Учудващо добър филм на Марвел - а имах сериозни опасения...
Това ме зарежда с оптимизъм както за предстоящите X-Men, така и за двата планирани Avengers филма. След Endgame, Marvel определено понижиха нивото, с някои редки изключения - основно свързани със Спайди, който вече не е част от класическото MCU.

Фантастичната четворка е първото семейство на Марвел!
Действието тук се развива на Земя-828 - ретро-футуристична, утопична версия на 60-те години на XX век, различна от основната реалност на MCU (Земя-616).
Историята проследява Рийд Ричардс, Сю Сторм, Джони Сторм и Бен Грим в най-голямото им досега предизвикателство: среща с ненаситния космически бог Галактус и неговия енигматичен вестител - Сребърния сърфист.

Планът на Галактус е да погълне цялата Земя заедно с всичко живо на нея... освен ако Д-р Ричардс и Сю не му дадат тяхното бебе Франклин - дете с неподозирани и невиждани сили.
Животът на бебе Франклин или на цялата планета?
Или... може би има трети вариант?

Филмът е истинско визуално пиршество. Залага на страхотни практически ефекти, впечатляващи декори и изключителна работа с камерата. Най-впечатляващо обаче е, че разказът е емоционално стегнат, с изключителен актьорски състав - без слабо звено!
Педро Паскал, Ванеса Кърби, Джоузеф Куин и Ебон Мос-Бакрак са перфектно сработени, а Джулия Гарнър и Ралф Инесън внасят мощно присъствие като Сърфиста и Галактус.

Има две посткредит сцени.
Първата е задължителна и директно ни свързва с финала на Thunderbolts и появата на кораба на Ф4 на Земя-616.
Но защо и какво точно се случва - няма да издавам… 😉
Втората сцена (чак след финалните надписи) е по-скоро намигване към феновете – анимационен трибют с ретро стил от 60-те и класическото “It’s clobberin’ time!”. Забавно, но не ключово. Спокойно можете да го пропуснете ако не ви се чака.

Препоръчвам! 🙂
-
8

# 559
Фантастичната 4: Първи стъпки (The Fantastic Four: First Steps) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt10676052/

Учудващо добър филм на Марвел - а имах сериозни опасения...
Това ме зарежда с оптимизъм както за предстоящите X-Men, така и за двата планирани Avengers филма. След Endgame, Marvel определено понижиха нивото, с някои редки изключения - основно свързани със Спайди, който вече не е част от класическото MCU.

Фантастичната четворка е първото семейство на Марвел!
Действието тук се развива на Земя-828 - ретро-футуристична, утопична версия на 60-те години на XX век, различна от основната реалност на MCU (Земя-616).
Историята проследява Рийд Ричардс, Сю Сторм, Джони Сторм и Бен Грим в най-голямото им досега предизвикателство: среща с ненаситния космически бог Галактус и неговия енигматичен вестител - Сребърния сърфист.

Планът на Галактус е да погълне цялата Земя заедно с всичко живо на нея... освен ако Д-р Ричардс и Сю не му дадат тяхното бебе Франклин - дете с неподозирани и невиждани сили.
Животът на бебе Франклин или на цялата планета?
Или... може би има трети вариант?

Филмът е истинско визуално пиршество. Залага на страхотни практически ефекти, впечатляващи декори и изключителна работа с камерата. Най-впечатляващо обаче е, че разказът е емоционално стегнат, с изключителен актьорски състав - без слабо звено!
Педро Паскал, Ванеса Кърби, Джоузеф Куин и Ебон Мос-Бакрак са перфектно сработени, а Джулия Гарнър и Ралф Инесън внасят мощно присъствие като Сърфиста и Галактус.

Има две посткредит сцени.
Първата е задължителна и директно ни свързва с финала на Thunderbolts и появата на кораба на Ф4 на Земя-616.
Но защо и какво точно се случва - няма да издавам… 😉
Втората сцена (чак след финалните надписи) е по-скоро намигване към феновете – анимационен трибют с ретро стил от 60-те и класическото “It’s clobberin’ time!”. Забавно, но не ключово. Спокойно можете да го пропуснете ако не ви се чака.

Препоръчвам! 🙂
-
8

Аз лично съм фен на оригиналните два филма с Крис Евънс, Джулиън Макманън и Джесика Алба, а и съм категорично против това, че Ебън го сложиха да играе Бен/Нещото, защото ми е любим Дейвид/МИКРО от "Наказателят", така, съм решила, че няма да го гледам на кино филма, а ще чакам да го пуснат в нета... Doomsday (и Secret Wars) ще го гледам само заради Бъки Барнс на голям екран...

# 560
Аз не бих се изказала много ласкаво за 4-ката. Да, заедно с Thunderbolts са поглед в правилата посока, но са много далеч от това, което беше Марвел.

Много смешно CGI бебе, нищо не разбрахме за героите (в смисъла на character backstory и developments), инцидентът беше минат отгоре-отгоре, мотивът на злодея беше направо детски - "Аз поглъщам планети, но може и да ви пощадя, ако ми дадете ей това бебе".

И така нататък, но да не излезе, че е хейт, понеже наистина не е толкова зле като предните им изцепки. Май основно искаха да направят път за Doomsday.

# 561
Аз не бих се изказала много ласкаво за 4-ката. Да, заедно с Thunderbolts са поглед в правилата посока, но са много далеч от това, което беше Марвел.

Много смешно CGI бебе, нищо не разбрахме за героите (в смисъла на character backstory и developments), инцидентът беше минат отгоре-отгоре, мотивът на злодея беше направо детски - "Аз поглъщам планети, но може и да ви пощадя, ако ми дадете ей това бебе".

И така нататък, но да не излезе, че е хейт, понеже наистина не е толкова зле като предните им изцепки. Май основно искаха да направят път за Doomsday.

Според мен при Thunderbolts* голямата грешка им беше, че го бяха превърнали във филм за Йелена, а не за всички герои, както трябваше да бъде. Дори Боб и другите му личности някак бледнееха пред това да изпъква Йелена. Аз лично я харесвах в "Черната вдовица" и "Ястребово око", но с това прекалено натрисане в Thunderbolts* я намразих. Марвел бяха обявили, че лице на филма и лидер на групата във филма ще бъде Бъки, а после се извъртяха на 360° с пълна скорост. Бъки (заедно с Локи) е един от двамата герои участвали във всички фази на Марвел и много фенове изпитват огромно недоволство, че вместо най-накрая Марвел да му дадат главната роля, те продължават да го пренебрегват и да го правят поддържащ герой. Дори в момента има организация (главно в Инстаграм), където циркулира линк за подписка, която е призив към Марвел най-накрая да направят филм с Бъки в главната роля и да му отдадат заслуженото. Какво ще стане и дали ще има резултат тепърва предстои да се види (но аз лично съм подписала)...

Колкото до четворката - както казах съм фен на старите два филма, пък за този като го пуснат в мрежата и го изгледам тогава ще коментирам... И като стана дума - да почива в мир Джулиън Макманън🙏🏻, който беше прекрасен Виктор Ван Дуум!❤️

# 562
  • София
Eyes of Wakanda
https://www.imdb.com/title/tt13968252/

4 кратки анимационни епизоди (от по 27 минути грубо) за Уаканда в различни епохи от тяхната история.
Хареса ми, но някак си ми е странно. Каква е идеята? Защо само 4 епизода, защо толкова кратки? Няма официално потвърждение за сезон 2, нищо. Ей така пльоснато в нищото история.
Самата анимация, като направа не ми е от любимите ми, но историите бяха интересни.
Не съжалявам, че го изгледах, но не е болка за умиране ако се пропусне.
-
7.0 / 6.5

Общи условия

Активация на акаунт