АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 40 957
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Да се запиша преди да е свършила темата.
Много ми е вкиснато, имам гестационен диабет. Знам, че това е често срещано, но за мен е сбъднат кошмар. Баща ми е диабетик   2 група с тежки фази на хипогликомия. Сега се чувствам виновна, че разтягах теста повече от месец… Другия пробоем е честото ядене по малко. Това определено ми е много трудно, а и се чудя постоянно какво да ям.
Помрънках си.

Иначе ника ми идва от цвета на косата и благия характер 😂

Някой търси ветеринар, но загубих кой беше. Съпругът ми е с тази професия, ако не сте намерили инфо ми пишете. То е ясно че онлайн не се лекува, но ще помогнем с каквото можем.

# 121
Моето име ми го дадоха в Англия на работа. Аз съм Магдалена, а те започнаха да ми казват  Магда, мислейки че съм полякиня, а на мен не ми харесва. Тогава една колежка, каза Magic си, като не искаш Магда... Какво трудно намериха в Маги незнам, всички така ми казват .... Цивфите са от клавиатурата, първата и последната по колоните, защото Magic винаги е заето Grinning

Милото този сериал, сме го гледали поне 3 пъти отначало, знаем вече всяка реплика Grinning. Нямахме телевизия в началото тук. И в БГ сме го гледали. И сега съм го забранила, защото се чувствам като идиот вече... Даже реклама не искам да виждам негова Grinning
Всъщност сега ММ заради, мъжа на Милото върви из вкъщи и повтаря "Идвааа, идваааа, идваааа" за бебето Grinning
Ние го гледаме всяка година. Особено първите сезони са ми фаворит,последните нещо взеха да стават никакви. Аз си го харесвам сериалчето и разтоварвам много с него.Гледам си и Приятели,Двама мъже и половина. Просто такива сериали няма как да ми писнат🤣🤣

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 20:58 от Милото

# 122
  • Велико Търново
31-32 г.с., малката беше 1500 гр, и ми бяха казали че върви добре.

Не помня защо се регистрирах, май имаше нещо общо с ММ, че да си задам въпроса анонимно 😃.
Ника е почти името ми , просто всичко беше заето, и се получи съвсем случайно 😃.
Утре вече ще пера дрешките, нз защо си мислех че днес е сряда. Колкото повече наближава времето, толкова по- бавно ми минават дните. 🙁

# 123
Моето име ми го дадоха в Англия на работа. Аз съм Магдалена, а те започнаха да ми казват  Магда, мислейки че съм полякиня, а на мен не ми харесва. Тогава една колежка, каза Magic си, като не искаш Магда... Какво трудно намериха в Маги незнам, всички така ми казват .... Цивфите са от клавиатурата, първата и последната по колоните, защото Magic винаги е заето Grinning

Милото този сериал, сме го гледали поне 3 пъти отначало, знаем вече всяка реплика Grinning. Нямахме телевизия в началото тук. И в БГ сме го гледали. И сега съм го забранила, защото се чувствам като идиот вече... Даже реклама не искам да виждам негова Grinning
Всъщност сега ММ заради, мъжа на Милото върви из вкъщи и повтаря "Идвааа, идваааа, идваааа" за бебето Grinning
Ние го гледаме всяка година. Особено първите сезони са ми фаворит,последните нещо взеха да стават никакви. Аз си го харесвам сериал чети и разтоварвам. Гледам си и Приятели,Двама мъже и половина. Просто такива сериали няма как да ми писнат🤣🤣
Абсолютно същия репертоар се редува.
Толкова месеци вкъщи, аз подхванах и Дарма и Грег, Женени с деца... Но не са като "Милото" определено Grinning

Аз днес май имах контракции, двечки Grinning за първи път, усетих стягане и изтръпване за около 40сек от пъпа надолу, дали е това или нещо друго обаче незнааам Disappointed

Видях във ФБ една мама, беше писала, че преди да се роди бебчо много се разритал и си пукнал водата. Сутринта и ние така се събудихме. Отново беше ядосан нещо, и много рязко и грубо риташе и буташе. Само си повтарях "давай, давай спукай го тоз корем" Grinning спря, и цял ден само ми се дупи сега...

# 124
В 32ра г.с бебето беше 2040кг, малко напред , но после си забави растежа и стана малко назад.
Моят ник исках да е нещо от сорта на фъстъче или нещо такова малко , понеже съм дребосък , тогава се зачудих за някоя друга ядка и в крайна сметка се оказа , че има миниатюрна птичка , която се казва орехче , която ми е и на снимката.Иначе след аборта взех да чета темата за бебеправенето и ми стана много интересно и реших да си запълвам и аз тук времето - за това се рехистрирах.Там не се включих , защото за щастие бързо станаха нещата.Но пък много се вълнувах за момичетата Simple Smile Даже тук май си имаме едно оттам, за което много се радвам .
Моята бебуна днес след 18 часа иска да ми спука и мехур и всичко , доста е агресивна.
Вещице - аз не съм сигурна , че в толкова напреднала седмица резултата е актуален , но все пак не се панирай , просто спазвай диета ,още малко остана и ако се налага нещо да приемаш като медикаменти си го приемай.Стискам палци всичко да е наред и до и след раждането.

# 125
Червенокоса_вещица, при какви стойности заключиха, че имаш диабет. Бебето голямо ли е? Иначе още малко остана, каквото и да е..няма страшно!
Само диета или инсулин трябва?

Ще ви драсна моя списък с багаж за болницата:
Бельо (еднократно)
Превръзки(за след раждане)
Сутиен за кърмене
Крем за зърна
Силиконови зърна (за всеки случай)
Помпа за кърма
Тампони за гърди

Чехли за баня
Шампоан, четка и паста за зъби.
Лосион за тяло.
Измивен гел за лице
Четка за коса
Зарядно за телефон+батерия

Някакви шоколадчета, солети, барчета за хапване.

Ще раждам в болница, която осигурява повечето неща, но се чувствам по-спокойна като си взема някои мои си неща. Не съм сигурна дрехите за изписване кога трябва да се донесат. Също така и наборът с документи все още не ми е готов.
Не съм предвидила моя си нощница за кърмене, не съм и купила. Чудя се дали не е добра идея да си взема чорапи и някаква жилетка, халатче..нещо такова.

# 126
Ni-ci, тук е малко друга системата. Обадиха ми се да ми кажат че съм позитивна, дадоха ми списък с храни и имам час за четвъртък в центъра за диабетици. Предполагам тогава ще кажат стойности и тн. Иначе бебето върви едро, но не повече от допустимите граници. А и ние с ММ не сме дребни. Не съм качила много, само голям корем имам наистина, но съм и с предна плацента. Иначе предполагам, че ако имах нужда от инсулин щяха да ме викнат веднага или да го донесат.
С храненето ми е трудно, защото не ям и месо и сега като изключим картофи, хляб, ориз и не мога да измисля какво да ям. Поне мама идва скоро, ще ми готви 2 седмици. Поръчах си 1 кашон макарони от лимец, ще карам на тях през август 😂😂😂

# 127
Ni-ci, тук е малко друга системата. Обадиха ми се да ми кажат че съм позитивна, дадоха ми списък с храни и имам час за четвъртък в центъра за диабетици. Предполагам тогава ще кажат стойности и тн. Иначе бебето върви едро, но не повече от допустимите граници. А и ние с ММ не сме дребни. Не съм качила много, само голям корем имам наистина, но съм и с предна плацента. Иначе предполагам, че ако имах нужда от инсулин щяха да ме викнат веднага или да го донесат.
С храненето ми е трудно, защото не ям и месо и сега като изключим картофи, хляб, ориз и не мога да измисля какво да ям. Поне мама идва скоро, ще ми готви 2 седмици. Поръчах си 1 кашон макарони от лимец, ще карам на тях през август 😂😂😂
Лимецът е пшеница, все тая дали него ядеш или хляб, ако имаш глюкомер, тествай след всяка храна как ти е кръвната захар,  при мен картофите не са проблем примерно.

# 128
  • София
Моят ник е псевдоним, с който ме нарича моя мъж Simple Smile Вече дори не си спомням откъде тръгна :Д Иначе се регистрирах във форума преди време, защото имахме доста проблеми със забременяването и исках да чета повече за репродуктивните процедури, а след това да съм полезна с каквото мога на хора, които са минават по този път Simple Smile

# 129
Нахут, леща, ядки, яйца и млечни…някакви такива неща хапвай.
Иначе и моето бебе върви едро, пък ние сме дребни и нямам диабет. 🧐

# 130
Момичета, никога не съм имала синузит, но май сега получих. Не съм боледувала сериозно, гърлото леко ме боля и вече втори ден усещам болка около веждата, окото и ми е запушена ноздрата от тази страна. Някой да е третирал синузит през бременността? Пробвах с топъл компрес, нищо. Пих ох на детето хомеопатиятапза втечняване на секрети и отпушване на нос, но  си ме боли..
Моля за съвети,благодаря!

# 131
Пробвай по метода на моята лекарка, но по принцип е за хрема. Във вряла вода слагаш морска сол и си правиш инхалация. Можеш да почиваш, но трябва да имаш поне 5мин активно дишане над парата. Беше ми казала, че мога да го правя с чай от лайка вместо с чиста вода, но аз съм правила само с вода.
Колежката ми за синузит си прави компрес с морска сол. Загрява морската сол, слага я в кърпа и след това на синусите.

# 132
  • Пловдив
Момичета, никога не съм имала синузит, но май сега получих. Не съм боледувала сериозно, гърлото леко ме боля и вече втори ден усещам болка около веждата, окото и ми е запушена ноздрата от тази страна. Някой да е третирал синузит през бременността? Пробвах с топъл компрес, нищо. Пих ох на детето хомеопатиятапза втечняване на секрети и отпушване на нос, но  си ме боли..
Моля за съвети,благодаря!

Мажи се с Хималая - ще ти отпуши носа. Малко е неприятно, ако не си го ползвала, но помага.
Мажи между веждите (над носа), синусите и може да сложиш съвсем малко по краищата на ноздрите.

Морската сол също е много ефикасна, както е написала болибон.

# 133
Аз съм със запушен нос от началото на май, след ковид така и не се отпуши, дядо ми, ми каза да си слагам по едно топче захаросан мед в ноздра и лягам, неприятно е, но на мен ми помага.

П. С момичета как се справяте с тия лекарства(магнерот, феро фолгама) на 8 часа, аз спя повече от 8 часа и не издържам, сега едва дочаквам да стане 23:30 за да ги пия, а утре няма шанс да стана в 7:30

# 134
Момичета, може ли пак да напишете как се казва голямата фейсбук група, където е имало бейби бум 😄 стана ми интересно и аз да чета малко истории за раждания.

Общи условия

Активация на акаунт