Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се издават болничните листове за бременност и раждане?
Какви са първите признаци на раждане?
Как да се подготвим за деня на изписването на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се издават болничните листове за бременност и раждане?
Болничните листове за бременност и раждане се издават от лекар-гинеколог след извършен преглед и установяване на бременността. Те са необходими за осигуряване на правата на бременната жена и са важен документ при родилния отдел. За повече информация и конкретни инструкции можете да посетите уебсайта на Националната здравноосигурителна каса на адрес https://www.nsi.bg/forusers/faq/390-qesiseseodd/4537-votg11.
-
Какви са първите признаци на раждане?
-
Как да се подготвим за деня на изписването на бебето?
-
Как да обличаме бебе през лятото?
-
Какво е изписването и какви са очакванията за посещения?

, оставам да си чакам. Започва и да боли обаче, особено малкия като си направи палатка
В Некст имаше много добри намаления, но май беше пообрано. Бебешко за момичета имаше повече. За момчета, харесах два ромпъра за без пари, по около 10 лв, но ми се видя много плътно трикото и не се поддадох на изкушението заради цената.
А бодежи или болки имала ли си долу? Аз като седна, едвам ставам после, а като тръгна да ходя и поболва и имам чувството, че бебето напира да излиза. И му обяснявам на ММ, че това е най-големият плюс на секциото
че имаш дата и час...
Според таблиците за будуване на консултантите, 2 часа за бебе на ~месец са много. Не знам какъв съвет да дам обаче за по-ранно и лесно приспиване. Люшкане може би, но много неща им стават силна асоциация за сън и по-натам става кошмарно да се отървеш. При нас гърдата беше такава асоциация и 2.4 години не знаех какво е това непрекъснат сън. Но като са толкова малки май може да се прилагат всякакви начини.