АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 023
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Неизвестна16 много е хубаво Heart Eyes

Аз оставам вкъщи,  няма да ме приемат докато контракциите не станат на 1- 2 - 3 мин. Казаха ми да пия любимия им патацетамол и да се изкъпя Grinning , оставам да си чакам. Започва и да боли обаче, особено малкия като си направи палатка Grinning ... Ще си засичам и така. От разговора ми стана ясно, че и с изтекли води май няма да ме вземат, трябвало да имам 10-15 часа контракции и тогава. Патацетамол.... Като го чуя и полудявам вече, друго незнаят...

# 196
Момичета, на мен уж ми е втора бременност, нещо хич не мога да се ориентирам контракции ли имам или матката боли от разтягане незнам. По скоро ме боли около пъпа, по надолу също но по рядко. Стягания и аз имам. Дали са контракции? Как мислите ако са около пъпа може ли да са контракции? А относно покупките абсолютно нищо не съм купила освен едно боди и панталонче 😄 Свекърва ми е взела дрехи за изписване и някои други дрешки, а аз още нищо. Но ще отида тези дни да свърша тази работа за един ден най-верояно 🤣И после след раждането мъжо ще допълни каквото липсва, не искам да купувам много, че като знам от дъщеря ми кооолко много дрехи си останаха дори непробвани...

# 197
  • Асеновград
Magic и аз не виждам парацетамола как ще помогне много ама.. май и моето секцио трябва да е в седмицата когато и твоето, но ти не беше ли 1 седмица преди мен? Аз утре влизам в 37-ма. И как така 10-15 часа с изтекли води? Като знаят че имаш планирано секцио няма ли да направят спешно такова ако изтекът водите, реално няма за какво да чакат?

# 198
Парацетамола отпуска принципно.На мен примерно Нож па не ми действа и съм на Папаверин,ако са много силни болки АГ каза ще предпише Спазмалгон.Като цяло както казах аз съм с постоянни стягания от по сериозни от 4,5 седмици и се надявам да устискам още две до секциото.☺

# 199
Magic и аз не виждам парацетамола как ще помогне много ама.. май и моето секцио трябва да е в седмицата когато и твоето, но ти не беше ли 1 седмица преди мен? Аз утре влизам в 37-ма. И как така 10-15 часа с изтекли води? Като знаят че имаш планирано секцио няма ли да направят спешно такова ако изтекът водите, реално няма за какво да чакат?

Направо незнам, връщам се в началото на бременността, с притесненията и разочарованието от тях. Какво им пречи да ме погледнат за разкритие? Казах им, че и кръв имам даже... Нищо. Гледам, че в английската група има жени с изтекли води и чакат няколко часа у тях, ще ме побъркат тея хора. Добре, че усещам бебчо, само това ме успокоява.
Аз съм 37+3, понеделник 38+0... Но щом нямам, други проблеми, и индикации за по ранно секцио, го правят в 39сед.
На колежката ми и откриха диабет, и нейната операция ще е по рано.
Само незнам какво разбират под 39сед, започната или завършена, но ще разбера надявам се в петък.

# 200
  • София
Меджик, ако видиш на зор, не може ли просто да ги излъжеш, че контракциите са ти на 2 мин?

Аз пак съм с високо кръвно, май нещо прекалих със сладките неща тия дни, днес пих и две фрапета с повечко захар. Разбих си малко канела в Кисело мляко и се надявам да ми размине. Сигурна съм, че ще ме приемат, ако отида по нощите с високо кръвно Sad

# 201
Аз цял ден бях навън, труп съм, а вие сте изписали половин тема Grinning

Ходих до Сердика, уж за максимум 1.5 часа, а откарах над 3 часа. Взех 4 ромпърчета от Некст. Много непретенциозни, даже прекалено изчистени, като пижамки са си, не като дреха за излизане, но най-вероятно ще избера един за изписването Joy В Некст имаше много добри намаления, но май беше пообрано. Бебешко за момичета имаше повече. За момчета, харесах два ромпъра за без пари, по около 10 лв, но ми се видя много плътно трикото и не се поддадох на изкушението заради цената.

И уж свърших това, за което бях отишла, не знам какво ми щукна да си търся рокля за изписването. Харесах една, никой не ме одобри, ядосах се и вместо да се прибера, се метнах до Манията, уж само за час, че да имам време да си почина преди да взема малката от ясла. Изкарах 2 часа, купих си една рокля, която НЕ става за изписване сякаш и се прибрах за 15 минути. След това взехме малката от яслата, ходихме до вилата да видим как върви ремонтът и се прибрахме преди час. Била съм навън почти плътно от 08:00 до 20:30. Ужасно съм изморена.

Орехче, ти направо ме шашна. Сутринта пишеш за разни находки по превръзката, а следобяд за разкритие 2.5 см Scream А бодежи или болки имала ли си долу? Аз като седна, едвам ставам после, а като тръгна да ходя и поболва и имам чувството, че бебето напира да излиза. И му обяснявам на ММ, че това е най-големият плюс на секциото Grin че имаш дата и час...

Галя, и на мен ми е втора бременност, но и аз хич не съм ориентирана Joy Щом не успявам да разпозная тапата...смятай Grin

Меджик, що така чакат до последния момент? То до 39 г.с  може да тръгне раждане. Ох, стискам ти палци всичко да се нареди, както го искаш.

Джой, айде скоро да си станете четирима Heart Според таблиците за будуване на консултантите, 2 часа за бебе на ~месец са много. Не знам какъв съвет да дам обаче за по-ранно и лесно приспиване. Люшкане може би, но много неща им стават силна асоциация за сън и по-натам става кошмарно да се отървеш. При нас гърдата беше такава асоциация и 2.4 години не знаех какво е това непрекъснат сън. Но като са толкова малки май може да се прилагат всякакви начини.

Кой щеше да ражда в Шейново? Маноела, Неизвестна и Орехче ли? Аз още се чудя дали да съм с избор на акушерка в Шейново или с избор на лекар (следящият ме) в Майчин дом. Побърква ме, че не мога да взема решение, а вече съм официално в 9-ти месец Weary

Неизвестна, колко ти е кръвното? Аз нещо спрях да го меря, баш последния месец. Безобразие. Имам чувството, че ако забременея с трето, и на прегледи едва ще ходя. Първата бременност бях много по-отдадена и съсредоточена. Но с малката няма как... Като трупясам вечерта, искам само да си лежа

# 202
  • София
130/80, за мен си е много, аз съм с ниско кръвно в ежедневието иначе.
Между другото, ако аз бях толкова време навън и бях ходила толкова, досега да съм ви писала, че съм родила 🤣

# 203
  • Асеновград
Междик, все пак не се панирай много, колкото и да са откачени там.. и на мен в 39-та малко късно ми се вижда, но като видят че започва раждане и няма да стопират нещата не правят ли спешно секцио? Ти и да ги излъжеш че са 2 мин контракциите, те пак няма май да предприеман нищо щом водите не са изтекли..🤷🏻♀ А защо не правят и преглед за разкритие това също не ми е ясно.. а доколкото знам от моя лекар не е хубаво да има кървене и да не се прави нищо по въпроса, то може и безобидно да е ама.. ти нямаше ли мидуайфка или да се свържеш с някой друг?

# 204
130/80, за мен си е много, аз съм с ниско кръвно в ежедневието иначе.
Между другото, ако аз бях толкова време навън и бях ходила толкова, досега да съм ви писала, че съм родила 🤣

Аз също Grinning едвам разхождам кучето, 15мин е обиколката около нас. И после третия етаж все едно е Айфеловата кула...
Мидуайфката ми, само ми мери кръвното и корема и ме пита дали ме сърби или съм подута - тази при която ходя на две седмици от този месец. Иначе ходех на месец и половина. Тя не е в болница, а детска градина, в една стаичка. И никога нищо не знае, даде ми списък за болницата от някакво списание...
Тонове - последния път ми пуснаха доплерче в стаята, на 22ри за последно ще съм там, и това са тоновете...

Сега по телефона ме свързаха с друга и тя ми обясни всички тея неща.

Абсолютно видя ли зор, това е спасението, ще преувеличавам. Както за секрета - как може цяла бременност с течение и те повтарят нормално е, без да са го изследвали.
Обеснявам си го с това, че са прекалено родилки тук и няма място, и няма време за внимание към всяка, незнам.
Ако имах гестационен диабет, или започна да звъня, че не усещам бебето (за което пак ще има хиляди въпроси и уговорки, докато ме видят), високо кръвно и други сериозни предпоставки, ще го направят по рано. Но аз и не искам да дърпам дявола, особено с това че не го усещам.
Водя се не рискова бременност и затова е така, ако имах проблеми, щяха да ме прехвърлят в голямата болница (където исках да отида днес и където ще е секциото)... Ако има проблем, прехвърлят всичко на тях. А аз сега съм в едно градче на 40мин оттам.
Вярвам, че всичко ще е наред. Засега държа фронта, ако недай си боже стане нещо спешно ММ с колата ще влезне . Никой няма да чакаме, голяма драма мога да направя. Но дано малчо, разбере какво става и да кротува още малко Blush
Казала съм живот и здраве, второ детенце, само в БГ никога повече тук. И без това инвитрото е 6000£ горе долу...

# 205
Ааа, аз не съм ходила през цялото време. Шофирах, хапвах, почивах. Като време е много, без да съм полягвала, но като крачки са само 7200 Smile

# 206
Меджик, според мен е хубаво направо да им се изтърсиш на място щом ще е така 😁 как може така да държат бременни, да стоят жените и да се чудят какво става....
Неизвестна, от къде е комплектчето?

# 207
Меджик моето секцио тук в Германия е планирано също за доста късно. Но 27.7 когато ще съм в 39+1.
Обаче в писмото от болицата си пише при кървене, контракции или болки да отивам по всяко време на денонощието.
Много са ми странни тези англичани....как така ще оставят бременни с изтекли води. Изобщо не мога да си обясня това безхаберие.
Хич не искам да те плаша но кървене тук  важи като един от признаците за предстоящо раждане. Има си и термин но незнам кака да го преведа правилно.

# 208
Моето секцио също ще е в 38+5дни,което си е почти 39 седм. АГ иска максимално да се износи бебето🤷‍♀️Друг е въпроса дали ще издържа до тогава.Отделно АГ се пада седмицата преди датата определена за секцио да е в отпуск и става мазалак ако бебка реши да излиза.

# 209
  • София
Барбалена, и аз днес откарах 2 часа в Сердика,но нищо за бебка не взех. Реших да изчакам да видя моята приятелка какво ще ми даде. Всичко беше опоскано,разхвърляно и се изнервих. Бях харесала една рокля от НМ,която да е за мен за изписването,нямаше я... Само едни къси панталонки и тениска си взех че бяха без пари от De facto.
После до градинката с баткото и надхвърлих  7000крачки 😁
Magic,като ти чета постовете направо скачам от щастие ще съм в БГ и тук ще си раждам. Тези там не са хора,направо да те хване страх.
Дано всичко е наред при теб и бебчо си изчака датата за секциото.
Неизвестна, и аз много му се чудих на това комплектче и даже им писах дали може да е с къс ръкав,отговориха ми че се прави по поръчка и може. Но накрая си сглобих друг вариант от Mayoral,утре трябва да дойде.

Общи условия

Активация на акаунт