АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 125
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ох, минах при АГ. Бебка се е обърнала пак главично след моите препятствия с падането нощес и обръщането 🎉🎉. Помогнаха ми упражненията в ютуб.

# 346
Момичета, имам въпрос относно водите. Много ме притеснява това "постепенно изтичане". Има ли как да се установи, да разберем по нещо? Първия път ми се плиснаха, всичко наведнъж. Бельото ми е постоянно мокро и то не малко количество. Цяла бременност съм с два вида течения-воднисто и бяло.
Относно въпроса колко често ходим на тонове-до сега не съм ходила(35+5), док каза че ми при нужда се ходи. Прегледите ми се искаше вече да са всяка седмица, поне тия води да гледа, ама.... Ходя на две седмици, вие?

# 347
Моята пелена е много тънка и също така роклята се оказа много по тънка от това, което изглежда на снимката. Бях публикувала и преди, но за който не е видял, това е комплекта:

# 348
Разгледай във фейса, страницата на  "одеялце" изработват ги на момента за 3,4 дни е при теб, могат да ти ушият без вата, аз им казах, че не искам вата и ми пратиха снимки на пелени, които са без вата, нямат всички модели качени, най добре е да ги питаш, аз си съчетах от различните им снимки цветовете, които на мен ми харесаха Kissing Heart  качвала съм това което взех някъде назад, но ето пак..

Само сега се чудя тая панделка да я пускам ли в пералнята или на ръка да я мъча?

Аз съм в чудене за пелена за изписването.. Всички ми се струват дебели за август месец, а не мисля, че муселиновите, тензухени и бархетни пелени стават за изписване 🤨 Вие какви сте взели?

# 349
Детска церебрална парализа 😖
Още нещо за което да се притеснявам! 😱Уф..нали малко се сплескват главичките по време на раждане, за да мине през таза.

# 350
Ох момичета, и мен ме стреснаха с големината на главата на бебо- 9.7 см- отговаря на 39г.с  , а на прегледа бях в 36г.с. Лекарката ми не изражда и въобще не е споменавала секцио,  каза само, че мога да се справя тъй като съм височка, но сегс постоянно го мисля…
Друг е въпроса, че от време на време вдигам кръвно и съм бременна след инвитро, което не разбирам защо лекарите го броят за предпоставка за секцио🤔

# 351
Аз още не съм ходила на тонове, имам повече от месец между двата прегледа и казаха, че като отида на 29ти ще ме гледат на ехограф, за тонове не споменаха. Някоя от вас пила ли е Нексиум 40 за киселини, препоръча ми го приятелка, че вече стигам до блистер Талцит на ден, не мога иначе да спя, а през деня само леко да се наведа и започват 😩 Утре заминаваме на почивка за 10 дни, още не съм събрала багажа, а вече нямам търпение да се върна в гнездото. Не знам защо така се предлага секцио поради какви ли не причини. И аз имам големичък диоптър, бебето вървеше 2 седмици напред, на 39 години съм и с растяща киста, последният път беше над 12 см, но и дума не е ставало за операция 🤷‍♀️

# 352
И на мен всички пелени ми изглеждат дебели, но пак си зависи кой от къде е. Аз ще раждам в Хасково където със сигурност ще е по-топло от София примерно, затова не мога да си представя да е с нещо по-дебело от бархетна в моя случай е от бамбук, но като дебелина и визия си е същото. Тя си е пак шарена, мислех че може и без, но ще е по-лесно за разнасяне и снимки като си е повит.
Вече официално и аз стегнах багажа е останаха ми само памперси и вода и солети за мен, но това е лесно до няколко дни и това ще имам, едвам затворих куфара.

# 353
Lizi като гледам панделката изобщо няма досег с бебето, ако можеш да я махнеш от пелената, аз изобщо няма да се чудя как да я пера, защото ще ме е страх да не се развали.

Моята пелена е тънка, двупластова е и няма вата. Всъщност ми се искаше още по тънка, но еднопластовите не ми харесаха. После смятам да си я ползвам за завиване. Сега като реша, че ще му е горещо с тази имам с какво по тънко да завия, но точно тази дебелина пелена, която имах има някакви отвратителни петна, който не могат да се изперат. Тя е на сестра ми и каза, че с малкия и син я е заляла с нещо и си е умряла от яд, защото е голяма и тънка, а беше подходяща и за момче и за момиче.

# 354
  • София
Аз се похвалих за предлежанието на бебето, че ми беше важно да се обърне главично. Та сега да довърша - шийката ми е изгладена, а разкритието е вече 2см. Каза ми да довърша магнезия до края на седмицата, да спирам и да чакам. Нямам търпение, но и ме хвана шубето. Във вторник влизам в 37г.с и спирам да пазя леглото, време ми е на прозорците 🤣.
Тоновете на бебка в покой са около 130, само на мен ли ми се струва ниско? Като се размърда и стават 150-160. Докторката, която ми погледна тоновете, каза, че са ок, но аз нали съм Тома неверни.

# 355
Детска церебрална парализа 😖
Още нещо за което да се притеснявам! 😱Уф..нали малко се сплескват главичките по време на раждане, за да мине през таза.

Какво общо има между ДЦП и начинът на израждане? Аз мисля, че това не е фактор за този вид заболяване.

# 356
  • Асеновград
И аз панделката не бих я прала изобщо, наистина няма да досег с бебето, а и не всичко е стерилно покрай нас, да не кажа нищо.😂😂
Аз ще взема тънка еднопластова пелена, но според мен тя ще е да се метне отгоре едва едва върху кошницата за колата, а не самото бебе да се увива в нея, поне така си го представям. То в тая жега в Пловдив примерно както сме, няма нито вятър, и като знам че повечето изписвания са по обяд лошо ми става.😂😂 За мен по боди с къс ръкав и късо клинче/панталонки са предостатъчни в тая жега. А и няма да бузим климатиците нито в колата, нито в нас отначалото.
Вчера гледах една лекция на Ася и каза че до 40-тия ден не им функционират потните и мастните жлези на бебетата, и няма как да ни дадът сигнал ако им е топло, защото нито се изпотяват, нито се обриват от топлото. И много повече издържат на студ и глад, отколкото на топло и прехранени, така че предпочитам с риск да му е по-хладно, да не го претоплям, ама на 30-35 градуса навън надали ще му е студено😂.

Това със секциото с такива измислени причини наистина е тъпо за тези от вас които искат да пробват поне естествено раждане. Поставям се на ваше място и не е ок изобщо и представям си колко е стресиращо, примерно аз както искам секцио, и да ми кажат ми не може трябва да е естествено, и то не по кой знае какви медицински причини, щях да се ядосам много и да се побъркам сигурно😂... аз на ваше място бих се допитала до друг лекар ако смятате че причините ви се виждат изсмукани от пръстите, защото големината наистина не е фактор, кой знае какъв, а и отклонението на ехографите е голямо в този етап, и няма как и лекаря да знае дали е 3 кг или 4кг бебето докато не се роди.

Аз също не мисля че ДЦП има нещо общо с израждането, има риск от някаква контузия естествено, но чак ДЦП от раждането не може да се случи, то е много седиозно заболяване, майка ми работи с деца с увреждания цял живот и знам какво представлява отблизо, такова нещо няма как да стане от израждането, колкото и да е некадърно дори.
Имаме пример в семейството на мм, една от братовчедките му при раждането от дърпане са и усукали ръката така че до сега ходи на лекари и правят какви ли не процедури, вече е много по добре след няколко операции, рехабилитации и много грижи, спорт, раздвижвания, рехабилитатори, иначе като е била бебе дори не е можела да си движи ръката, тя вече е на 15г. и почти няма проблем. Но тя е била бебе над 4 кг и майка и е раждала при който е на смяна в държавна болница в София, за съжаление през ноща се е паднало и на смяна са били оставени някакви студенти по медицина, даже не знам дали да учели за гинеколози.. Та те от дърпане са и усукали ръчичката, но това е голяма рядкост и не мисля че в днешно време може да се случи нещо такова при добър лекар.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 15:15 от Yana.GG

# 357
  • Пловдив
Не знам точно и аз как се случва това ДЦП.Имам две семейства познати, но е и факт, че момчетата са по на 20+, не са малки.Губят тонове по време на раждане, нещо се забавя и ...Да пази Господ! 😑

# 358
Ох, момичета, като ви гледам дрешките за изписване, много са красиви, но като се сетя първото ми детенце е зимно бебе, та ние с такива сме я изписвали 😂😂😂. Вярно отгоре имаше по дебеличко за повиване, но сега изобщо не мисля да го повивам с каквото и да е, може както казаха горе една пеленка да метна наай много върху кошчето, и то да го пазя от слънцето. Преди бях на принципа както се чувствам аз така и бебето, та и сега така ще процедирам, хайде една идейка да е по облеченко от мен, но само първите дни 😀

# 359
Не знам точно и аз как се случва това ДЦП.Имам две семейства познати, но е и факт, че момчетата са по на 20+, не са малки.Губят тонове по време на раждане, нещо се забавя и ...Да пази Господ! 😑

Не се филмирай излишно. Този вид заболяване е на вирусна основа. Рискът се увеличава ако по време на бременност е прекарана определена вирусна инфекция причиняваща този вид увреждания.
Странно, че в Бг така масово със и без причина се прави секцио.
Имаше едно момиче сравнително младичко - пеперуда или нещо подобно й беше никнеймът - отдавна не е писала, последно не я ли приеха в болницата? Дано е наред и тя и бебчето.
Щастлив финал на всички! Моят термин е 4ти август та също не остана много.

Общи условия

Активация на акаунт