АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 095
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
И на мен ми прави впечатление, че масово препоръчват секцио заради абсурдни причини - голяма глава, голямо бебе и подобни. Аз лично ако имах избор не бих си го причинила заради такива изсмукани от пръстите доводи.  Иначе куче, при валидни причини за секцио не е рано да се планира 01.08 при термин 10.08, седмица-10 дни преди термин се планира.

# 331
  • София
Това със секциото е модерно още от когато раждах баткото. Отидох на един от последните прегледи, АГ по същия начин - бебето е високо, много е голямо (тогава го мери към 3кг), аз на датата на термина ти съм на почивка в чужбина, дай да планираме секцио. На следващия ден пратих ММ да ми вземе документите, родих точно месец след въпросния преглед след четиридневно преносване бебе по нормален начин 3390. Айде стига, не могло. Така им изнася. Ей че се нервирах 😒

# 332
Някой беше питал за матраци, не ми се връща да търся кой. Има матраци, който са 110/60, моя е такъв за кошарата, но и такъв ми трябва. Да не би да си поръчала този размер или да са го объркали при доставката. В дървената ми кошара матрака е 110/60 и влиза плътно, има и сгъваема кошара, там матрака е 120/60 и той влиза плътно. И при двете кошари отникъде няма място между кошарата и матрака.

Това, че бебето не се е смъкнало в момента не е индикация за секцио и то толкова рано. Мойте и двете не се бяха смъкнали. Големия го чакахме 10 дни след термина, при мен не тръгна раждане даже и след като пробваха да го предизвикат и затова беше секцио, а и беше голям, а аз на 35г. И моята докторка и доктора в родилното ми обясниха, че това, че е горе не е проблем, може да се смъкне в последния момент и след 2ч да започне раждане (образно казано), може и 2м да е долу и раждане така и да не започне. При първо дете се били смъквали по-късно. Аз лично заради това, че не се е смъкнало не бих се съгласила на секцио при положение, че ако е всичко наред може да се чака до 10 дни след термина.

Росинка това, което ти опъва са конците, ще ти опъва докато се махнат. Аз чак бях учудена като доктора ми махна конците и опъването спря, мислех си, че е от разреза.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 13:12 от bolibon

# 333
Сви ми се всичко сега и ми се доплака от от стах като ви чета за секциото.
От друга стана как да рискувам седалищно раждане, все рак при него проблем си остава, че главата се ражда последна. Ами ако се заклещи....не ми се мисли за последствията.
Правя упражнения дя се обърне но не иска, а при мен не препоръчвват външно верзио.

Моя матрак е 60/120 и си легна точно, но пристигна невакуумиран и сме с дървена кошара.

# 334
Братовчедка ми преноси, а коремът не помни да ѝ се е смъквал. И аз мисля, че е различно при всички. Може да е било във въпросния ден и да не е забелязала. Не знам.

# 335
  • София
Благодаря ви, момичета за отзивите. И аз смятам, че не е редно. Още повече, че този термин, който ми смятат там, е по феталната морфология. Реално спрямо последната редовна менструация е 15.08. Предложеното секцио е 14 дни по-рано, което някак още по-абсурдно. Ще се консултирам с лекарката по ЗК, която изражда в Шейново и във Вита и може би ще й се доверя.
За матрака нашият след еднодневно престоване си пасна идеално, но кошарата е дървена от Айко. Иначе матракът беше на ролка и отначало изглеждаше много нескопосан, но после се оформи.

# 336
Бисквитке, не всичко е на всяка цена. Аз заради проблемите с очите от началото на бремеността се подготвям за секцио. Беше ми много тежко да го приема, първа операция ще ми е,но при валидни медицински причини риска не е оправдан. На мен ми помогна мисълта, че това е най-добрият сценарий за мен и моето бебче. Повечето ми приятелки са раждали секцио поради една или друга причина, всички казват, че не е толкова страшно и че на втори-трети ден са били напълно способни да се грижат за бебетата си. Кумата ми, която роди секцио след 16 часа родилни болки и 0 разкритие пък направо го благославя 😃 неизбежно е да няма страх, но като гледам го има и при мамите, които ще раждат нормално, явно е неизбежен.

# 337
Сви ми се всичко сега и ми се доплака от от стах като ви чета за секциото.
От друга стана как да рискувам седалищно раждане, все рак при него проблем си остава, че главата се ражда последна. Ами ако се заклещи....не ми се мисли за последствията.
Правя упражнения дя се обърне но не иска, а при мен не препоръчвват външно верзио.

Моя матрак е 60/120 и си легна точно, но пристигна невакуумиран и сме с дървена кошара.

Секциото не е толкова страшно. Едната ми приятелка роди първо нормално, но голямо бебе около 4,500 беше и се измъчи много. Второто го роди секцио пожелание. Каза, че секцио може да роди още 10 деца. Боли първите 2-3 дни, но в болницата те обезболяват. Когато ме изписваха вече почти нямах болки, освен като ставах от леглото, но и за това си има начин и то без да пия обезболяващи, а аз съм с нисък праг на болка. Вярно е, че всеки организъм се възстановява различно. В момента ме боли повече кръста като ставам, отколкото секциото на 5 ден при ставане. Смея се с ММ, ще тренирам за след месец, но преди 2 дни изобщо не ми беше до смях. Вчера кръщенето ми дойде повече обаче и тази нощ ме боля и сега ме наболява. Ние правихме сметка, че най-късно до 19.30 ще сме се прибрали, защото в заведението бяхме от 16ч. Да обаче вечерята я сервираха чак след 19ч, а до тортата и снимките стигнаха чак след 21ч. Буквално изчакахме са изядем тортата и тръгнахме. Ако не бяхме с децата щях да си тръгна по рано, но не беше сигурно, че малката ще иска да остане без мен. По едно време наистина си мислех да си хвана такси и да се прибера, обаче станах да си направя по голяма разходка и се подобри малко положението. Не знам защо протакаха толкова, при положение, че почти никой не пиеше, повечето бяха шофьори. Но така са решили хората. Ние отначало мислехме за ходим с моята кола, че ММ да може да пие една бира поне, а аз така и така не пия повече от чаша бира мога и без нея да мина, обаче решихме, че е по-добре да си ходим с неговата, че така или иначе аз може да си тръгна и той пак не трябва да пие. Изпратих си гостите днес на обяд и най-сетне седнах да ви прочета.

# 338
Елънче, колко напред върви главата? И на моята беба е така. Но моята лекарка казва, че за момента не е проблем нормално раждане. И изобщо не говорим за секцио на този етап. Говорихме, че би избрала секцио само ако има риск за бебето. Иска максимално близо до термин да се случат нещата.
Иначе на тоновете днес продължавам да имам контракции, продължавам да пия магнезий и да си лежа.

# 339
  • Варна
При мен вчера измериха главата 9,6 см в 37 + 3 г.с., но никой не го е изкоментирал. Не знам още колко се очаква да порасне

# 340
  • Пловдив
NI_CI, миналата седмица като бях при нея каза с 3 седмици, че е напред, иначе другите мерки са близки до текущата седмица.Беше му 9.22см обиколката, вика още месец имаш, ще мине 10см и става трудно.Докторката от ЖК само веднъж отбеляза, че му е по-голяма главичката, но не е споменавала нищо за секцио.Само каза, ако не се завърти, тогава секцио.
Бе хората по 4+ кила бебета раждат нормално,те  да не би да са с по-малки глави тогава!?🥴
Само от тая ДЦП дето ме е страх и заради това бих се решила на операция дори и да няма други пречки. 🙄

# 341
При мен също е така-9,45см беше в 35+3, което отговаря на 38+3. Другите мерки си бяха в норма, а коремчето даже назад с 5дни. Не знам колко бързо расте главата. Другата седмица пак ще я мерим госпожицата.
Мен лично тези размери ме стреснаха доста, но лекарката ме успокои, че не е страшно и да не се притеснявам. Което разбира се не ми помага особено, защото аз наистина се притеснявам, ако стане много голяма как ще я родя.

Какво е ДЦП?

# 342
  • Пловдив
Детска церебрална парализа 😖

# 343
Моят корем при първото раждане така и не се смъкна изобщо! Преносих и родих със система 4.5кг бебе! Е, разбира се беше ад, но в държавните болници по принцип много много не им пука ако нямаш уговорка с екип. Днес отивам на преглед за разкритие да видим докъде е положението ...

# 344
Аз съм в чудене за пелена за изписването.. Всички ми се струват дебели за август месец, а не мисля, че муселиновите, тензухени и бархетни пелени стават за изписване 🤨 Вие какви сте взели?

Общи условия

Активация на акаунт