АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 090
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Меджик, може да почне раждане след 2 дни, ама може и след 2 седмици .. има доста такива истории. Така че има шанс да си дочакаш.

Тук също не се ходи за тапа в болницата - при изтекли вода и контракции на 5 мин, в рамките на час - тогава те приемат 😄

Стискам палци!

# 316
  • София
Меджик, с баткото родих поне седмица след като ми падна тапата,така че може и при теб да поизчака бебе.
Стискам палци всичко да е наред. На след 2 седмици ли ти беше датата?

# 317
  • София
Меджик, спокойно, трета седмица карам без тапа и с 1см разкритие.

# 318
Да, след 12 дена е датата... И аз така знам, че и сигурно може и да не тръгне... Нямам Болки, нямаше кръв, така че държим фронта HugBlush

# 319

Неизвестна, на постелен режим ли си или си движиш по задачи?

# 320
Благодаря ви мили мои,бъдете и вие живи и здрави и с пухкав,щастлив финал!🙏👶🍼👣🤗
Ами аз исках нормално пак да си родя,почнахме с пребъркване за разкритие няколко дни,оказа се че имам 1пръст,в болницата си останах и чакахме,съвсем леки контракций,докато не взех да вдигам високо кръвно,решихме да го предизвикаме и  на магарето със система с окситоцин,нямах напредък само 2см разкритие,много болки,два часа издържах и половина,взеха тоновете нещо да падат и решихме секцио,та се възстановявам,само тва опъване е гадно при ходене,няма страшно иначе.😊Успех на всички и щастливи бебета!❤️🎈🌸🥳❤️

# 321
  • София

Неизвестна, на постелен режим ли си или си движиш по задачи?

На постелен режим + магнерот и диаспорал, но шпа при нужда. Е, движа де, пускам пералня, готвя, излизам до магазина до нас, но съм активна около час-два през деня.

# 322
  • София
Magic, успех Simple Smile Не се притеснявай, всичко ще мине добре. Най-хубавото предстои.
Аз бях на преглед и много се ядосах. Докторът ми прави преглед за разкритие, защото вече съм в края на 36-та седмица и каза, че бебето било мн високо, нямало да се смъкне и трябвало да планираме секцио... При положение, че няма никакви индикации за проблем. Седи си главично от два месеца насам. Тоновете са добри. Ако до края на юли не се роди, на 1.08 ще е секциото. Нито ме прегледа на УЗ, нито разбрах колко тежи. И Защо толкова скоро, при положение, че терминът ми е на 10.08. Явно си има други ангажименти.. Много непрофесионално ми се стори и ще си преценя на прегледа по ЗК на 20-ти как ще процедирам.

# 323
  • Варна
Сменяй го направо ... никаква причина не е това. Аз съм за 1-ви август и също не се е "смъкнало", въпреки че не ми правиха преглед за разкритие изобщо де. Няма никаква нужда от секцио заради такова нещо. То може да се смъкне и след 2 дни да се роди .. не е нужно да е 3 седмици по-рано. Сменяй го Grinning Grinning Grinning

# 324
  • Пловдив
Значи не само моята ме бута към секцио 🙄 Даже снощи си говорих с ММ дали изобщо да се разбирам с нея и да й се обаждам като дойде момента, а да не отида ей така и каквото - такова 🙄 Като чета други момичета, че им е минала операцията и не е толкова страшно се навивам за тая пуста операция.Но ако малчо се завърти и няма друга причина защо да си я причинявам 🙄 Едва ли само на него главата му върви малко напред.. 😒 Много смотано така 🤦‍♀️

# 325
На мен ми изглежда пък, че коремът ми се смъкна. Усещам много тежест като вървя и горе като си сложа ръката е кухо. По-късно ще се постарая да направя снимка да кажете какво мислите по въпроса.

# 326
  • София
Каролева, може и да се е смъкнал. Обикновено го описват така както казваш. Аз четох по темата, но си зависи от организма. При някои се смъква, при други - не. И пак раждат :Д Явно няма особена зависимост.
Елънче, тя операцията не е страшна. Въпросът е защо да го правиш, ако не е необходимо? Или иначе казано - защо някой друг да реши вместо тебе какво да се случи с тялото ти, ако няма индикация за подобно нещо. Аз също за пръв път чувам толкова рано да се вади, без да има индикация за нещо.. Но явно докторът си планува почивката и му е важно... Трябва си спокойствие и търпение за тези неща, а не пресиране и стрес.

# 327
  • Бургас / Славейков
Моя корем се е смъкнал отдавна.Поне така ми казват околните .Ние до последно ще гледаме с доктора и ще се надявам да се обърне главички както си беше .Но ще видим в понеделник отново как ще е.И ще решим най -вероятно.Доктора по принцип винаги е за нормалното раждане ,но в случая човечето е напречно.И нямам друг избор освен секцио.

# 328
  • София
Пупелина, успех Simple Smile Дано се завърти. Ако не - поне знаеш какво да очакваш.

# 329
  • София
Моето лично мнение е ,че напоследък лекарите масово се опитват да наклонят везните към секцио,защото им е по-лесно. Никак не подкрепям такъв подход,защото все пак естествения процес си е нормално раждане и ако няма предпоставки за секцио,защо трябва да се прави.
До 01.08 има повече от 2 седмици и е абсолютно възможно да си започне нормално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт