АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 232
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Велико Търново
Меджик това течение да не са водите? Кажи че го имаш! Иначе ММ е същия мн се радва,но не чете какво му престои. Аз съм също много чистофайна и просто адски ме дразни да вървя след гъза на двамата ми мъже и да оправям постоянно,но ще трябва да го приживея.
Бебето ни е чакано много. Аз я обичам още преди да съм я видяла. Сигурна съм че първите дни след раждането ще съм в пситоянен рев от щастие. Пет години борба,две неуспешни бремености,цветна снимка,хистероскопия,инвитро,два трансфера и един куп хапчета. Мъжки фактор и намален резерв.За финансовата част няма да коментирам. Това е една сбъдната наша обща мечта с мъжа ми. Психически бях много зле след двете неуспешни бремености и имахме спад в отношенията даже,но въпреки всичко се държахме ръцете и минахме прездоста неща.Сигурна съм че ММ като я види ще ревне. Винаги му е била мечта да има дете и то момиче☺

Същата работа, отсега очите са му пълни и на моя. Той е и една  дева чувствителна. Ама чистенето като повечето мъже " не го вижда през моите очи как трябва да стане"... От боядисването изцапахме малко мокета с жълти точки, всеки път като мина и се дразня. Казах, че трябва да се изчисти ММ ми вика "остави го така, че трябва аз да клякам", полудявам от тея неща и такова мислене ... Днес на колене ще си го изчистя, отдавна съм на принципа - направи си го сам, че да ти е мирна главата. Много ми е добър и грижовен, и си го обичам, ама някои неща направооо ми бъркат в... Д-то
Другия пък няма да коментирам... Решила съм след няколко дни да си изчистя и оправя всичко, събирам ги и им казвам, толкова от мен...

Не мисля, че са води иначе, то е еднократно като се изправя от леглото, и си е гъстичко. Не искам да описвам по подробно Grinning

За съжаление малко са мъжете, които наистина чистят както ние искаме 😃. ММ също е много грижовен и ми помага, не мога да се оплача. Но постоянното юркане да го направи (и разбира се може да бъде и след няколко дена), ме ядосва и си го правя сама. Само че сега и да искам не мога нищо да бутна и направо откачам ..

# 466
Ох, ние сме болни, малкият кашля и сополиви, аз и голямата сме с болки в гурлото и хрема, мм май най се държи за момента, секциото е след 2 седмици, които се очертават чудни просто Simple Smile аз едва търча след малкия с този корем вече, добре че голямата е ваканция да го гони по цял ден
Моя големия избяга вчера при баба си и дядо си и сега малката все е отгоре ми, защото няма с кого да си играе. Днес не ми се и излиза да ходим на площадка, мързеливо ми е и ме боли кръста. Бебо се настани много странно тази сутрин и ми създава ядове. А баткото буквално избяга. Имаше възможност са отиде вчера или след 1 седмица, и аз и ММ го обеждавахме да остане, че да го водим на плаж, но той реши, че отива. Там има с кого да играе, баща ми им сложи и басейн и трамплин и плажа изобщо не го изкушава. Предупреден е, че ние няма да можем да отидем вече и че ще го докарат като ни изписват с бебето. Каза: Знам, ама после нали пак мога да отида с баба и дядо след като видя бебето. Иначе си знае, че ако иска да се прибере или ММ ще иде да го вземе или баща ми ще го докара. Корема все още не ми пречи, може би защото и да не съм бременна си го имам. Обаче хич не ми се ходи по жегата, а и вчера се изнервих на площадката с една баба и внучето и, че днес не ми се занимава с нея пак, че те са напрекъснато на площадката където ходим.

# 467
Значи, на мен май ми падна част от тапата тази сутрин. Без кървави нишки е, но всичко друго си отговаря на описанието. Малката и тя се разболява и сигурно ще си е вкъщи тази седмица. А аз продължавам да не съм готова. Тъкмо оправя, поприбера, но редът бързо отстъпва място на хаоса Sad Бебешките дрехи още не са изпрани. А и тези, които взех от Некст са също такива плътни като на Джордж и се замислям да ги заменя за следващия размер, за да се носят есента поне. Вчера в 1 наум имаше питане как се облича бебе на 9 дена и всички бяха единодушни, че категорично не трябва да е с дълги ръкави и крачоли в тези жеги. Та, 3 ромпъра май ще ми стигнат.

# 468
  • Велико Търново
Барбалена , аз вече тотално се обърках 😃, едни казват с къс, други с дълъг. Едни казват на 24-25 градуса , една жена каза на 28-29 градуса Frowning  . Явно ще се гледаме на принципа проба- грешка 😃.
Скрина вече ни е готов, колко го преподреждах, че да се съберат дрехите, но накрая успях.

Една питанка имам, с какво си мажете лицето, моето е станало ужасно на едни петна и то някакси от раз, до сега не беше така 😭

# 469
  • Варна
Моя мъж е дева също и чисти по-добре от мен според мен ...  не че аз не мога, ама някак не ми се занимава винаги. Той може да разпилява 1 седмица, но като му дойде музата, може да лъсне всичко. Даже в началото не му харесваше как съм сгъвала дрехи .. защото аз ги сгъвам по-бързичко, само и само да стане, а той иска да седне, да си ги сгъва бавно, с равни ръбове и не знам си какво ... само дето може 5 дена да стоят тия дрехи в коша и чак тогава да реши, че му се сгъва. Хахах ..

За дрехите - аз смятам в началото може би за кратко да е с дълъг ръкав и после ще преценя според самото дете и ситуацията. Но вкъщи ще има климатик със сигурност .. той не е в спалнята, така че няма да духа със сигурност, но просто не се диша иначе. Не виждам смисъл и ние да се мъчим и детето да се мъчи. Винаги може да бъде завито с тънко одеалце. Ама ще видим де

Утре съм 38 и почвам лека паника ... искам някой да ме увери, че ще стои още 1 седмица вътре Grinning просто искам да си свърша лични задачки и работа, преди да обявява, че съм "готова". Не мога да свикна с факта, че нито знаем ден, нито време на денонощието, нито как ще започне, нито как ще протече ... почвам да се притеснявам ако текнат някакви води, докато съм на центъра или на ресторант - еми аз ще умра от срам ...ако съм вкъщи ок. Ако съм навън..по-добре контракции. А не може 2 седмици да не излиза човек, само и само да не стане нвън това с водите. Днес ще ходим на ресторант на вечеря... надявам се да няма произшествия хахаха

# 470
На мен една акушерка ми каза че първите две седмици е хубаво бебето да е с дълъг ръкав,докато се климатизира🤷♀Други викат с къс ръкав🤷♀
Една сестра по съдба,ще ми праща дрешки с размер 50,56см. Запознахме се в една група за репродуктивни проблеми и се видяхме преди 4 години в Созопол.☺Оговорена среща. Станахме си близки и тя е след инвитро,но роди миналия месец,че от тяхната бубка има доста дрешки и сега нашата бубка ще ги поноси колкото може.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 11:24 от Милото

# 471
Exsberry, с теб и Manoela вървим заедно.
Разсмя ме, и моята дева е същата. Grinning
Аз вчера също не отидох да си купя чехли, защото прочетох, че на някаква жена водите й изтекли в магазина... Обикалях, пробвах колко мога да стоя права, огледах се, че съм много голяма,  и реших, че само ще затрудня пазара и си легнах...
Ние сме само с вентилатор, тук незнаят какво е климатик, но сме на океана и когато сме късметлии подухва и въпреки жегата е една идея по приятно, не ги мисля много дрехите. Също така знам, че лятото може да свърши всеки момент и да вали до Коледа Grinning Grinning Grinning

# 472
Това в 1 наум и аз го гледах и според мен е безумие. Жената живее в южен апартамент и в спалнята става 32 градуса, а педиатърката и казала дълъг ръкав, ританки и винаги завито🤯 това бебе си е вряло в собствен сос според мен, няма как. Освен това тя казва, че бебето е неспокойно, плаче и спи малко, което още повече показва, че на него тази темп не му е ОК. Аз не смятам да слушам чиито и да е препоръки, а да се водя по бебето. Има зиморничави бебета, които на 25градуса имат нужда от дълъг ръкав и чорапи иначе посиняват от “студ”, има и такива, които на 25градуса се зачервяват и имат нужда да са само по памперс или късо боди..в крайна сметка и те са отделни личности колкото и малки да са и адаптацията протича различно при всички. Приготвила съм си смятам достатъчно и дълги и къси дрехи, така че с проба грешка мисля, че ще се науча как да го обличам това бебе. В нашия апартамент е горе долу в горещите дни 25-27 градуса.

# 473
Аз вкъщи по всяка вероятност ще го обличам с дълъг ръкав и дълги гащи. На климатици сме, ще слагаме и в спалнята тези дни. Без климатици вкъщи не се живее. В спалнята на колко ще го пускам не знам, но ще работи. Ние реално в спалнята го вземаме и заради бебето. Сега я охлаждам с другите климатици и е що годе добре, обаче затворя ли я е ад. А за да мога да спася бебето от каката спалнята трябва да е затворена. Сега се затваря за 2-3 часа докато спи малката на обяд и после като вляза не се диша, тя се бъди цялата мокра, а спи без завивка и само по тениска и памперс. Памперса го махнахме вече, но като спи и слагам, на обяд е сух, но през ноща е почти пълен. Тя пие и много вода. Навън не знам как ще го обличам. Ние ще излизаме сутрин са я водим на градина и сигурно пак ще е с дълги дрехи, вечер вече с къси, в жегите нямам намерение да излизам освен ако не се налага. Ще решавам в движение. И ще го приоблипам сигурно в движение навън.

Manoela_ все едно описваш мойте двамата. Баткото нямаше ли чорапи дори и в жегата кръгчетата му бяха ледени и трепереше и така до 3г някъде, зиме и лете. Вечер лятото почти винаги се налагаше да слагам дълъг ръкав и гащи, въпреки, че вече беше на 3-4м, а през деня в количката се е налагало да му мятам памучна пелена, но и в големите жеги навън не сме излизали. Живеехме в южна гарсониера без климатик и беше жега според мен, но той си спеше блаженно и трябваше да има метнато нещо върху него. И сега е същия, в неговата стая климатика е на 26⁰ иначе казва, че му е студено, но спра ли го Т става над 30⁰, а следобяд и повече, западна е. Малката пък е точно обратното. Тя лятото беше без чорапи иначе краката и горяха и се потяха. И зимата ми ходи често без чорапи, а сме на терекот. На нея трябва да и е хладничко за да спи и спи без завивка. Като беше бебе докато разбера, че му е топло на това дете и не иска завивка големи ядове имах. В стаята беше 20⁰ според мен хладно даже, обаче на нея и беше горещо, а не съм я обличала кой знае колко, боди, гащиризон и завивка, тя е зимно бебе. Спря тока единия път и Т падна до 16⁰, онова спи блаженно, майка му умира от студ. Следващата есен я оставихме да спи без завивка, вдигнах Т в стаята на 23⁰ и долу горе решихме проблема със съня. И още не може да спи ако и е горещо, а аз обичам да ми е топличко. Сега това горкото не го знам от кой тип ще е, ама ще му се наложи да спи в една стая с кака си.

# 474
Много досаждам днес, искам само да ви покажа чантата, защото съм много доволна и пускам някой филм, че удари часа за спане Pensive

Има доста джобчета и вътре, и ми изглежда по удобна от раница. Но по нататък и раница ще искам май.

# 475
Момичета , давайтв акъл.Болките го усещам като по - силни менструални.Според мен трябва още да изчакам да станат регулярни , но ми е леко притеснено.

# 476
Aз бих се запътила към болница Flushed

Момичета , давайтв акъл.Болките го усещам като по - силни менструални.Според мен трябва още да изчакам да станат регулярни , но ми е леко притеснено.

# 477

Аз бих се разходила до болницата. Може да е напразно, но поне ще съм по спокойна. Особенно пък както и ще съм секцио, не помня ти как щеше да раждаш.

# 478
Орехче, аз бих звъннала първо на док да се посъветвам, а ако не отговори бих отишла до болницата все пак.

# 479
Звънни да питаш? Иначе от кога ги усещаш болезнени?

Общи условия

Активация на акаунт