АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 40 944
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Асеновград
Росинка какво става, чакаме новини?!😁

Аз вчера сложих в багажа за изписването комплект боди с къс ръкав и къси панталонки, и една пелена ще добавя. Дават го от другата седмица да е 40градуса в Пловдив, а аз ще раждам края на юли, та не мисля че за 2 седмици ще стане по хладно. 😄

# 91
Излезе ми глюкозата, резултат 3,76, като вчера след 14ч не съм яла сладко, за въглехидрати не съм се съобразявала. Явно предния път доста съм прекалила със сладкото.  В друга лаборатория е, но това не би трябвало да има чак такова значение.

# 92
  • Асеновград
Коя от вас работеше като ветеринар? Ако може да ми пише на лично!🙏🏻

# 93
Имам малко разкритие и съвсем леки контракций,ще ми предизвикват раждането,така ме е страх и съм се филмирала😭😭стискайте ми палци😘😘

# 94
Няма страшно! Всичко ще е наред! ❤

# 95
Здравейте, момичета! Благодаря за новата тема!
Вчера и аз  бях на тонове за пръв път и всичко е наред, взеха ми и влагалищен секрет. Следващият път на ЖК ще ми пускат изследвания кръв и урина за последно и ще ме гледат на ехограф, а за тонове ми казаха след месец. Вчера пуснах и изследвания и отидох рано в лабораторията, за да не чакам по опашки. Хемоглобина ми от 105 се е качил на 119, след 20 дни прием на ампули Тотема по две на ден и глюкозата е 4.83, аз съм диагностицирана с гестационна диабет и я следя често. Нямам изписано лечение, а съм на диета.
Багажа за болницата ми е готов, останаха няколко дребни неща за мен които трябва да сложа, а за бебето всичко е приготвено.
Изпрала съм и съм изгладила всички дрешки и спално бельо. Остана ми да изпера количката и столчето за кола.
Обиколката на корема ми е 98 см (33 + 5 г.с.) не съм качила килограми, даже в началото на бременността свалих и се надявам да не кача, тъй като в момента съм 68.300 горе долу толкова бях когато родих синът ми, със него качих 13 кг. Сега като забременях бях доста килограми, тъй като съм с хиперфункция на щитовидната жлеза и по време на лечението доста напълнях. Иначе когато родих и докато кърмех подържах едни и същи кг 57, даже като проходи бях стигнала 52 кг.
Аз дрехи не съм купувала, освен за изписването. Ще ползвам дрешките от баткото, а и ми дадоха някои дрехи.

# 96
  • Бургас / Славейков
Неизвестна 16 добавя към фейсбук групата.
Сега с баткото ходихме да един магазин и вече имам пелена за изписването, може да е голо ама ще има с какво да го завия. И сакато си говорихме с него му обяснявам, че другия месец по това време вече ще има сестричка и някакси и аз осъзнах, че е време другата седмица наистина да се заема с бебешките дрехи и да си купя комплект за изписване. Сега гледах и дрехи там, но освен, че нямаше избор 56 р-р ми се сториха огромни, нищо, че знам, че той размер ми трябва, а 50 пък бяха миниятюрни. Аз отидох заради пелената повече, защото преди 1м си харесах там 3 бр и беше време да реша вече, а и баткото се почувства важен като го попитах за мнението му. Днес съм направи активна и времето беше подходящо за разходка.
Болибон като прочетох това с пелената много се смях , защото преди малко дъщеря ми като получихме комплекта за изписване ме пита.Дали и тя като била бебе имала ли е комплект за изписване .И не можело ли само с една пелена да го завият и толкова.Казвам и че голо не може .Тя ми вика е какво толкоз като го завият с пелената то дрехи не се виждат.Heart EyesСега и на мен ми предстои да купя една новичка пелена за изписването Почти съм готова с багажа.Росинка всичко ще бъде наред.

# 97
Гледах я аз току що Елена Василева и мн ми хареса частта с обяснението за предлежанието на бебето,даже си скрийншотнах , макар , че моето бебче отначало си е главично и се надявам така да си остане.

Пупелина , от къде беше ти , че ти искат толкова дрехи? Аз ще раждам в София(Шейново) и не дават с наши дрехи , но за всеки случай съм приготвила едно боди .
Браво ,момичета за хубавите резултати от изследвания ! Аз утре съм на тонове пак и нямам търпение.При мен всички изследвания минаха ,остава само коментар по микробиологоята , но е чиста , та няма какво толкова да и се коментира.
На мен вчера за пореден път ми направиха място в градския (жена на около 45г)

# 98
Аз въпреки че ще раждам в частна клиника в Плевен искат доста неща за бебето - 2-3 комплекта дрешки (аз ще взема 5-6, защото ще съм секцио), пакет памперси и мокри кърпи, хавлийка. Бейби бумът от голямата фейсбук група вчера направо ме притесни, днес цял ден пускам перални,гладя, оправям багаж за болницата и скринчето на бебка 😃 доста задачки отметнах, доволна съм. И аз гледах лекцията на Елена Василева и тази за неонаталната грижа. ММ като чу и той решил да търси лекции за татковци, милия намерил само 2 😃😃 и ми се оплаква, че за майките има тонове информация за раждане, кърмене, отглеждане на бебето, а за тях е доста оскъдна 😃

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 19:28 от M.Angelovaaa

# 99
Значи, колкото бях спокойна до сега, след като имам дата за секциото и коментара на лекарската "ако я до чакам датат" ходих малко на пазар и лекинко се филмирам вече. Взех още няколко бодита. Купих козметика на Биодерма ABC измивно и лосион, крем Бепантен, спирт и марли, че после не ми се занимава с Мм. За мен една ношница и една пижама. Ще си ги нося в болницата, те си дават, но може пък тези да са ми по- удобни. Стегнах багажа, само да сложа пижамата, която съхне и чехите за баня, които си ползвам и съм готова. Нямам търпение да се срещнем с бебка. С мм снощи май стигнахме до компромис с името, но ми се иска да чуем и мнението на каката. И тя трябва да се чувства важна, че се допитваме до нея, правото на първороднат, какво да я правим... 😉

# 100
  • София
Орехче, ще ти се развикат здраво, ако върнеш бебче в неонатологията с твое боди, да знаеш 😁. Аз като бях предния път и при авария ходех да си искам друг ромпър, даваха винаги. Оставях бебето в стаята, аз бях в обща и имах съквартирантки, но все ми беше притеснено. Виж за залъгалки не се правеха на интересни, даже бяха доволни, че някои майки връщахме бебетата с биберони.

Правото на първородния звучи чудесно, но ако питах сина ми, бебето щеше да се казва Рейчъл. Дори не разбрах откъде е чул това име, ама няма да го причиня на сестра му 🤣

# 101
  • София
В Щерев нищо не искат ,дори превръзки дават,ако искаш.
Аз ще си взема само тоалетни принадлежности,джапанки ,бельо и превръзки (няма да искам от там 😁).
За бебето само комплект за изписването,който да донесе бащата.
Вие мислили сте за почерпка/подаръци за лекаря и акушерката?
Аз харесах едни ръчно правени кошници от една мацка ( Kastilo и е страничната във ФБ),но не ми се иска да ги поръчвам по-рано, а не вярвам да може да ги изработи за 2-3 дни.
От още една жена съм харесала торта,ще я питам колко време й трябва да изработка.

# 102
Аз откакто почнах да пия Фемибион 2, хемоглобинът ми върви само нагоре, последно ми беше 132. Явно добре се усвояват. Защото ако не се лъжа в 5я месец беше 110.
Добре, че не следя групата с бейбума, да не се ошашквам допълнително.

Иначе лекциите на Елена Василева съм ги гледала много пъти и много ми харесват. Утре ще има за дишане при раждане, което е най-полезното нещо за нас сега. Аз и за дишането съм гледала…обаче не ми идва отвътре как се прави, не съм си научила уроците. Утре продължавам със сухите тренировки 😄! Искам да родя за 10мин. както тя казва, че е възможно!

# 103
  • Бургас / Славейков
Гледах я аз току що Елена Василева и мн ми хареса частта с обяснението за предлежанието на бебето,даже си скрийншотнах , макар , че моето бебче отначало си е главично и се надявам така да си остане.

Пупелина , от къде беше ти , че ти искат толкова дрехи? Аз ще раждам в София(Шейново) и не дават с наши дрехи , но за всеки случай съм приготвила едно боди .
Браво ,момичета за хубавите резултати от изследвания ! Аз утре съм на тонове пак и нямам търпение.При мен всички изследвания минаха ,остава само коментар по микробиологоята , но е чиста , та няма какво толкова да и се коментира.
На мен вчера за пореден път ми направиха място в градския (жена на около 45г)
От Бургас това е списъка за МБАЛ окръжна болница вчера доктора ми даде списъка ,а аз друг гледах в сайта .

# 104
Няма нищо страшно, че се раждат бебета. Това беше идеята. 😅
Баща ми от два дни е в шок, защото сега осъзнава, че вече мога да родя всеки момент. Обясних му, че това беше идеята, а не да съм просто бременна завинаги. 😂

Успех на всички! 💗💙 Когато, тогава.

Общи условия

Активация на акаунт