АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 40 998
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Моят ник е от името ми. Иначе в 32 седмица моето бебе беше 1890 гр. и също ми казаха, че върви напред. Имам голям корем, но откакто съм на диета заради гестационния диабет, нещата малко се нормализират. Краката ми не са с отоци  и не съм толкова подута.

# 136
  • Велико Търново
Момичета, може ли пак да напишете как се казва голямата фейсбук група, където е имало бейби бум 😄 стана ми интересно и аз да чета малко истории за раждания.

# 137
Тази сутрин пак имам слузест остатък по бельото. Няма кървави нишки, но преди да го видя, усещах кратки пробождания долу. По време на цялата бременност не съм имала такъв тип течение, а винаги е било воднисто.

Отивам на ласт минит шопинг. Не мога да повярвам, че не съм готова с абсолютно нищо... Повечето хубаво си пазарувахте по малко през цялото време Smile

Замислих се днес как ще изперем текстила на Некст-ту-ми-то Thinking

# 138
Снощи направо ми идеше да се изям от яд, а ММ си умря от смях. Откъдето купих пелената щях да си вземам и поне една нощница. Да, обаче забравих. Прибира се следобяд той и баткото бърза да се похвали какво сме купили на бебето и че той я е избрал, и да я покаже разбира се. ММ пита от къде е и дали съм започнала вече да си приготвям багажа за болницата. Отлично знае, че не съм, ама ми прави намеци и аз се сещам за нощниците. Първо ми се посме, после ме успокоява, че поне съм знаела къде да ида и ако трябвало ще ме закара, нищо, че магазина е близко. Баткото разбира се беше интусиаст, че може и дрехи да са докарали нови и да вземем и дрехи. Иначе обясни на ММ, че трябва да ходим да търсим дрехи, защото нищо не сме харесали, а бебето не може да е голо. И се възмущаваше, че е харесал чорапи за бебето, а аз не съм ги взела. Нямаше как да ги взема, защото бяха ватирани и само един чифт за новородено, ако имаше по голям размер щях да взема за зимата да се разва баткото. Днес няма да мога да обикалям, защото ще трябва да си довърша работата вкъщи, че утре родителите ми ще идват. След малко влизам да поизмия банята, че снощи бяхме на гости уж за малко, ама като се прибрахме и изкъпахме децата вече не ми се занимаваше с баня. Мисля да ходя и до ДМ днес ама да видим, може би ще го съчетая с ходенето до училището на баткото, че днес ще го водя да му вземат размер за униформа, само ММ трябва да го върне дотогава.

# 139
Ni_Ci а кърпи хавлиени взела ли си или ще ти осигурят?Аз иначе съм си взела жилетка и чорапи , знам ли какво ще ми е...даже съм взела потник и къси гащи ако нещо нощниците ме дразнят.
Барбалена и аз сякаш откривам странни обекти по ежедневката напоследък , освен това снощи няколко часа имах менструални спазми.Успех с шопинга днес! АА некст ту ми- то не може ли да го занесеш в най близката автомивка и да хо минеш с водоструйка?
С носа вчера и аз бях зле , пръсках Стеримар и днес сутринта е по - добре положението.
Има ли нови мами, да се похвалят вече?! 🥰

# 140
Леле колко сте активни  Simple Smile
Аз напоследък мислех, че се организирах и малкият който е при мен измисля нова магария ( братчето му има шанс да си го приберем, ако надава така мина 2 килограма.  Simple Smile )
Помъчих се да ви прочета по диагонал, но не ми се получи много.
Държите ли фронта?

Имам въпрос към мамите с опит.
Малкият започна да си намаля съня. До преди 2 дена спеше по 3 часа като по часовник. Сменям памперс,  храня  и пак заспива. Преди около седмица започна да се гърчи и реве с много газове и близо 20 часа не бе акал. След като свърши работата се поуспокои.
Забелязах, че става неспокоен 1 час след храна по време на сън.
Започна да се стряска и да размахва ръце, по-точно да ги опъва нагоре и се разревава. Прилича ми на Моро само, че го прави докато е легнал и дори на сън го прави.
Също така започна трудно да заспива. Будува 2 часа , докато го сменя и нахраня минава 40-60 мин. след това като будува близо час и заспива за един и се налага да го будя Sad .
Това нормално ли е?
Вижда ми се много малък да будува толкова.

26 дена от раждането са, родени  са 33 +1 г.с

# 141
Орехче, за кърпи честно казано не знам дали ще осигурят. Ама това е добра идея, ще сложа една декатлонска хавлия в чантата(харесва ми, че не са обемни).

На нашето “некст ту ми” му се сваля вътрешната част за пране. Паркирано е в хола и си чака реда, разбирайте ММ да го разопакова, че си е тежичко.

# 142
Joy и на мен ми прилича на Моро. И запали го правят и се стряскат и се будят с рев. Също ми изглежда, че са го почнали и колики. Питай педиатъра какво да му вземеш, това, което аз знам не знам дали става за недоносени. Ако докато го храниш си дремва, какъвто навик имаше дъщеря ми, и това време се смята за сън. Иначе за бодуването бебетата са различни. Синът ми спеше между храненията по 2ч и нещо и се будеше само да яде и така 6м. Дъщеря ми още от новородено ако като заспеше между храненията успеех аз да хапна беше чудо, повече от 20мин рядко спеше.
Страхотно е, че скоро може да си вземете и другия юнак. Дано продължава така да наддава.

# 143
Леле колко сте активни  Simple Smile
Аз напоследък мислех, че се организирах и малкият който е при мен измисля нова магария ( братчето му има шанс да си го приберем, ако надава така мина 2 килограма.  Simple Smile )
Помъчих се да ви прочета по диагонал, но не ми се получи много.
Държите ли фронта?

Имам въпрос към мамите с опит.
Малкият започна да си намаля съня. До преди 2 дена спеше по 3 часа като по часовник. Сменям памперс,  храня  и пак заспива. Преди около седмица започна да се гърчи и реве с много газове и близо 20 часа не бе акал. След като свърши работата се поуспокои.
Забелязах, че става неспокоен 1 час след храна по време на сън.
Започна да се стряска и да размахва ръце, по-точно да ги опъва нагоре и се разревава. Прилича ми на Моро само, че го прави докато е легнал и дори на сън го прави.
Също така започна трудно да заспива. Будува 2 часа , докато го сменя и нахраня минава 40-60 мин. след това като будува близо час и заспива за един и се налага да го будя Sad .
Това нормално ли е?
Вижда ми се много малък да будува толкова.

26 дена от раждането са, родени  са 33 +1 г.с
Джой , браво на малкия юнак и наистина скоро да си го прибирате!
Аз нямам опит ама и на мен ми звучи като колики и рефлекс на Моро.Пробвай да повиваш с такава пелена ръчичките.

# 144
  • София
Джой, на мен също ми прилича на Моро+колики. Бяхте ли на консултация да попиташ за капки? Също ти препоръчвам и едни възглавнички с черешови костилки, има ги в ДМ, леко се затоплят и се слагат на коремчето. Ако кърмиш още, следи дали някоя храна не му оказва влияние. Моят син като новородено се сцепи да реве след като бях закусвала два сандвича с лютеница и Шпек. Стискам палци и братчето му да се прибира вкъщи бързо!

# 145
Другия метод освен пелената за ръчичките е да ги вкараш в ритънките. Едната акушерка в родилния показа този номер на едното момиче, защото нейното много си се стряскаше от ръцете. И тъй като и трите тогава бяхме с първо дете не знаехме какво да правим.

# 146
С каката като идва акушерка да ми дава съвети за кърменето ми показа това повиване. Повиваш бебето, сядаш на дивана, слагаш го да легне върху краката ти с една идея глава надолу и започваш да люшкаш с крака и да Шшшшт-каш по интензивно. По-този начин му създаваш условия като в утробата и се успокоявали, сама не го пробвах, предпочитах да я гушкам и разнасям.

# 147
На мен баба ми ми показа това люшкане, каза, че аз така съм се успокоявала, но на мен хич не ми се отдава. Явно нещо пропусках.

На банята това и беше миенето в следващите около 2м. Който има проблем да дойде да я измие. Тя не е и идеално измита. Нещо ми прехапа в дясно и ме боли, чак не мога да се извъртя. Не са контракции, жила е сигурно, не ми е за първи път. Намазах се с магнезиево олио, пих два магнерота и си легнах с телефона и книжка. Ама аз съм си виновна, хубаво си мислех да изчакам ММ да помага, ама после реших, че и сама мога. Предполагам, че ще ме отпусне след малко. Да видим.

# 148
Пуснах изследвания,всичко е в норма, само CRP e 29 😵😵😵, утре съм на преглед и да видим. Не ми се пие АБ. Дали е от възпаления синус?

# 149
Ако имате въпроси относно бременността и раждането, задайте ги в BG-Mamma към Теодора Артинова - старша акушерка в болница "Света София" и лектор за бъдещи родители!

Ето и какво можете да попитате:

• Как да подготвим тялото си за бъдеща бременност;
• Кои са подходящите добавки и кога да започнем да ги приемаме;
• Как да се грижим за себе си, когато чакаме бебе;
• Всякакви въпроси, свързани с хигиената и грижата за новороденото;
• Въпроси, свързани с кърменето и други.

ТУК можете да се включите в нейната консултативна тема.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 16:07 от Пeтя

Общи условия

Активация на акаунт