АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 043
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Magic,благодаря!

Милото, а като си контракции отрязават ли се на шийката? При мен след 2 седмици с постоянни контракции и то силни, нямаше промяна, беше си 4см.
Даже се чудя какво трябва да стане, че да се скъси и да се отвори. Може би просто не е била достатъчно “зряла” и омекнала все още.
Аз от вчера намалих магнезия на 1/2, сигурно от другата седмица ще ми го спрат.  И да видим Simple Smile

# 241
Честита рожба, Роси! Да бъде здраво и спокойно бебенце пожелавам! 🤗

Аз ще раждам в Шейново с избор на лекар, но също до колкото знам там няма значение на коя акушерка ще попаднеш - всички били много добри. А лекар си избирам, за да имам поне едно известно нещо около раждането 😂
Иначе на тонове ходя от 34с, после 36 и сега всяка седмица. Всеки път освен тонове, ми прави и ехограф - това е на частно. По ЗК са ми през 2 седмици прегледите от 34та, като акушерката ми мери корем, килограми, кръвно и т.н, а доктора просто поглежда на ехографа в какво предлежание е бебето и това е.

Сега ММ тръгва за работа и аз му казвам оф боли ме корема. А мен ме боли просто корема, червата, не знам, не са контракции със сигурност. Хора казвам ви така се опули, че не мога да си представя какво ще му бъде изражението, когато му кажа, че са ми изтекли водите примерно или имам чести контракции и трябва да тръгваме 😂😂😂 горкия, много се спече 😳

# 242

Аз ще раждам в Шейново с избор на лекар, но също до колкото знам там няма значение на коя акушерка ще попаднеш - всички били много добри. А лекар си избирам, за да имам поне едно известно нещо около раждането 😂
Иначе на тонове ходя от 34с, после 36 и сега всяка седмица. Всеки път освен тонове, ми прави и ехограф - това е на частно. По ЗК са ми през 2 седмици прегледите от 34та, като акушерката ми мери корем, килограми, кръвно и т.н, а доктора просто поглежда на ехографа в какво предлежание е бебето и това е.

Сега ММ тръгва за работа и аз му казвам оф боли ме корема. А мен ме боли просто корема, червата, не знам, не са контракции със сигурност. Хора казвам ви така се опули, че не мога да си представя какво ще му бъде изражението, когато му кажа, че са ми изтекли водите примерно или имам чести контракции и трябва да тръгваме 😂😂😂 горкия, много се спече 😳

Хахаха горките, много се притесняват.
Моя снощи главата му се изпоти Grinning
Но като чу акушерката по телефона, и му мина бързо, разбра че няма да се ходи никъде.
Иначе "аз съм готов бе, тръгваме"... Ама блед Grinning

# 243
На 13.07 станах мама,след като мъчихме нормално и не стана,родих секцио,пожелавам на всички такова щастие!❤️🌸🤗👶🍼👣Госпожица Михаела е 2500кг,47см 🤗🤗🌸🌸
Честито! Да е жива и здрава! 🍀
Бързо възстановяване!

# 244
Роси, честита Михаела. Да е жива и здрава, много радост и късмет!

Меджик, може ли да пратиш линк на помпите за кърма? Някой от България дали е поръчвал от Амазон, как стоят нещата с мито и прочее. Rolling Eyes тук всичко бебешко е доста скъпо

# 245
  • Пловдив

Хахаха горките, много се притесняват.
Моя снощи главата му се изпоти Grinning
Но като чу акушерката по телефона, и му мина бързо, разбра че няма да се ходи никъде.
Иначе "аз съм готов бе, тръгваме"... Ама блед Grinning

Аз ще похваля ММ. Той е спокоен, а и аз не го панирам. Пита ме как ще се случат нещата, обясних му, и му казах, че ще имаме време да ме закара спокойно до болницата. Дори и да е на работа, пак няма проблем (на 10 минути от нас е)

# 246
Magic,благодаря!

Милото, а като си контракции отрязават ли се на шийката? При мен след 2 седмици с постоянни контракции и то силни, нямаше промяна, беше си 4см.
Даже се чудя какво трябва да стане, че да се скъси и да се отвори. Може би просто не е била достатъчно “зряла” и омекнала все още.
Аз от вчера намалих магнезия на 1/2, сигурно от другата седмица ще ми го спрат.  И да видим Simple Smile
Не шийката си е добре,последно беше 3.5см.Аз съм с контракции като цяло от 15 седмица,тогава започнах Алеракт и след 20 седмица минах на Магнезий,но шийката си е била винаги наред,поне до вчера(тогава ми беше прегледа)☺Вчера не съм питала точно колко е,АГ каза че е добре,както водите и плацентата. Плацентата е почнала да застарява съвсем леко,каза че за сега вс е наред,но ще видим др седмица пак

# 247
Росинка честито бебче,живи и здрави и много щастливи ❤️🥰
Утре ми предстои махане на серклажа и това , че ще ме бърка ме притеснява , че има голяма вероятност да ме оставят в болницата и да почне раждането.
Днес влизам в 38ма седмица, ама не съм готова да раждам като че ли хаха Simple Smile
Някоя от вас , правили ли са й преглед за разкритие вече?

# 248
Честито на Росинка, да расте щастлива малката Михаела!🍀🍀🍀 Мното хубаво име сте избрали.

Аз ходех на тонове и ехограф през седмица до сега. А сега вече ме викат всяка седмица. Но така или иначе секциото ми е по другата седмица така, че  идващият понеделник може и да ми е последният преглед. Освен ако не докторът не реши да ме прегледа и в края на седмицата.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 11:07 от Cinnamon Cookie

# 249
Момичета, вие ще си носите ли помпа за кърма в болницата? При мен където ще раждам ми казаха само мои принадлежности и за бебето всичко осигурявали. Да но помпатабсигурно към мои принадлежности ще спада, нали?

# 250
  • София
И ММ се спича, нищо, че му е за втори път. С баткото ме приеха два дни по-рано в болницата, защото пренасях, та някак си изпусна да стане свидетел на шоуто. Сега го е шубе да не би да стигнем късно до болницата. Тези дни обсъждахме симптоми на раждане и снощи му казвам, че ми е студено на краката и да ми даде едни чорапи. И той един оцъклен - '' ама това да не е симптом'' 🤣

Аз помпа няма да нося в болницата, при нужда ще ми донесат.
И аз с един въпрос към майките с едно или повече деца, ползвали ли сте пликове за съхранение на кърма? Казвала съм ви, че баткото беше изцяло на цедене и бях инвестирала в контейнери на Авент, но сега съм по-нахъсана бебка да засуче от извора. Та в тоя ред на мисли трябва да имам нещо, в което да прибирам изцеденото поне докато ми се регулира кърмата, защото съм склонна на хиперлактация. Тогава ме бяха наплашили, че в пликовете лесно се разваляла във фризера, каквото и да значи това, но не го и мислех много.

# 251
Аз не мислех да нося, но я има в списъка за родилното и за това си взех. Иначе мислех при нужда. В някои болници знам че имат професионални и ти осигуряват..... иначе и в моята болница искат само лични принадлежности за мен и дрехи за изписване.
Момичета, вие ще си носите ли помпа за кърма в болницата? При мен където ще раждам ми казаха само мои принадлежности и за бебето всичко осигурявали. Да но помпатабсигурно към мои принадлежности ще спада, нали?

# 252
Аз се цедях и складирах в пликове в камерата. Не големи количества. Бебка така и не пропи кърма от шише. Складирах за мое успокоение по-скоро Joy и накрая всичоо замина в мивката. Чувала съм, че други майки правят млечни вани на децата си Joy Иначе ми се върти, че срокът на годност е около 6 месеца, но може и да бъркам. Всеки плик се надписва с дата и така си следиш кое вече не е годно.

Аз с един съвет към всички, които искат да кърмят. Ако бебето не иска да засуче, направете 1-2-3 консултации с консултант по-кърмене. Мисля, че ще се отплати многократно. Да храниш бебе месеци наред с цедена кърма за мен е огромни геройство и саможертва. Аз лично не знам дали бих се подложила на това Scream Та, пробвайте с консултант, най-добре на живо. За тези, които са в София, горещо препоръчвам Хедра. Всъщност, тя прави и онлайн консултации, оказа се, че е никак лош вариант, така че и другите могат да се възползват от услугите й.

Мони, аз ще си взема помпата. Така ще ми е по-спокойно. Първия път си я ползвах за стимулиране на лактацията, макар че и бебла я слагах много често на гърда.

# 253
  • София
Да, знам за срока на съхранение. Някой ми беше казал или съм чела някъде, че трябвало много хубаво да се издърпа въздуха от плика, защото иначе при размразяване се разваляла. Нямам представа дали е така 🤣.
В Шейново по него време консултантите бяха несериозни, те бяха по-скоро представители на Авент. Уж ми помагаха да сложим бебето на гърда, ама накрая ми дадоха един списък с консумативи на Авент - точно тяхната помпа, силиконови зърна и каквото още се сетиш.
В моите идеални представи се надявам бебето да засуче и да имам няколко плика с изцедена кърма за някакви екстремни случаи, ако се наложи да излезна без нея. Плановете са ок, ама.. 🤣

# 254
На тази съм се спряла аз и умувам върху нея. Чакам и аз незнам какво чакам, дали ще ми трябва или не. Тъмна Индия ми е как се спрявам с кърменето.

Lansinoh Breast Pump 2-in-1 Double Electric Breast Pump Breastfeeding Milk Breastpump, Purple https://amzn.eu/d/iIomTh1

Това е Меделата, вчера беше на 50%

Medela Swing Maxi Flex Double Electric Breast Pump - More Milk in Less Time, Featuring PersonalFit Flex shields and Medela 2-Phase Expression technology https://amzn.eu/d/8yIIEaW

Тази гледам много я купуват има хубави коментари

Breast Pump,Portable Dual Breastfeeding Pump with 4 Modes 9 Levels, BPA Free, Memory Function, Rechargeable Breast Milk Pump with 10Pcs Breastmilk Bags https://amzn.eu/d/aNQzxO6

Авент още е на 50%, но е единична

Philips Avent Single Premium Electric Breast Pump for Quicker and Personalised Milk Expression, Rechargeable Battery, Timer Display, SCF396/11 https://amzn.eu/d/ikhMPq1

Нямам представа как стоят нещата с доставка до БГ. Но щяха да ми паднат зъбите като видях Авент, че е 500лв в БГ... Безумие

Общи условия

Активация на акаунт