АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 259
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Орехче, за свое успокоение, аз също бих отишла в болница, както са те посъветвали и другите момичета преди мен.
Аз съм в 38-а седмица, в четвъртък ставам 39-а и аг-то след последния ми разговор, каза, че ще ме прати в болницата в 39-атата седмица. Таа знам, че след 1-2 седмици беше каквото беше и оттук насетне всичко ще се промени. Аз не мога да кажа, че изпитвам любов, но не ми е и безразлично. По-скоро любопитно 🙂
Аз също не смятам да изключвам климатици. Вън вчера беше 36 градуса, не възнамерявам да се пържим вкъщи в собствен сос. Една позната ми каза, че бебетата издържат повече на студ и съм склонна да й вярвам.
ММ помага вкъщи, дори настоява да полива цветята на терасата вместо мен. Не е скатавка и няма да чака след работа с вдигнати крака на масата да му направя салата 😁 Не се е информирал от безбройните книги и лекции как се гледа бебе, но ме успокоява, че ще се справим, а в крайна сметка това е важното 🙂

# 481
И аз съм в 38ма седмица, и мен ме притеснява това изтичане на водите, ама мен ме тревожи повече да не се случи в къщи докато спим.
Някак си предпочитам и навън да е , поне да съм права и будна и да е през деня, някак си не искам да е нощно време.
Иначе си излизам всеки ден на разходка или кафе по хладното и хич не ми е на акъла, че скоро ще сме трима 😂

# 482
При нас таткото също не чете и не гледа лекции, но пък то не е й нужно. По цял ден на работа, вечер до късно. Ще се научи в движение, както и аз (теорията е едно, практиката друго). Аз му разказвам някои неща, които съм прочела, той пита за други. Няма търпение да сменя памперси и да се разхождаме с количката. Иначе е много забавен-някой негов приятел с деца като му каже какво трябва да си купим и той вечер ме пита “такова имаме ли, казаха ми, че ще ни трябва”.

Климатикът у нас работи от един месец, югозападно изложение, просто не се живее иначе. Температурата която държим е 24-25 градуса.
За вкъщи ще преценя спрямо детето с какви дрехи ще е.
Искам някак да прескоча момента с чакането и раждането и да сме на момента “вече вкъщи”. Просто на моментни малко се изнервям кога ще е и как ще е. В следващ момент съм супер спокойна и тотално не ми пука и не ме притеснява нищо. Като усетя контракциите, почвам да се чудя дали не е сега, в тоалетната съм като изследовател. 🤣🤣🤣

# 483
  • София
Мама слон днес е на басейн 🤣. Лежа си на един шезлонг, ММ е с баткото в басейните. Така ми се иска да се топна и аз, обаче ме е шубе да не хвана някои гъбички в последния момент и ще стискам зъби. Туй то.

# 484
Момичета , давайтв акъл.Болките го усещам като по - силни менструални.Според мен трябва още да изчакам да станат регулярни , но ми е леко притеснено.

Кое е това приложението

# 485
Какво ли става с теб, Орехче?

Неизвестна16, разсмя ме с това “мама слон”. Иначе за басейна, и аз не бих посмяла да се топна, че ми е в кърпа вързана някоя “изненада” след това.
Като родя и като се възстановя отиваме на басейн някъде, за море може би ще е вече късно.

# 486
  • София
И аз искам на почивка, ама надали ще е тази година. То докато свикнем с бебето и мине периода на адаптация, ще наложат поредния локдаун така или иначе. 🤷

Прашинка, за контракции аз ползвам приложението Contractions, има много такива и са на един принцип.

# 487
И мм не четеше и не се интересуваше предната бременност. Като му казвах нещо от някоя лекция хич не беше заинтересован. Мнооооого ме дразнеше.
Обаче след, като родих някак мн бързо влезе в крак. С неговите приятели с деца си обменяха опит. Много ми бяха забавни. Особенно, като прави нещо, което виждам за пръв път от него и го попитам това от къде го знае и ми каже примерно Васко, каза, че така се прави и ме напушваше на смях. Не е да не съм го повторила около 30 пъти, ама щом еди кой си казва, значи...... Така е!
Абсолютно спокойна го оставях с каката още на 4м и излизах 1 седмично с приятелки на вечеря. Оправяше се. През годините я е водил на риба, на каравана и на палатка с преспиване (аз мразя такива занимания). Сега от както съм бременна почти само той я къпе, тя просто не се оправя сама, а аз не мога да стоя приведена.
Въощбе не ги мисля, как ще се оправят докато съм в болницата (стига да им оставя достатъчно изпрани дрехи, че ползването на пералнята е голяма перипетия у нас 😁).
Ще се научат и вашите, дайте ѝм време, на тях също им идва от вътре, поне на повечето. 🙂

# 488
Моя мъж прави всичко у дома. Синът ми беше на 8 като заживяхме заедно. Аз съм след инвитро и вече (утре правя пълни) 37 седм всичко прави той. Чисти готви,пазари,сметки и работи по 12 часа. И преди да забременея никога не съм правила всички домакински задължения сама. Разпределя ме си нещата и така,но просто аз искам да е малко по изпипано. Не знам може би прекалявам. За сина ми няма да коментирам,че той си поддържа стаята ама все пак си има нужда веднъж седмично от моя намеса🤣🤣

# 489
Чакаме новини от Орехчето Flowers Four Leaf Clover

Момичета, взехте ли си следродилно бельо и какво? За след болницата се интересувам по-скоро, стягащ колан или не знам и аз.. и при секцио и при естествено ли се ползва?

# 490
И ММ къпе той хлапетата. Баткото го къпе откакто забременях с малката, той вече справя почти сам, малката я къпе от няколко месеца. Аз ги къпя когато го няма. Все още не ми е проблем да си я изкъпя и аз я къпех докато бяхме в Опака, но защо да се мъча като има кой. Научават се да помагат, дори и преди това да не са. Няма къде да идат.

# 491

Момичета, взехте ли си следродилно бельо и какво? За след болницата се интересувам по-скоро, стягащ колан или не знам и аз.. и при секцио и при естествено ли се ползва?
За стягащ колан и аз се чудя дали и кога се започва да се носи. Следродилно бельо си купих от Пепко обикновени бикини памучни просто по-голям размер, обаче явно ще трябва да взема някакви дълбоки, защото се оказва сега, че ще съм секцио. Иначе от тези еднократните гащи които са взех на Чико.
 Моят мъж не мога да кажа, че ми помага, а направо си правим всичко заедно без изобщо да се разбираме. Само не умее да готви, всичко друго от домакинските неща мога да кажа, че прави по-добре от мен. И за бебето стм сигурна, че ще бъде същото. Не се е информирал за нищо, като го питам казва, че ще го науча и ще му покажа аз.

# 492
  • София

С баткото  не съм ползвала стягащ колан,мнгоо бързо ми се прибра корема. Сега ще ми даде една приятелка и ще пробвам дали ми е удобно.
Мисля, че след секциото не е препоръчително да се носи веднага.
Бикини и аз си взех от Пепко, по-голям размер. Ще взема още няколко чифта,че само 2 съм взела за сега.
Има ли други мами,които още не са си стигнали багажа за болницата?
Аз все се мотая,а другата неделя влизам в 36 г.с. 😁

# 493
Аз си взех дълбоки памучни бикини, еднократни не мисля да използвам, имам чувството, че ще ме запарват и няма да са ми комфортни. За стягащ колан и аз съм чела, че след секцио поне месец не се препоръчват,та не ми е на дневен ред. Багажа го стегнах, само превръзки трябва да сложа и несесера ми с козметика.
За включването на ММ в домакинството, все едно аз съм писала мнението на Маноела, прави всичко освен да готви и не казвам, че ми помага, двамата поддържаме дома, в който живеем.

# 494
Аз вчера влязох в 36 седмица и нямам приготвено абсолютно нищо. На 21.07 съм на преглед, мисля да ида след това и до родилното да си уговоря вече ден за секцио и да взема списъка от там. Трябва да си направя списък какво имам да купувам и да се заема сериозно вече. И е време да си купя и комплект за изписването. Само не знам къде пак съм завряла несесера, който вземам в болницата, защото го няма където трябваше да е според мен.

Общи условия

Активация на акаунт