Тормоз от страна на майка ми и брат ми

• 5 271
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
  • София/Севлиево
М,да.На колко си години?Ако си завършила училище се махай от там(аз така бих направила).Ако учиш и си над 18 ти се полага пенсия от баща ти(мисля докато завършиш или до 26 ако не се омъжиш и учиш редовно,не помня,аз получавах до 23 от мама,после завърших и ми я спряха,пък почнах и работа и се омъжих на 24, всъщност пенсията ти се полага и преди 18,но тогава май другия родител се разполага с нея докато не станеш пълнолетна),не е много,но е някаква помощ...

# 16
Съдейки по други мнения на авторката, трябва да е над 30.

# 17
Ще отговаря на някои от вашите въпроси. Пълнолетна съм. Имам висше образование. Със слабо телосложение съм - около 40 кг. Имам анемия и проблеми със ставите. Не мога да работя тежък физически труд. Затова границите за търсене на работа се стесняват много. Затова ми е толкова трудно да си намеря работа.

# 18
Ще отговаря на някои от вашите въпроси. Пълнолетна съм. Имам висше образование. Със слабо телосложение съм - около 40 кг. Имам анемия и проблеми със ставите. Не мога да работя тежък физически труд. Затова границите за търсене на работа се стесняват много. Затова ми е толкова трудно да си намеря работа.
Изобщо не се стесняват границите. Тежък физически труд е в строителството, например. А, предполагам, никой не е дал идея да работиш в стоителството. Но има толкова много други работи, та дори и без квалификация, ако трябва да се започне на първо време работа. Въпросът е, че ми се струва, че не ти е идвало на ума да работиш, а си се вторачила в тази 1/3 от апартамента и правото ти да живееш там. Идеята за работа трябва да е с цел себереализация дори, а не измъкване от батака. Имам чувството, че самата ти се храниш от тези токсични отношения, защото в противен случай ще ти се наложиш да взимаш нещата в свои ръце - а именно - свой живот, работа, семейство и т.н. Или поне така изглежда отстрани. На 36 години е крайно наложително да се определи посоката. Необходимо е тотално преобръщане на всичко с хастара навън. Успех! Не е невъзможно при желание.

# 19
На теория можеш да предявиш претенции и да си получиш парите за твоята част от имота, доброволно или принудително. Но предвид това, че не работиш, няма да можеш да изтеглиш кредит и да ги вложиш в собствено жилище, така че на този етап може би по-добре да не го правиш (ще ги изхарчиш и пак няма да имаш нищо).

Не мисля, че можете да оправите отношенията си. Но си достатъчно голяма и отдавна е трябвало да вземеш живота си в ръце. Честно казано и при перфектни отношения, на 36 г., ми се струва неправилно да стоя в дома на родителите ми и да не работя...

Има достатъчно работа без физическо натоварване. Какво образование имаш? От колко време не работиш? Как се издържаш?

# 20
  • bulgaria
Работа има за всеки. Щом си висшистка, ще ти е още по-лесно. Стягай се, направи си план и действай смело. Ще се преродиш в момента в който станеш самостоятелна. Възможно е и болежките ти да изчезнат, тъй като при силен стрес се отключват всякакви здравословни проблеми. Другият вариант е да си хванеш гадже и да се изнесеш при него (но не само с идеята да го използваш разбира се).

# 21
  • София
Нямаш 1/3 жилище, нямаш работа, нямаш нерви, нямаш нищо.
Ами, време е да проимаш. Търсиш начин да се спасиш, дотогава - не разговаряш с никого, игрорираш колкото и както е възможно, но преди това разговаряш с майка си защо го правиш.

После, като големите хора. Работа, спестявания, икономии, квартира / дори и само стая/ и така.

# 22

Оф, поредната мързелана с големи претенции.
И аз съм 40 кг, и то в най-добрите си дни. През повечето време тежа 38, падам и под тях. С висше образование съм. Имам ТЕЛК , анемията между другите болести смятам за дреболия. Да ,вярвам ти, че не можеш да работиш тежък физически труд, аз също не мога. Но..............Границите на търсене на работа изобщо не са ми намалели след като се разболях.  Има интернет и преквалификации. Ами, аз се преквалифицирах още преди 14 години. Висшето ми образование изобщо не е нещо нечувано и невиждано, преподавах БЕЛ, нищо специално. Сега работя по интернет. Сама се издържам, плащам си всичко сама, никога не съм зависела от никого, дори в най-тежките моменти.
 Нямаш извинение в моите очи, освен че те мързи.
Не бих търпяла някой да ми се търкаля по цял ден вкъщи и да ми виси на врата с разни глупави извинения защо трябва да аз да се грижа за него. Вземи се в ръце. Имаш 1/3 от апартамент и висше образование. Защо нямаш дом? Защо нямаш работа? Защо си зависима?

# 23
  • София
Има 25% жилище, не 1/3

# 24
  • София
Имам приятелка, която е 35 кг. Сама с малко дете, вдовица е, с починали родители. Работи, оправя се, а не е в цветущо здраве.

Докато четях, сякаш беше написано от тийнейджър. Невероятно е, че става дума за човек над 30. И аз на мястото на майката нямаше да съм щастлива възрастната ми дъщеря да чака на мен.

# 25
Не е 1/4 (25%). Майката притежава 50%+1/3 от дела на покойния си съпруг. Двете деца - по 1/6. Освен, ако жилището не е било само собственост на бащата, тогава вече авторката ще има 1/3 като един от тримата наследници - тя, брат й и майка им.
Аз съм единствен наследник (нямам братя и сестри), апартамент, придобит по време на брака (80-те години), наследих 1/2 от баща си, съответно притежавах 25%, а майка ми стана собственик на 75%.

# 26
  • София
Какво общо имат килограмите, ставите и анемията? Имаш много възможности за работа, които нямат нищо общо с тежък физически труд. А висшето образование увеличава още повече тези възможности. Не си търси извинения.

# 27
  • София
Не е 1/4 (25%). Майката притежава 50%+1/3 от дела на покойния си съпруг. Двете деца - по 1/6. Освен, ако жилището не е било само собственост на бащата, тогава вече авторката ще има 1/3 като един от тримата наследници - тя, брат й и майка им.
Аз съм единствен наследник (нямам братя и сестри), апартамент, придобит по време на брака (80-те години), наследих 1/2 от баща си, съответно притежавах 25%, а майка ми стана собственик на 75%.

Ако имотът е бил СИО, майката има 1/2 + 1/3.
Ако е бил само на бащата, значи има 1/3.

# 28
  • София
Каквото и да има, при тези условия халал да им е.
Спасение трябва, тя трябва да си го даде, че друг няма да го метне от нищото.

# 29
За съжаление думите на брат ти са верни. Стегни се и започни да работиш, отдели се и подобни теми няма да те вълнуват.

Общи условия

Активация на акаунт