Хърватия - Тема 3

• 46 955
  • 785
  •   1
Отговори
# 120
  • гр.София
Здравейте,
Закупих предварително два билета за "Плесо приевоз" и ги получих по имейл, като pdf файлове.
Нужно ли е да ги разпечатам или мога през телефона да ги покажа на шофьора?

# 121
  • Пловдив
Запознайте се с полуостров Пелешац, за да откриете другата Хърватия... Simple Smile
https://trip.dir.bg/patevoditel/zapoznayte-se-s-poluostrov-peles … drugata-harvatiya

На мен ми стана интересна статията и споделям...малко красоти...

# 122
Директно от телефона. Но с фиксиран час ли са билетите? Ако самолетът от София закъснее....  Принципно може и веднага на качване, плаща се на шофьора. Но щом сте взели онлайн, показвате му телефон/таблет.

# 123
  • гр.София
Директно от телефона. Но с фиксиран час ли са билетите? Ако самолетът от София закъснее....  Принципно може и веднага на качване, плаща се на шофьора. Но щом сте взели онлайн, показвате му телефон/таблет.
Благодаря Simple Smile Билетите нямат фиксиран час, важат за целия ден и затова предположих, че може би е нужно да се сканира кода.

# 124
Здравейте.
Предстои ни пътуване до Загреб за празниците и бих се радвала да споделите малко скорошен опит.
Като цяло какви забележителност да разгледаме,  сега ще има и много коледни базари. Какви са цените горе-долу и вкараха ли еврото(мисля че го приемат от 23-та) или трябва да се обменят само куни?
Благодаря предварително 🙂

# 125
Вкараха еврото, вече може и с него. Има гратисен период преди и след 1.01.2023

# 126
Здравейте, пътуваме към Австрия за Коледа и плануваме една нощувка в Загреб. Моля за препоръки съде да отседнем, къде да хапнем и какви са таксите София-Загреб? Ако имате друга полезна информация, ще съм благодарна

# 127
За хапване Ви препоръчвам пивница Medvedgrad. Много вкусна беше храната.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 21:24 от maiags

# 128
Потвърждавам, хубаво е там и е в центъра.

# 129
Аз бях там преди една седмица на лежерна разходка по коледните базари. Цените са по-високи отколкото тук. По малките къщички на базарите купувах с карта, но казаха, че може и с евро. Имамхме куни и в заведенията плащахме с тях.

# 130
Има ли някакъв лесен и удобен начин за посещение на забележителности  в  Словения  от Загреб?

# 131
  • София
Има ли някакъв лесен и удобен начин за посещение на забележителности  в  Словения  от Загреб?
Основните забележителности на Словения, световно известните, са Постойна и Блед. Дали са удобни от Загреб, е субективно. За мен са, но аз обичам да пътувам много, да тръгвам рано, да се прибирам късно.
И двете на 3+ часа от Загреб. Толкова е и Марибор.
Любляна, Целье , Птуй са на 2 часа.

# 132
По моему няма смисъл да се посещават от Загреб. Словения е малка, симпатична, компактна, има смисъл да се отседне там.

# 133
  • София
По моему няма смисъл да се посещават от Загреб. Словения е малка, симпатична, компактна, има смисъл да се отседне там.
Но може би има смисъл да се използват нискотарифните полети до Загреб. След това нощувки в Словения.

# 134
Но може би има смисъл да се използват нискотарифните полети до Загреб. След това нощувки в Словения.
Така би било идеално. Загреб-Любляна си има влак, FlixBus и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт