За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 707
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Моята проходи на 10 и половина,никога не съм я задържала да не се изправя,че било рано и т.н.просто си е много активна от малка.
Обувки купих към годинка,беше зима почти не излизахме камо ли да я пусна да върви.

# 616
Здравейте, какъв вид тест за ковид  се прави на бебче на един месец. Само в болниците ли правят и къде може да препоръчате в София?

# 617
Здравейте, какъв вид тест за ковид  се прави на бебче на един месец. Само в болниците ли правят и къде може да препоръчате в София?
Дали е Ковид или не, лечението е симптоматично. Тоест дали е който и да е друг вирус с температура или Ковид, няма да го лекуват по - различно. Не мъчете бебето, направете тест на вас.

# 618
  • до най-прекрасния мъж
Изкарахме Ковид началото на август. Бебето беше на 8 м и изобщо не сме я тествали. Аз бях с + тест на 4ти ден от симптомите, тя се разболя един ден след мен и вече беше добре, когато на мен ми позитивизира теста. Ние с баща й и баба й се влачихме повече. Тествахме се само аз и баба й, тя и баща й не, но то беше кристално ясно, че и те са били с Ковид.

# 619

Взима се секрет от носа. Ходихме до спешния в Токуда с бебе на 2 месеца след ваксини и с 39 температура. Отказаха да го прегледат без ковид тест и ни направиха.

# 620
Привет, има ли сега вирус с втрисане без температура, обща отпадналост, без хрема и кашлица, отрицателен тест за ковид от аптеката?

# 621
Има да..
От сутринта сме с температура 37,5..
Водих го при педи..
Изопринозин и Еуфорбиум за нослето..
Втриса го, ръце и нос ледени..
Температура ниска, т.е. не особено висока.
Непрекъснато иска гушкане и да го нося..
Доколкото разбрах в клиниката от други майки, 5 дни и приключва...
Ама 5 дни с температура и малко дете си е доста тежък сценарий..
На всички по- бързо оздравяване,  дано и на нас ни премине бързо 🙂

# 622
  • до най-прекрасния мъж
Привет, има ли сега вирус с втрисане без температура, обща отпадналост, без хрема и кашлица, отрицателен тест за ковид от аптеката?
Тестът за Ковид позитивизира след няколко дни. Изкарахме го началото на август. Мен ме втресе в петък, вечерта вдигнах 39.2, тестът беше отрицателен. Стана позитивен чак в понеделник. След мен поред през ден се разболяха бебето, ММ и свекърва ми. Свекърва ми също се тества, отрицателен. След 3 дни и нейният стана плюс. Кашлица и хрема се появиха до няколко дни при мен, ММ и свекърва ми. Бебето го изкара с 2 дни висока Т.

# 623
Мами, днес сложиха поредната ваксина на дъщеря ми, която е на 1 год. и 3 месеца, обаче тя толкова много плака, че забравих да попитам за какво реакции да следя и дали да дам преди лягане превантивно Панадол. Писах на педиатъра, но ми отговори късно и малката вече спеше, че трябва да й дам Панадол профилактично и сега се шашнах, че не й дадох ама не мисля да я будя Grinning Вие давате ли всеки път след ваксина Панадол? Дали съм сбъркала, че не дадох и сега ще има някакви реакции? Няма да мигна тази нощ да я проверявам…

# 624
Не знам дали е правилно, не съм лекар, но моята педиатърка ми е казала да давам Панадол само ако вдигне температура, не и превантивно. Нейното обяснение беше, че така се пречи на изграждането на хубав имунитет.

Друг въпрос имам аз - докога се прави масаж на здраво, доносено, активно бебе? И кога сменихте млякото с олио?

Мами, днес сложиха поредната ваксина на дъщеря ми, която е на 1 год. и 3 месеца, обаче тя толкова много плака, че забравих да попитам за какво реакции да следя и дали да дам преди лягане превантивно Панадол. Писах на педиатъра, но ми отговори късно и малката вече спеше, че трябва да й дам Панадол профилактично и сега се шашнах, че не й дадох ама не мисля да я будя Grinning Вие давате ли всеки път след ваксина Панадол? Дали съм сбъркала, че не дадох и сега ще има някакви реакции? Няма да мигна тази нощ да я проверявам…

# 625
Никога не съм давала панадол профилактично.
За масаж...не мисля, че е задължителен, освен ако не му действа успокояващо на вашето бебе. Моето , така или иначе врещеше доста и гледах максимално бързо да го облека и да се приключва одисеята😅
Мазането също не е нужно безпричинно. Иначе съм чела, че олио е добре да се ползва при студено време, мляко- когато е топло, защото олиото загрява.

# 626
Именно, чуденката ми е дали вече го броим за студено време 😅

Никога не съм давала панадол профилактично.
За масаж...не мисля, че е задължителен, освен ако не му действа успокояващо на вашето бебе. Моето , така или иначе врещеше доста и гледах максимално бързо да го облека и да се приключва одисеята😅
Мазането също не е нужно безпричинно. Иначе съм чела, че олио е добре да се ползва при студено време, мляко- когато е топло, защото олиото загрява.

# 627
Панадол не съм давала профилактично. Отделен въпрос, че той не действа, когато се налага да сваля температура, какво ли се очаква да направи профилактично, не знам Grinning

Масаж май до годинката някъде се прави. Някои бебета харесват, други не. Първото ми дете мразеше масажите и ревеше и просто спрях да ги правя. Дъщеря ми сега обича и се забавлява, харесва й, а може би я гъделичка и затова й е все смешно.

Аз никога не съм ползвала олио, не ми харесва да ми мазнее бебето, да ми попива в дрехите и т.н. Въпрос на предпочитание.

# 628
Не давайте панадол без причина и профилактично, няма нужда.

# 629
Панадол профилактично е като да пиеш сироп за кашлица, за да не почнеш да кашляш. Ако ще вдига температура детето, пак ще вдигне, Панадол не действа 24 часа... Това е пълна глупост. С две деца никога не съм давала Панадол без нужда след ваксина. Никога не са вдигали температура. Предполагам ако давах щях да си въобразя, че е от това.

Общи условия

Активация на акаунт