За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 688
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Да допълня, че имате право на контролен преглед в неонатологията, където сте родили, до 30 дни след раждането

# 646
Препоръчайте ми нещо ефикасно за бебешки крусти? Малката е на 1год и 3 месеца, мислех че ще отпаднат сами, но няма такива изгледи, та искам да действам вече.

# 647
С голямото ми дете ползвах крем на Мустела против крусти. Много бях доволна.

# 648
Здравейте мами, вашите деца на по 2 г спят ли на обяд? Ние спим вече много малко 30/40 мин час, рядко 2. А  ставаме рано 7/7:30 да не кажа понякога и по рано😂 а заспива на обяд щото суче . Предстои ни отбиване изобщо не знам как ще спи на обяд. Моля за мнение 😌

# 649
  • Пловдив
Да, моето е на 2 години и 1 месец, спи всеки ден между 1 час и 2.30 часа, в зависимост колко е уморена и до колко е спала сутринта.
Вашето колко нощен сън прави?

# 650
Да, моето е на 2 години и 1 месец, спи всеки ден между 1 час и 2.30 часа, в зависимост колко е уморена и до колко е спала сутринта.
Вашето колко нощен сън прави?
Около 12 часа понякога 13
Зависи колко е спала на обяд. А вашето дете примерно в колко си ляга вечерта?

# 651
  • София
На 2г спи по 2-3 часа на обяд. Зависи колко се е уморил. Вечер обаче заспива към 22:30-23ч и става към 8:30.

# 652
  • Пловдив
Щом спи по 12-13 часа през нощта, то как да спи още и през деня? Нормално е да не му се спи, все пак вече расте и нормата на будуване е около 12 часа.
Моето спи от около 21:00-21:30 до към 07:30-08:00.
Тоест прави 10 часа нощен сън, а не 12-13 часа нощен сън.

# 653
За 2 г възрастовата норма за сън е 2 часа дневен,10-11 нощен,сумарно 11-14 часа за денонощие .Често се наблюдава отказ от дневен сън,но децата обикновено имат нужда от него .
Кърменето няма късателство със съня.Ако асоциацията за сън е гърда трябва да я премахнете ,да отделите кърменето от съня и спалнята и да запазите дневната дрямка .Това става постепенно и без протест ,преходни асоциации,изнесено кърмене и обяснения.

# 654
bibons, може да на мажеш главата с някакво олио, аз използвах олиото за тяло на Мустела, понеже това имах. Оставяш половин-един час на главата и после с гребенче разресваш добре и падат. Може да се наложи да повториш няколко пъти, но е много ефективно.
Научих го от форума 🙂

Pinky, и моят допреди месец-два спеше по 12 часа горе-долу нощем плюс час-два на обяд ( сега е на 1г11м). Напоследък обаче заспиването на обяд ставаше все по-трудно, затова и изместихме вечерното спане с час-час и половина. Вече спи 10-11 часа през нощта и час-два на обяд.

# 655
Благодаря мамчета. Ще пробвам и аз така 😌

# 656
Моите са на 2,8 г. и все още спят по 2-3 часа на обяд. Това ме държи да не изкукуригам съвсем, като откажат обедния сън не знам как ще изкарвам деня 😃 Вечер заспиват към 22 ч., сутрин стават към 7:30-8 ч. Имало е случаи в събота и неделя като легнем всички на обяд и да спим до 17 ч. Естествено вечерта ми излиза през носа, но важното е, че всички сме наспани..

# 657
Здравейте мами, вашите деца на по 2 г спят ли на обяд? Ние спим вече много малко 30/40 мин час, рядко 2. А  ставаме рано 7/7:30 да не кажа понякога и по рано😂 а заспива на обяд щото суче . Предстои ни отбиване изобщо не знам как ще спи на обяд. Моля за мнение 😌
Болна тема ми е 2,8г,заспива ужасно късно ето вчера в 15,30 до 17...незнам какво да я правя и на ясла спи малко вече дори не питам колко🙈...днес изобщо не я забелязах имала торбички под очите ....виждам че й се спи не е готова да махнем обедния ама какво да я правя ....

# 658
Аз искам да спи през деня обаче по малко , защото ся и като идва студено време вътре след обяд малко трудно се отбива времето 😃 та искам вечерта да е легнала рано😂😂😂

# 659
Мими,пиши ми.Защо не си даже до сега?Последен месец ми е на безплатна работа,ще помогна

Общи условия

Активация на акаунт