За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 124
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
  • София/Севлиево
И на мен ми е странно как бебе на 4 месеца ще яде на 4-5 часа и как на 1 година ще е под 10 кг.В картоните пише, че минимумът килограми за 1 година за момче е точно 10 кг, за момиче-9,800.И пак казвам това е минимумът.Моят на 1.08. ще стане на 10 месеца,днес го изтеглих и е 10,700 и вече не изглежда толкова пухкав като преди(вероятно е пораснал и на височина повечко,последно беше 74,5 на 9 месеца).А се храни на 3,максимум 4 часа, като има 5 хранения- 2 или 3 приема на АМ и още 2 или 3 на твърда храна(в нашия случай купешко пюре,защото не ми се занимава да готвя, а детската кухня ни е далече и сега в жегите не излизаме навън и не можем да стигнем до нея).

# 166
Благодаря за отговорите, вероятно съм ви развеселила с тъпия ми въпроси.

Също да питам какво ви е мнението за този продукт и как точно се използва?

https://www.parfimo.bg/mustela-bebe-liniment-losion-za-tyalo-za-deca-400-ml/
Само това използвам. Много съм доволна.

# 167
@Arati
Не се храни дете на тази възраст на 3 часа. Не че не става, не бива.
Освен това, на малки интервали и не хапва количество, и не изпразва добре гърдата. Може за начало да опитате на 3.5 часа и така, бавно и постепенно, да раздалечавате докато стигнете 5 часа... . Наддаването е въпрос само на калории- който приема- наддава- НО в пъървите месеци. Сега, леко и бавно ще спре да наддава толкова.
Проблема е, че сега въобще не яде...притеснявам се да не се дехидратира, не се притеснявам, че ще заслабне.  Ако не го гоня със спринцовката, няма да изяде повече от 300-350 мл на ден. А и не знам защо рязко стана това, бях се примирила с генералното намаляване на храненето преди месец, реших че иска да си регулира вече сам теглото, но сега е съвсем друго. Много благодаря за количестовото вода, знам че не трябва да се дава много, но не колко точно
Проблемът за мен е, че ти искаш да контролираш количеството, което бебето яде. Защо? Моето бебе също е кърмено, но от гърда. Нямам идея дали яде 200 или 1000 мл на ден. След като суче, жизнена е и здрава, значи всичко е точно. На едно хранене може да изяде 30 мл и на следващите да навакса. Бебетата не ядат еднакво. Остави го да яде колкото иска. Здраво 4 месечно бебе при нормално предлагане на храна няма да се дехидратира. И панди и подобни само опорочават кърменето. Ти даваш естествен пробиотик, кърмата, изкуствен е излишен. Внимавай и с клизмите, водят до ненаучаване да ака и чакане на клизма. Имам близко детенце така, чак след третата годинка почна да ака само заради клизми.
Успокой се и спри да мериш милилитри. Може би консултация с консултант по кърмене няма да е излишна.
Надявам се да в здрав, но не намирам тази липса на апетит за нормална. Той се хранеше само от гърда също, меря го колко яде след като бяхме в болница с бактериална инфекция на 50 дни, от тогава му остана и пробиотика, тъй като беше на антибиотик и вкъщи като ни изписаха, а после направи и диария от него. При опит да го спра след месец направи запек. Докато беше на лечение вкъщи стриктно го теглех и затова знам добре колко яде. Клизмите също са от тогава, макар че откакто е роден се изхожда много рядко. Сега изглежда жизнен, но не суче.
Но благодаря на всички за изказаното мнение!

# 168
  • София/Севлиево
А да не би да му избиват зъби?Нищо че е малък, при някои деца избиват доста рано и отказват храна...И моят отказваше,особено твърдата,като тръгнаха първите зъбчета преди около месец...

# 169
А да не би да му избиват зъби?Нищо че е малък, при някои деца избиват доста рано и отказват храна...И моят отказваше,особено твърдата,като тръгнаха първите зъбчета преди около месец...
Не са зъбки... гледа го педиатър вчера, а и аз не виждам нищо

# 170
  • София
Благодаря за отговорите, вероятно съм ви развеселила с тъпия ми въпроси.

Също да питам какво ви е мнението за този продукт и как точно се използва?

https://www.parfimo.bg/mustela-bebe-liniment-losion-za-tyalo-za-deca-400-ml/

Използва се за почистване. Аз го купих след като подсякох бебето от бърсане на акото с мокри кърпи преди баня. Не го използвам всекидневно. Нанася се върху памучен тампон и почиства добре остатъци от Судокрем или друг крем за подсичане, както и бебешко ако. Мазничък е и мирише на зехтин. Аналогично е на A-derma Primalba почистващо тоалетно мляко. 🙂

# 171
  • Германия
Бърди, как така изцеждане, за да се види колко има? Всички консултанти го отричат това като метод за "измерване".
И как така ядене на 4-5 часа на бебе на четири месеца? На тази възраст сигурно и вода не пие, че то ще се обезводни в тези жеги.

Този измислен доктор става вече опасен със “съветите си”. Няма да е лошо модератор да се включи преди да е станала някоя беля

# 172
@Arati
Не се храни дете на тази възраст на 3 часа. Не че не става, не бива.
Освен това, на малки интервали и не хапва количество, и не изпразва добре гърдата. Може за начало да опитате на 3.5 часа и така, бавно и постепенно, да раздалечавате докато стигнете 5 часа... . Наддаването е въпрос само на калории- който приема- наддава- НО в пъървите месеци. Сега, леко и бавно ще спре да наддава толкова.
Проблема е, че сега въобще не яде...притеснявам се да не се дехидратира, не се притеснявам, че ще заслабне.  Ако не го гоня със спринцовката, няма да изяде повече от 300-350 мл на ден. А и не знам защо рязко стана това, бях се примирила с генералното намаляване на храненето преди месец, реших че иска да си регулира вече сам теглото, но сега е съвсем друго. Много благодаря за количестовото вода, знам че не трябва да се дава много, но не колко точно
Проблемът за мен е, че ти искаш да контролираш количеството, което бебето яде. Защо? Моето бебе също е кърмено, но от гърда. Нямам идея дали яде 200 или 1000 мл на ден. След като суче, жизнена е и здрава, значи всичко е точно. На едно хранене може да изяде 30 мл и на следващите да навакса. Бебетата не ядат еднакво. Остави го да яде колкото иска. Здраво 4 месечно бебе при нормално предлагане на храна няма да се дехидратира. И панди и подобни само опорочават кърменето. Ти даваш естествен пробиотик, кърмата, изкуствен е излишен. Внимавай и с клизмите, водят до ненаучаване да ака и чакане на клизма. Имам близко детенце така, чак след третата годинка почна да ака само заради клизми.
Успокой се и спри да мериш милилитри. Може би консултация с консултант по кърмене няма да е излишна.
Надявам се да в здрав, но не намирам тази липса на апетит за нормална. Той се хранеше само от гърда също, меря го колко яде след като бяхме в болница с бактериална инфекция на 50 дни, от тогава му остана и пробиотика, тъй като беше на антибиотик и вкъщи като ни изписаха, а после направи и диария от него. При опит да го спра след месец направи запек. Докато беше на лечение вкъщи стриктно го теглех и затова знам добре колко яде. Клизмите също са от тогава, макар че откакто е роден се изхожда много рядко. Сега изглежда жизнен, но не суче.
Но благодаря на всички за изказаното мнение!
Разбирам притесненията, но на 50 дни е новородено, а вече големичко бебе. Постарай се да му повярваш, че може и сам да си контролира храненето. Болестта е зад гърба ви.
Пробвай да спреш това преследване и хранене със спринцовка и ще се нормализират нещата и за двама ви.

# 173
Бърди, как така изцеждане, за да се види колко има? Всички консултанти го отричат това като метод за "измерване".
И как така ядене на 4-5 часа на бебе на четири месеца? На тази възраст сигурно и вода не пие, че то ще се обезводни в тези жеги.

Този измислен доктор става вече опасен със “съветите си”. Няма да е лошо модератор да се включи преди да е станала някоя беля

# 174
  • Sofia
Formula = АМ
Знам, че при бебетата, хранени с АМ паузата може да е по-голяма.
Но за кърмено бебе, ми се вижда неподходящо паузи от по 5 часа.

# 175
  • София
То аз не мога 5ч без храна, а за толкова малки бебета не знам....
Малкият откакто почна само на АМ ядеше на 3ч, дори сега на твърда храна максимума е 4 часа (тогава вече е кисел и ревящ). А количествата му винаги са били повече от препоръчваните грамажи.

# 176
  • Пловдив
Здравейте, чета ви от известно време (подготвяйки се до появата на малката) 🙂
Имам нужда от съвет: днес ни е осми ден. Аз я храня със изцедена кърма, като имам опасения, че изяжда прекалено много:
Ден 6: 475 мл
Ден 7: 580 мл
Ден 8 (днес): 510 мл (като й предстоят още 1-2 хранения)
Не я будя да й давам, тя самичка си определя часовете между храненията. Притеснявам се, че е много, защото педиатърката ми каза да са 7 хранения, с постепенно увеличаване на кърмата (съответно на колкото е дни: 8-и ден- да давам 80 мл по 7 хранения).
Знам, че тези математики са ужасни, но се притеснявам.
Правилно ли постъпвам, давайки й, когато и колкото й се хапва?

# 177
Ама Бърди таблицата ти е за формула, не за кърма.

# 178
В днешно време всеки може да си направи такава измислена таблица и да претендира за достоверност.

# 179
Ама Бърди таблицата ти е за формула, не за кърма.
E, и?

Общи условия

Активация на акаунт