За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 111
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, имам въпрос, който ако някой някога преди ме беше питал щях да му се изсмея, но нещо се филмирах. Имам бебе на 1 месец. В съседната стая имахме майстори, които започнаха да пробиват стена без да ни предупредят. Всичко беше за минута, но шума беше изключително силен. Бебето се стресна. Възможно ли е силния шум да е повлиял по някакъв начин трайно на слуха на бебето?

# 151
  • София
Някъде бях чела, че е нормално да се стряскат и ако не се плашат е признак, че детето има ментални проблеми. Така че се успокойте, моят мъник е на 5м и постоянно подскача, дори ако се смея по-силно или го закачам с по-високи децибели от радост. 😂😂😂

# 152
  • Германия
Детето е на кърма явно, няма да е прехранено. Какво като е 9кг, моят син на 6м беше над 10кг, бебетата не растат по калъп. Сега е 15кг на 2г и малко, високо като някои деца на 3г и половина.

И сега какво да прави жената, да не го храни докато стане на 12м, щото вече е стигнал някакви килограми?!

А иначе детето щом досега е яло, пак ще прояде, продължавайте да предлагате

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 16:30 от TeoM83

# 153
Мен не ме притесни толкова, че се стресна това е нормална реакция за човек. По-скоро ме гложди възможно ли е самия шум да е създал проблем на слуха. Едва ли не да не чува добре..
/Още докато пиша и питам ми звучи абсурдно, ама знам ли…/

# 154
Соня, не се притеснявай. Ако имаше нещо да си оглушала и ти, а за майсторите да не говорим. 😄

# 155
  • до най-прекрасния мъж
Една вечер падна един разклонител, с който ММ беше свързал камерата в спалнята и вдигна страшен шум. Бебето подскочи, отвори очи и пак заспа. Успокоихме се, че чува, щом се изплаши. Нищо му няма, слухът не се уврежда от 1 мин експозиция на шум, който не е толкова свръх силен.

# 156
Здравейте, аз отново имам нужда от помощ. Имам бебе на 4 месеца и 10 дни, доста дебеличък вече е почти 9 кг изцяло на кърма.В началото на месеца почна да се храни по-малко, но все пак ядеше. Хапваше по 60-70 мл после го оставях да играе и на приспиване си доцокваше още, като нощем се хранеше по-бавно от преди но си изяждаше над 100 мл. Личния лекар не ми обръща внимание, защото "той не бил недохранено бебе" и верятно било кърмаческа стачка. От петък през ноща ми направи впечатление, че яде по-малко, сутирнта в събота имаше едно бих казала нормално изхождане, ( той се изхожда много рядко сам, на 4-5 дни и често правя клизими, ако не се изходи до тогава) след час имаше второ изхождане доста течно и със слуз, може би леко зеленикаво. Притесних се да не е диария и дадох един ентерол и не е имал повече изхождания. Той всеки ден взима омнибиотик панда. Обаче от тогава се храни страшно малко, хапне 20-30 мл и не иска повече, давам му водичка по малко с шише- понякога пие, понякога-не, дохранвам го със спринцовка,но е голям зор и реве, отказва да пие кърма от шише. Сега едвам изяжда 600 мл на ден. На другия ден в неделя дадох още половин енетрол и пак се хранехме много трудно, в понеделник същата работа, вечерта ми се видя много подуто коремчето и направихме клизма, излезна много твърдо ако като на възрастен и накрая много малко по-течно със слуз. Хапна малко по-добре след това сам през ноща, но на сутрината във вторник същото неядене. Отидохме на педиатър, направиха му пкк и црп резултатите бяха в норма. Казаха че вероятно е минал някакъв вирус през нас и да просължавам по същия начин, евентуално да добавя адаптирано мляко. Не знам как е минал вирус като ние точно предишната седмица се пазехме за ваксини и никъде не сме се виждали с хора, баща му работи от вкъщи и двамата сме здрави. Той не е вдигал температура, изглежда жизнен, но това хранене не можда е нормално, не може дете да се гледа толкова трудно. Той сякаш няма апетит, а не е станал 9 кила без ядене. Пишкането намаля още в събота, за сега не е дехидратиран, но това ми коства зверски усилия.  Наистина не знам какво да го правя, много съм притеснена и вече доста изтощена от тази борба. Някой има ли идея какво е това, случвало ли му се е? Ще съм благодарна за всякакви съвети
Раздалечете му храненията. 9 кг на тази възраст= прехранен, на къси интервали. 9400-9500 гр тежи бебе на 12м възраст.
Не даваме вода- е, максимум 50-60 мл дневно.
Спираме всякакви "лекарства", които давате на бебето- полза от тях? никаква.
НЕ даваме омнипанда, ентерол и подобно!
Не го претопляйте с излишни дрешки, ако го правите... .

Birdie много благодаря за отговора, не знам как може да е прехранен като откакто е роден се храни на 3 часа  и нощем често прави 5 часа пауза, обикновенно прави 7, рядко 8 хранения. Не знам защо стана толкова дебел, наистина дори да е искал храна, не съм му давала преди да станат 3 часа, никога и не е записпивал на гърда, докато не почна да прави тези проблеми с храненто.Но от тогава той е наддал много малко, а послените 5 дни хич. Също така се роди голям. Лекарства не са ни и изписали освен пробиотика. Бях опитала да спра омнибиотик панда преди месец за една седмица и тогава пак беше с истинки запек с твърдо ако и го започнах отново. Сега не смея да го спра. Не е претоплен, с климатик сме. Не са и зъби и няма млечница.  Храненето обаче продължава да е борба....

# 157
@Arati
Не се храни дете на тази възраст на 3 часа. Не че не става, не бива.
Освен това, на малки интервали, и не хапва количество (=запек) , и не изпразва добре гърдата. Може за начало да опитате на 3.5 часа и така, бавно и постепенно, да раздалечавате докато стигнете над 4 часа... може и 5 часа... реално, ако е над 4 часа, и хапва добре, и наддава добре, и запекът спря- може да оставите на 4 часа докато почнете захранването- никакъв проблем няма. Изобщо не е задължително да отидете на 5 часа интервал. Ако на 4 е добре, "но искате още по-добре"? оставете 4.5 часа... пак е добре.
Наддаването е въпрос само на калории- който приема- наддава- НО в първите месеци. Сега, леко и бавно, ще спре да наддава толкова. Защото сумарно дневно не поема адекватното. Но този спад ще е постепенен- сега, мерите? малко наддаде, после, пак теглите? пак малко наддава, и така...това имам пред вид, когато пиша, "сега ще наддава по-малко".

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 16:42 от Birdie

# 158
  • Германия
@Arati
Освен това, на малки интервали и не хапва количество, и не изпразва добре гърдата. Може за начало да опитате на 3.5 часа и така, бавно и постепенно, да раздалечавате докато стигнете 5 часа... . Наддаването е въпрос само на калории- който приема- наддава- НО в пъървите месеци. Сега, леко и бавно ще спре да наддава толкова.

Божееее!!! Не се изказвайте на тема кърмене, не сте компетентен! Дете на 4м, което е кърмено, да се храни на 5ч?!? Абсурд! Спрете с вредните си съвети преди да сте навредили на някого

# 159
@Arati
Освен това, на малки интервали и не хапва количество, и не изпразва добре гърдата. Може за начало да опитате на 3.5 часа и така, бавно и постепенно, да раздалечавате докато стигнете 5 часа... . Наддаването е въпрос само на калории- който приема- наддава- НО в пъървите месеци. Сега, леко и бавно ще спре да наддава толкова.
Проблема е, че сега въобще не яде...притеснявам се да не се дехидратира, не се притеснявам, че ще заслабне.  Ако не го гоня със спринцовката, няма да изяде повече от 300-350 мл на ден. А и не знам защо рязко стана това, бях се примирила с генералното намаляване на храненето преди месец, реших че иска да си регулира вече сам теглото, но сега е съвсем друго. Много благодаря за количестовото вода, знам че не трябва да се дава много, но не колко точно

# 160
@Arati
Проблема е, че сега въобще не яде...притеснявам се да не се дехидратира, не се притеснявам, че ще заслабне.  Ако не го гоня със спринцовката, няма да изяде повече от 300-350 мл на ден. А и не знам защо рязко стана това, бях се примирила с генералното намаляване на храненето преди месец, реших че иска да си регулира вече сам теглото, но сега е съвсем друго. Много благодаря за количестовото вода, знам че не трябва да се дава много, но не колко точно
Предлагам следното нещо:

* изцеждаме гърдата, за да видим колко имате-съхраняваме подходящо.
* оставяте го 4-4.5 часа- ако имате проблем с гърдата от това- може пак да изцедите, и да съхраните коректно.

Храните го с кърмата на 4.5-5 часа един път, този път- ще покаже веднага. Ако не иска, може да го оставите и 5-5.5 часа, еднократно. Сега.
Истината е че, от спринцовките и клизмите, ще са нужни поне две седмици за да се избавите. И много усилия... .
Как да се процедира после? е въпрос на всекидневна комуникация... зависи от ред неща.

Цитат
И как така ядене на 4-5 часа на бебе на четири месеца? На тази възраст сигурно и вода не пие, че то ще се обезводни в тези жеги.
Интересно, кой ви ги говори тези неща?
Тук е 35-40 градуса цяло лято.
Бебета на 4м се хранят на от 4 до 5.5 часа. Нито едно обезводнено няма.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 16:56 от Birdie

# 161
Благодаря за отговорите, вероятно съм ви развеселила с тъпия ми въпроси.

Също да питам какво ви е мнението за този продукт и как точно се използва?

https://www.parfimo.bg/mustela-bebe-liniment-losion-za-tyalo-za-deca-400-ml/

# 162
Бърди, как така изцеждане, за да се види колко има? Всички консултанти го отричат това като метод за "измерване".
И как така ядене на 4-5 часа на бебе на четири месеца? На тази възраст сигурно и вода не пие, че то ще се обезводни в тези жеги.

Соня, на мен Линимента ми е любимият продукт на Мустела. Слагам на тампон и чудесно почиства изпражнения.

# 163
Бърди отрича консултантите.

# 164
@Arati
Проблема е, че сега въобще не яде...притеснявам се да не се дехидратира, не се притеснявам, че ще заслабне.  Ако не го гоня със спринцовката, няма да изяде повече от 300-350 мл на ден. А и не знам защо рязко стана това, бях се примирила с генералното намаляване на храненето преди месец, реших че иска да си регулира вече сам теглото, но сега е съвсем друго. Много благодаря за количестовото вода, знам че не трябва да се дава много, но не колко точно
Проблемът за мен е, че ти искаш да контролираш количеството, което бебето яде. Защо? Моето бебе също е кърмено, но от гърда. Нямам идея дали яде 200 или 1000 мл на ден. След като суче, жизнена е и здрава, значи всичко е точно. На едно хранене може да изяде 30 мл и на следващите да навакса. Бебетата не ядат еднакво. Остави го да яде колкото иска. Здраво 4 месечно бебе при нормално предлагане на храна няма да се дехидратира. И панди и подобни само опорочават кърменето. Ти даваш естествен пробиотик, кърмата, изкуствен е излишен. Внимавай и с клизмите, водят до ненаучаване да ака и чакане на клизма. Имам близко детенце така, чак след третата годинка почна да ака само заради клизми.
Успокой се и спри да мериш милилитри. Може би консултация с консултант по кърмене няма да е излишна.

Общи условия

Активация на акаунт