За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 158
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Спало е детето. Днес същото се случи и при нас. От 21ч. до 8ч. После вече го напълни.

# 256
Не е индикатор за обезводняване, след като няма повръщане, разтройство, бебето да е вяло, отпуснато. Има ли нощно хранене? Расте, може да стиска по-дълго време.
Няма нощно хранене. Последното е около 21:30 и следващото е чак към 6:30-7:00ч. Няма тези симптоми изброени от Вас. Сигурно е от растеж. Може да не пишка цяла нощ, като големите😄

# 257
Не е индикатор за обезводняване, след като няма повръщане, разтройство, бебето да е вяло, отпуснато. Има ли нощно хранене? Расте, може да стиска по-дълго време.
Няма нощно хранене. Последното е около 21:30 и следващото е чак към 6:30-7:00ч. Няма тези симптоми изброени от Вас. Сигурно е от растеж. Може да не пишка цяла нощ, като големите😄
При липса и на нощно хранене, няма как да има обилно пишане. Вероятно се е изпишало непосредствено преди да смените и затова е сухо.

# 258
  • София
Връщам към пясъка, плажа и т.н. Малкият е на 1г10м и разбира обяснения, обаче пак пробва и морската вода и пясъка (не му е първо море). Нищо му няма, ротавирусна ваксина също няма. Не яде навън, готвим му (силно казано, отказва всякакви манджи и кара на омлети, филийки, неща с кисело мляко, плодове). След като онзи ден си хвърли шепа пясък в устата и очите не повтори. Измихме го, пи вода да доизмие устата и толкова. И във водата отказва да влиза след втория ден, само мокри ръце и стъпала, ръцете все се облизват.

Имаше период на няколко нощи със сух памперс като бебе. Не сме се притеснявали, защото го пълнеше още сутринта след млякото.

# 259
  • до най-прекрасния мъж
И ние сме имали и още имаме сухи периоди. Аз я сменях като по-малка на всяко ставане от сън и ако се наака отново. Сега в жегите я сменям като стане, ако е мокър памперса и преди да я сложа за сън, също и като се наака. Случвало се е много пъти да стане от сън суха. Но тя яде преди да заспи само при нощния сън и през деня явно си пишка, докато е будна.

# 260
  • София/Севлиево
И бебето няколко пъти се е будило сухо...
Сега се притесних малко-щом ваксината срещу ротавирус не пази тогава защо ни я предлагат?С баткото два пъти се е случвало да се разболее и да стигне веднъж до спешното в Поморие.На бебето я сложих именно с идеята да си спестя подобни преживявания...И като съм още на тема ваксини още един въпрос -до колко ваксина срещу шарката,която карат всички деца ще ни е от полза.Съпругът ми не е карал тази шарка,а вече е на възраст (44) и едно евентуално заразяване може да е фатално за него...

# 261
Няма такова нещо, че ваксината не пази, също и никъде не съм чела официална информация, че пази до 6 м. За мен са митове това, още повече, че самите дози могат да се сложат горе-долу до 6 месеч а възраст. И двете ми деца я имат, едното Ротатек, другото Ротарикс.

За ваксината за варицела ли питате? За мен е повече от задължителна, сложила съм я на по-голямото си дете, ще я сложа и на бебето веднага щом свършат задължителните ваксини. За възрастен човек е повече от задължителна, защото може да я кара тежко и да настъпят усложнения. То и за дете може, никой не знае каква карта ще изтегли. Аз лично не искам да гледам дете болно от шарка в къщи, да му гледам пъпките и как се мъчи и да знам, че съм го допуснала, при положение, че можеше да не съм. Не съм от тези майки, които смятат, че е по-добре да я изкарат и не съм от тези, които биха си завели детето при други болни с цел заразяване, за мен това е на границата на здравия разум. Да не говорим, че веднъж, ако човек прекара варицела у него остава да спи вируса на херпес зостер, който може да се прояви в късна възраст и също да направи куп поразии. Лошото е, че имам поне 2 приятелки, които ЛЛ ги разубеди да я слагат. В провинцията пък някои лекари все още не са чували, че съществува, а други бягат каъо дявол от тамян. Жалко за лекарите ни антиваксъри, но такова ни е нивото в милата родина.

# 262
Ротавирусите са много, ваксината не е за всички щамове.
Предлагат я, защото малко бебе с ротавирус се лекува много по трудно и рискът от сериозно обезводняване е огромен.

# 263
Много се шашкате, ще каже човек, че всеки стъпил на плажа пада покосен от ротавирус. Отделно, не всяко разтройство или повръщане е ротавирус. Живейте в по-малко излишен стрес. Хубаво е ако имате ваксина и да няма, не е казано, че ще го срещне детето този вирус. Голямата дъщеря няма тази ваксина, посещавала е ясла, градина от морски град сме, доста е плажувала, вече е на 8г и не е била болна от ротавирус. Миене на ръце, храна от сигурни места, бутилирана вода и се наслаждавайте на лятото. Вируси винаги има и ще има, мислете ги, ако се налага, иначе се тормозите ужасно.

# 264
  • София
Това с ротавирусната малко заблуждава родителите, да. Не е панацея и абсолютно не е гаранция, че ще предпази детето на 100%. Както sd.ad писа щамове много, ваксината не покрива всички.
Някои ваксини ги дават реимунизация през 10г., реално пазят около 6м и останалото време е тотално безсмислено да се смята, че нещо там има, което предпазва (официално не съм се разчитала из документи, но от 3ма различни лекари получих един и същи отговор като се интересувах със забавянето на реимунизация за тетанус при мен).

Ваксина за варицела не съм му слагала. Вкъщи всички сме я изкарали от двата рода освен децата. Засега не планираме с ММ да му я слагаме.

# 265
Подкрепям.
Никаква гаранция не е ваксината за ротавируси, но и не е казано,че ще го срещнете ...а защо ги дават, ами маркетинг , как защо...

Варицела не е карал мъжа ми, не слагам незадълж. ваксини. Аз съм я карала и нищо не ми дреме в организма, не съм имала нито веднъж херпес, но е до организъм, да, знам че иначе са свързани с херпеса, сестра ми напр редовно има такива стресници ...но е до организъм.Няма да товаря още тялото на детето си.

# 266
Херпес зостер е съвсем различно заболяване от лабиалния херпес.

# 267
Мъжа ми изкара херпес зостер на дъговия нерв на гърба преди около 5 години. До ден днешен има неприятно усещане на това място. Отделно имам 2 познати, които се разболяха ПОВТОРНО от варицела. 🧐

# 268
  • Пловдив
Ние ще слагаме ваксината за варицела сега като стане на две години детето. Не виждам защо да кара тази неприятна шарка, при положение, че мога да му спестя преживяването, като му сложа ваксина.

Херпесите на устата нямат общо с херпес зостер.

# 269
Мами, допитах се и до педиатъра, но да питам и вас от опит - 10 дни след ваксината за морбили днес изведнъж дъщеря ми се обрина по коремчето и слабините, червени петна със ситни пъпчици, като цяло е по-нервна днес, леко омърлушена, не иска да яде друго освен АМ. Педиатъра каза, че е реакция от ваксината, каза да й даван капки фенистил. Но на мен си ми е притеснено, при вас имало ли е реакции? Как изглеждаше обривът и за колко време премина?

Общи условия

Активация на акаунт