За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 149
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Пълнех басейна да се затопли водата и на шарена сянка си стоеше ,но не повече от 30 мин. Преди да си тръгнем на брега,до шията съм го потапяла и си тръгвахме ,но той е хипер бял и много ме беше страх да не изгори .

# 241
На 1г1м е, на плаж ходим сутрин до към 10:30 - 11, следобед след 16:30. Водата в момента е най-топла за нашите ширини, а за въздуха да не говорим. Умишлено я държа на брега на мокрия пясък, където и вълните я мокрят. Въобще не се притеснявам от настинка, в тези жеги, притеснението ми е насочено да не прегрее. Шапка, вода за пиене, близко до водата, с памперс за плуване, че обикновените страшно запарват.

# 242
Sinulan forte пластири са за над 1г и полов., не съм ползвала, но ги хвалят
Има и на мустела кремче baume pectoral, може и да питате за мостра, аз лично имам мостра от едни подаръци на мустела, с масла е за отпушване на нослето, може за мънички деца

# 243
За морето повече ме притесняваше да не е мръсна водата и да не хване някой рота вирус. Внимавах и да не го стресне някоя вълна и да не се нагълта с морска вода.

# 244
  • София/Севлиево
При наличие на ваксината срещу ротавирус пак ли има вариант да се разболее?

# 245
При наличие на ваксината срещу ротавирус пак ли има вариант да се разболее?
Ваксината е актуална само до 6м възраст.
После децата може сами да се справят... ако правилно лекуваме състоянието. Тоест, с електролити, за пиене ( хидратин, например).
А НЕ с разни илачи, вж. "пре/пробиотици, инозини, екстракт от гъши дроб и подобно".

# 246
Тя тая ваксина е малко ала бала, хич не разчитайте

# 247
Въпреки ваксината имаше доста болни дечица на морето. Основна превенция според мен - домашно приготвена храна и да не се поглъща морска вода.

# 248
Така е, за жалост, ваксината не е панацея и не пази на 100процента, няма и гаранция да мине леко т като са много щамове, най-доброто е превенцията, точно с домашна храна, да се внимава каква храна се яде лятото особено, да се внимава за водата и хигиената, т като са много разпространени вируси сега

# 249
И мен ме притеснява нагълтването с морска вода заради мръсотията. Ротавирусна ваксина не сме и слагали след обсъждане с две педиатърки. Чудя се и пясъкът представлява ли опасност... че то как да опазя пълзящо бебе от пясък? Абсурд. Grinning
Пробиотик и подобни също не давам.
В басейн няма да я пусна, но за морет още разсъждавам как да постъпя...

# 250
Моята госпожица опита еднократно обилно пясък. Както кротко си играеше с кофичките се наведе и гризна яко пясък. Измих устата с вода и извадих каквото можах. Нищо й няма, но пък втори път не повтори, разбра защо не ядем пясък 😂

# 251
Ами то и аз пълнех басейна с малко морска вода и той си шляпа, но си ядеше ръцете...

Сега се стресирах допълнително и за тоя ротавирус...

Чак ми те отщя да ходя изобщо на плаж...

# 252
Яде пясък ,напълни си очите и си плиска вода от басейна , съответно се и облизва ,а дъщеря ми си спомням , че си потапяше бибата във водата. Няма им нищо Simple Smile

# 253
Момичета, вчера от 6:30ч. до 11:30ч. памперсът на бебка беше сух, май само един път беше пишкала. Преди това не съм сигурна как беше. А сега в 6:30ч. когато се събуди за хранене, пак беше сух т.е. от 21-22ч. до 6:30ч. Беше само веднъж пишкала. След като яде веднага се изпишка, вече ми изглежда пълен. За пръв път се слува вчера и сега. Преди това всяка сутрин памперсът яко си тежи. Иначе яде, смее се, жизнена е, няма други оплаквания. 2 месеца и половина е, вода не пие много рядко да се излъже, ако обърка, че е АМ и пие по 20-30мл тогава.
Това индикатор на обезводняване ли е, че четох в интернет и честно казано малко се наплаших.

# 254
Не е индикатор за обезводняване, след като няма повръщане, разтройство, бебето да е вяло, отпуснато. Има ли нощно хранене? Расте, може да стиска по-дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт