За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 895
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
Още един глас за хумана!
Както не е хубаво да се сменят, така още в родилното го сменяха...даваха ни две различни. След това- минах през какво ли не. Не знам колко е до дете или до мляко, но оплакванията от различните млека са сходни. Ясно е, кое води често до запек, кое до повръщане...
За съжаление смених доста. Предвид, че това е чиста реклама за вносителите- поинтересувайте се допълнително. Не разчитайте само на това, с което сте започнали, особено ако не понесе. От качествените млека- определено не раздават в родилните.

# 391
Още един глас за хумана!
Както не е хубаво да се сменят, така още в родилното го сменяха...даваха ни две различни. След това- минах през какво ли не. Не знам колко е до дете или до мляко, но оплакванията от различните млека са сходни. Ясно е, кое води често до запек, кое до повръщане...
За съжаление смених доста. Предвид, че това е чиста реклама за вносителите- поинтересувайте се допълнително. Не разчитайте само на това, с което сте започнали, особено ако не понесе. От качествените млека- определено не раздават в родилните.
Истински качествените неща? реално качествените неща? ...са винаги "слабо популярни".
Важи за всичко.

# 392
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм много доволна от Хумана, но я открих късно. Дъщеря ми яде техните каши и ги харесва. А те става наистина прекрасни.

# 393
Още един глас за хумана!

Не съм много съгласна с вас. Едно мляко действа добре на едно дете и разхлабващо/запичащо на друго. Хумана е хубава марка, синът ми сънува кашите им, но не съм доволна от млякото.
.
До дете е, не производител.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 23:01 от Luellis

# 394
Още един глас за хумана!
Истински качествените неща? реално качествените неща? ...са винаги "слабо популярни".
Важи за всичко.

Е...в случая не е слабо популярна марка, щом е станала нарицателно за АМ 🙂 Просто не сме им пазар и не полагат особени усилия, както повечето други. Друга тема е като цяло пазар за какви продукти сме...
но- до някъде и от нас като потребители зависи това.

# 395
  • Германия
Аз не бих купила АМ “за всеки случай”. Моето мнение е, че ако действително искате да кърмите, това само може да ви саботира - при първия малък проблем, разранени и болезнени зърна, дерящо се “от глад” бебе ще дадете АМ и ще почнете да се успокоявате с “ама я виж как хубаво заспа”, “то сигурно е било гладно и кърмата ми е нехранителна, затова плаче” и куп подобни мисли.
Това, разбира се, е моето лично мнение. Ако нямате скрупули да давате АМ, вземете си.

# 396
Много зависи. С бебе 1, наплашена да не дам АМ, разранена до кръв, бая сълзи и болка изтърпях. А реално ако в най-болезнените моменти имах мляко под ръка, можеше по-бързо да се възстановя.
Бебе 2 веднага след прибирането ни беше покосена от зверска жълтеница. Това бебе се отпусна като дъвка и не сучеше продуктивно. Съответно гърдите ми ще гръмнат и не мога да цедя с помпата. Яде 2 пъти АМ, дойде й силата и почна да си суче. Така че не е лошо да има една кутия.
Препоръчвам клипчетата на Ася Демирева, с които да обърнете внимание на някои основни тактики при кърмене и справяне с най-чести проблеми. Не АМ е страшно, а липсата на подкрепа за кърмене както в родилните отделения, така и от личните лекари на бебетата.

# 397
Хумана вече не е нарицателно за качество, все още не си е изчистила имиджа от скандала преди 10 години със Израелските бебета. В Германия много рядко се среща Хумана по рафтовете за АМ  и каши. Мисля че стигнаха до огромни компенсации, защото имаше тежки случаи с бебета и всичко се реши извънсъдебно.

# 398
Хумана вече не е нарицателно за качество, все още не си е изчистила имиджа от скандала преди 10 години със Израелските бебета. В Германия много рядко се среща Хумана по рафтовете за АМ  и каши. Мисля че стигнаха до огромни компенсации, защото имаше тежки случаи с бебета и всичко се реши извънсъдебно.
Това не е коректно изложено- скандалът засягаше само една формула, соева, лечебно мляко тоест, изключително и само произвеждана за Израел (Remedia Super Soya 1). Освен това, тази формула е кошерна формула. Проблемът бе в това, че в соя-формулата не бе добавен тиамин- и затова, някои бебета там развиха недостиг на тиамин. И объркването бе грешка на служители, недобавили тиамин поради заблуждение, че понеже формулата е соева, няма нужда. Но, понеже соята е термично обработена, тиаминът там е нищожен. Следователно? нужна е била добавка.
Следователно става въпрос за производствена грешка само на една формула, само за една страна. А не за замърсяване, токсичност, мошеничество, трикове или подобно. Този проблем изобщо не засегна имиджа на Хумана като производител, вероятно, на най-качественото бебешко мляко и детски храни в Европа и света. Нумана и Гербер са си все още "символ на качество". Както и "Лурпак", "Линдт", "Андчезер" (ANDECHSER- млечни продукти).

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 01:07 от Birdie

# 399
И  аз се бях заредила с една кутия
Аптамил

# 400
  • Германия
Хумана вече не е нарицателно за качество, все още не си е изчистила имиджа от скандала преди 10 години със Израелските бебета. В Германия много рядко се среща Хумана по рафтовете за АМ  и каши. Мисля че стигнаха до огромни компенсации, защото имаше тежки случаи с бебета и всичко се реши извънсъдебно.

Ето ти рафта с АМ в един дм в Германия от началото на юли

# 401
ДM или Кауфланд? Да знам до къде да пътувам, когато липсва нещо. Щом има Бебевита значи не е ДМ? Ако може инфо и в коя провинция? Защото аз забелязвам разлика във рафтовете и между провинциите.

# 402
Не исках да влизам в спорове за млека, просто споделих моя опит, защото и на мен ми беше ценно да чета мнения преди това. Исках и да обърна внимание на две неща:
1. Чрез даряване на млека в родилните домове се обвързват много майки с какво да продължат, поради страх от смяна. По наблюденията ми два са основните продукти напоследък- хип и аптамил.
2. Има продукти на една и съща марка- различни за различните пазари. За съжаление с голяма разлика, което не съм очаквала за продукти за бебета, но е факт.

# 403
В Надежда - Нан, в Щерев - Фризо и Хип.

# 404
ДM или Кауфланд? Да знам до къде да пътувам, когато липсва нещо. Щом има Бебевита значи не е ДМ? Ако може инфо и в коя провинция? Защото аз забелязвам разлика във рафтовете и между провинциите.

Щом има марката ДМ Био, кое ли ще е?
Според мен е добре да има едно мляко под ръка. Всичко се случва. Аз имах ХИП, седя си така и накрая го продадох, защото щеше да му изтече срока неотваряно. Сега съм взела Аптамил и се надявам да се случи същото с него.

Общи условия

Активация на акаунт