За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 907
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Е хайде сега да не намесваме и благородната кауза на Angel baby. Никой от нас незнае дали продължават да даряват чувалчета на родилните отделения, нито и къде реално се ползват вече дарените чувалчета. Фирмата беше обикновена шивашка за детски дрешки и изведнъж реши да вкара чувалчетата, защото не издържаше на конкуренцията с бебешките дрешки. Много добър маркртинг , когато вкарваш нов продукт да вкараш и социална кауза за да се разшуми. Даваха дарения и на частните родилни отделения с цел по-платежоспособни майки да пазаруват от марката в последствие. Даренията ако още продължават са с рекламна цел. Иначе чувалчетата са олекотени завивки облечени в памучен плат със бебешки щампи. Аз съм доволна от тях, но чак пък социална кауза малко много идва.

Е хайде да не ми казвате какво да намесвам, за разлика от вас съм отговорила на конкретния въпрос. За мен този фактор е бил от значение при избора и затова го споменах, ако за Вас не е - ОК.
Първо - дамата попита за мнение за две конкретни марки. Изказах мнение за тази, която съм ползвала.
Второ - обичам да подкрепям българското производство, пък било то и “обикновена шивашка фирма”.
Трето - никъде не съм казал, че каузата е “социална”.

Каузата продължава, периодично се публикува информация във ФБ на кое отделение са дарили чувалчета. Също подаряват комплект дрешки за всяко недоносено бебенце, което също потвърждавам от моя много близка с такова бебче.

А Вие сте свободна да не подкрепяте дадена благородна кауза, само защото фирмата, освен добро, си прави и реклама по този начин. Изборът е ваш.

# 376
Е хайде сега да не намесваме и благородната кауза на Angel baby. Никой от нас незнае дали продължават да даряват чувалчета на родилните отделения, нито и къде реално се ползват вече дарените чувалчета. Фирмата беше обикновена шивашка за детски дрешки и изведнъж реши да вкара чувалчетата, защото не издържаше на конкуренцията с бебешките дрешки. Много добър маркртинг , когато вкарваш нов продукт да вкараш и социална кауза за да се разшуми. Даваха дарения и на частните родилни отделения с цел по-платежоспособни майки да пазаруват от марката в последствие. Даренията ако още продължават са с рекламна цел. Иначе чувалчетата са олекотени завивки облечени в памучен плат със бебешки щампи. Аз съм доволна от тях, но чак пък социална кауза малко много идва.

А на мен вашия коментар малки много ми идва. Грозно.

# 377
  • Пловдив
Аз купувам само на Angel baby чувалчета с крачета за всеки сезон. Много съм доволна, пера постоянно, а цветовете не падат.
За мен материята им е много хубава и плътна и са чудесни. И десените са оригинални и много ми допадат.

# 378
Жалко,много жалко,че на някой му е много благородната кауза.Едни приемаме здравето за даденост,други воодят борба за всяка глътка въздух.

# 379
Аз също съм отговорила на конкретният въпрос, доволна съм от тях и съм наясно от какво и как са изработени. Това също е важно какво стдържат като изработка.  А и дамата не е написала, че търси чувалчета с благородна кауза, въпросът и беше друг. Вие споменавате въпросната маркетинг кауза за благородна - дарения на скъпоплатени частни родилни отделения? Всеки, който се е грижил за недоносено бебе, ходил е да го вижда, да го гушка и хваща ръчичката му,  знае че в неонатологията то не е вкарано в чувалче в кувьоза.  Същото е и с АМ и памперсите, които са безплатни в родилните отделения, както и с бебешката козметика. До преди ерата на чувалчетата от Ейнджъл бейби ни раздаваха безплатни дрешки за новородени в училищата за родители, разбира се след като изгледаме тяхната слайд презентация и оставим мейл за да бъдем спамвани.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 15:35 от Felicity King

# 380
Извинявам се за офтопика, но все се чудя защо хората вместо да пишат “на изуст” не седнат да прочетат първо за какво иде реч, пък после да се изказват.
Кой е казал, че недоносено бебе ще го слагат в чувалче? Казах, че даряват дрешки за недоносени бебета. Дрешките не са за “скъпоструващите отделения”, а за родителите.
Чувалчетата са за неонатологиите. Бърз скрол във ФБ показва, че последно са дарени на “скъпоструващите отделения” на болниците в Плевен, Етрополе, Кюстендил, Добрич, Стара Загора, Хасково, а също така и Майчин дом и Тина Киркова в София.

# 381
Потвърждавам за дарението на дрехи. Синът ми се роди месец по-рано и срещу снимка на картончето от болницата с мерките ми изпратиха гащеризон и боди за недоносено. Платих си само доставката. Страхотна кауза. Всички бебета в Шейново бяха с техни чувалчета, както и голяма част от дрешките, с които ги обличаха.

# 382
Един бърз въпрос, да купя ли една кутия адаптирано мляко, за всеки случай ако не се получат нещата с кърменето?
Ако да, каква марка препоръчвате да взема за начало? Прочетох добри отзиви за Лактана Био?

# 383
  • Пловдив
вижте с какво дохранват в родилното, където ще раждате и може да продължите с него при нужда.
Всеки тук ще ви препоръча различно мляко Simple Smile ето ние сме доволни от Хипп Комбиотик, продължихме с него от родилното и не го сменихме.

# 384
вижте с какво дохранват в родилното, където ще раждате и може да продължите с него при нужда.
Всеки тук ще ви препоръча различно мляко Simple Smile ето ние сме доволни от Хипп Комбиотик, продължихме с него от родилното и не го сменихме.
И аз така направих, но честно казано в родилното масово дават това, което имат (което са им достави медицинските представители), което не винаги е най-доброто. Ако е само за всеки случай - става, но ако бебенцето ще е на АМ, бих се интересувала по-подробно за качества и състав.

# 385
Един бърз въпрос, да купя ли една кутия адаптирано мляко, за всеки случай ако не се получат нещата с кърменето?
Ако да, каква марка препоръчвате да взема за начало? Прочетох добри отзиви за Лактана Био?
Хумана.

# 386
  • Пловдив
И как да преценим кое е най- доброто откъм състав с оглед на това, че всички са подобни? Не съм специалист, колкото и да
Ги чета няма да преценя адекватно състава.
След като са одобрени и се предлагат на пазара приемам, че са безопасни за децата.  Оттам нататък е индивидуално как ще се отрази на конкретно вашето/ моето и т.н дете.

# 387
В родилно ми се наложи да дохраня 2 пъти, преди изписването попитах какво е млякото и мъжа ми купи една кутия за всеки случай. Изчакайте да видите какво дават, защото казват, че не е хубаво да се сменя.

# 388
  • до най-прекрасния мъж
И моят съвет е да изчакате и да питате в родното какво дават. При нас беше НАН Комфортис, което не понесе на детето ми, сменихме го с Аптамил Комфорт, което също не й понесе и от 2-месечна е на Аптамил АР заради рефлукс. Вече не повръща почти изобщо, но си давам него. Не ми се иска да сменям, понесе й много добре и тя много си го харесва още от първото шише.

# 389
АМ, заради директивите в ЕС са със много сходни показатели на витамини и минерали. Въпреки това можете да направите избор между това дали АМ да съдържа палмово масло или да не съдържа такова, дали да съдържа пробиотик или не, какво да е съдържанието на желязо в АМ особено след 6 месец - в повечето АМ е 0,7 но има и със 1. Предвид повишените нужди на възрастта.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 18:01 от Felicity King

Общи условия

Активация на акаунт