За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 784
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
  • до най-прекрасния мъж
На 3+++ купихме лятна количка и я преместих в нея поради няколко причини:
1.Адски тежка количка 3 в 1 (на заем);
2.Кошът за новородено й окъся, въпреки че тя не е едро бебе;
3.Сърдеше се и не искаше да лежи, като е будна. Возехме я много леко повдигната, може би на около 30 градуса и вече след 5ти месец започнахме леко да вдигаме облегалката.
За мен 4 месеца не е рано, стига кошът да има напълно легнало положение и да не е анатомичен с чупка. Тоест, да не се налага детето да спи с вирнати крачета.

# 511
45 градуса за бебе на 4 месеца не е много ок. Изчакайте поне месец и половина още.

# 512
Педиатъра около 6м. трябва да прегледа извивката на гръбчето. Тогава разрешава сядането на количка. Чакахме един месец докато ни прецени, че е готово. Иначе относно въпроса на майката за водата, ние правим същото като вас. Използвам различно шише като дизайн и цвят за водата за да е наясно отдалече че е вода. Това което за сега правя е сутрин рано да предлагам вода. Докато не се е разсънило изпива по 5 мл., което е нещо в сравнение с преди това. Даже и жегите не го накараха да пие вода.

# 513
  • до най-прекрасния мъж
По принцип в БГ на 6-месечна възраст се дава направление за ортопед. Той преглежда детето и дава насоки за сядане и прохождане. Ние водихме дъщеря ни малко преди да навърши 6 м на преглед и той ни разреши да я слагаме да сяда. Иначе, преди това съвсем леко я изправяхме, колкото да не е напълно легнала. Разбира се, на 6 м още не могат да седят седнали стабилно. Затова се започва лека полека да се изправя наклона, като се следи детето. Дъщеря ми седна самостоятелно на 8+, имам предвид от положение за лазене да седне на дупето си сама. На 4 м е рано за сядане, но не е рано за т.нар. летен кош, ако има опция детето да лежи, макар и с много лек наклон.

# 514
Знаете ли откъде мога да купя такава гимнастика за набиране?

# 515
Литълмъфин, ще споделя моя опит, като не твърдя да е меродавен.
На детето ми гимнастиката е подобна и на теория би ставала за набиране. На практика обаче, докато детето стане толкова силно и яко в ръцете, гимнастиката отдавна ще му е писнала. Моето след като почна да се върти, стана невъзможно да го задържиш под гимнастика, защото новото умение трябваше да се трениратрениратренира до откат, а преди това беше твърде беше далеч от набиране. Освен това по принцип играчките се слагат на такава височина, че бебето да се протяга към тях и да ги бута, което прави кажи-речи невъзможно да си провре така ръчичките. Би ми било интересно да видя как изглежда цялото действие в клипчето, но според мен основно изглежда добре на видео, в реалността би било по-различно.

# 516
Когато бебето е готово , повярвайте ми ще се набира на каквато и да било активна гимнастика със висящи играчки. Ще направи мускули на корема...

# 517
Здравейте, с бебе на 14 дни съм.
Забелязах,докато плака, че на небцето му има нещо като гнойна пъпка. Тук-там излизат и по тялото и изчезват сами. /единични бройки/
Възможно ли е да е стафилококова инфекция от родилното?

# 518
Здравейте, с бебе на 14 дни съм.
Забелязах,докато плака, че на небцето му има нещо като гнойна пъпка. Тук-там излизат и по тялото и изчезват сами. /единични бройки/
Възможно ли е да е стафилококова инфекция от родилното?
Не.

# 519
Интересувам се кога сложихте летния кош? Ние сме на почти 4м и обмисляме утре да махнем зимния и сложим летния. Съжалявам, ако съм го задавала този въпрос скоро, но не помня😂

Ние сменихме кошчето дни преди да навърши 5 м и оттогава е на 45 градуса или пълно легнало(консултирано с педиатър). Вече е на 6+ и ходихме на ортопед и всичко си му е наред на детето, може даже на 75 да се вози. На 6-тия месец дете да стои само легнало ми се струва многоо късно и със сигурност ще е много недоволно Grinning

# 520
Интересувам се кога сложихте летния кош? Ние сме на почти 4м и обмисляме утре да махнем зимния и сложим летния. Съжалявам, ако съм го задавала този въпрос скоро, но не помня😂

Ние сменихме кошчето дни преди да навърши 5 м и оттогава е на 45 градуса или пълно легнало(консултирано с педиатър). Вече е на 6+ и ходихме на ортопед и всичко си му е наред на детето, може даже на 75 да се вози. На 6-тия месец дете да стои само легнало ми се струва многоо късно и със сигурност ще е много недоволно Grinning
Не искам да упреквам, само споделям, че "консултирано с педиатър" в много случаи означава, че състоянието и историята на детето е взета предвид. Вашият педиатър на моето дете на същата възраст може да препоръча друго или поне би следвало да се взима предвид.
Просто използвам това, че го казахте и имам предвид, че по много теми може да важи същото.
Аз бих посъветвала да снимате количката и да отидете при педиатъра или при ортопед, зависи колко вярвате на педиатър. Не знам до колко е вярно, но съм чела, че с по-пухкави бебета по-бавно се процедира. Не съм лекар!

# 521
Ние измислихме решение за сега. Почнахме да използваме столчето за кола. То ни се закрепя за шасито. Животът ни се улесни😂 Като обикаляме с колата много сложно ни беше от столчето в зимния кош, после от зимния кош в столчето като спи особено, та сега само със столчето се родихме.

# 522
Ние измислихме решение за сега. Почнахме да използваме столчето за кола. То ни се закрепя за шасито. Животът ни се улесни😂 Като обикаляме с колата много сложно ни беше от столчето в зимния кош, после от зимния кош в столчето като спи особено, та сега само със столчето се родихме.
Flushed ние използвахме само кошчето, зимен кош не сме купували и не ми е липсвал.

# 523
  • до най-прекрасния мъж
Нали знаете, че в столчето трябва да стои ограничено време. Иначе, добра алтернатива е за кратки разходки и пазаруване. В този случай аз бих предпочела  пълно легнало на летен кош пред столче за кола.
Феъри е права, с по-пухкави бебета не се бърза, защото костите и ставите може да не са укрепнали достатъчно да носят тежестта.

# 524
blue.angel Знам това, че повече от 2 часа не бива да стои в столчето. Като сме на разходка я вадим не заради двата часа, а защото просто в един момент започва да мрънка. Иначе сме пътували три-четири часа без да я вадим от столчето, за да не я разбуждаме, защото просто си спеше през целия път. И интересното беше, че когато я извадихме тя изобщо не се протягаше. Първият път като нямаше два месеца много се протягаше след като я сваляхме от столчето, но вече изобщо не се протяга. Иначе се чудихме с ММ дали да не закупим столче 0-18кг. вече, но решихме да го оставим за ноември-декември по черните петъци, като и без това бебка ще е по-голяма. И решихме да не сменяме с летен кош все още, ами да си ползваме столчето и зимния, че особено сега зимата като задуха един вятър да бъде защитена и обградена😅

Общи условия

Активация на акаунт