За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 746
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Не се безпокойте за плача, няма как да мине без това, моето бебе е от онези ревливите още от ден 1, като естествено сега вече нещата са по-различни, плачът намаля. Имаме обаче моменти в които ревем като заклани, напоследък в часовете в които се опитвам да го приспя вкъщи - изпада в истерия, спи му се, а не иска. Ами никак не се вълнувам какво ще помислят съседите... Естествено, че сърцето ми се къса, но няма какво да направя. Вечер почти не плаче, сутрин се будим доволни, но ранния следобед е така. Ясно е че не мъчите детето си, просто има такива деца, по-чувствителни и като са недоволни всички разбират...

# 586
Да и ние в ранния следобед.Сега например също ,по това време😂Сутрин и вечер е доволна от живота…..

# 587
  • Пловдив
Да и ние в ранния следобед.Сега например също ,по това време😂Сутрин и вечер е доволна от живота…..
Явно нещо ги тормози в тези часове, при нас до обяд е песен, следобед в количката се ядва, защото заспива с малко мрънкане, но лятото нямаше как между 15,00-18,00 да излизаме, в Пловдив е жега. Та сега гледам да сме вън и да си спестя драмата с приспиването. Но си имат своите криви моменти, но дори и да плаче не мисли какво ще кажат - гледай бебенцето да се успокои, доколкото можеш, то е най-важно.

# 588
Здравейте, малкият е на 8 месеца.
От две седмици се изправя сам и се задържа с ръце и облягайки се. Майка ми има една позната: селска акушерка на 80+ години и тя като чула, че го оставяме на крака сам и й казала, че щели да му станат криви краката от това.
Та, въпросът ми е дали това е вярно? Трябва ли да го ограничаване колко да стои на крака? Днес примерно за 3 часа стоя 30 мин.

# 589
  • до най-прекрасния мъж
Щом може да се изправя сам и да се задържа, значи му е време. Моята е на 9++ и още не се изправя сама, но се задържа, ако я изправя да се подпре на дивана. Децата сами си показват кога за какво са готови. Не го ограничавайте, проходилите на 10.м да не са с криви крака? То навремето и в проходилки са ги държали, а сега се отричат от ортопедите.
Аз имам такъв въпрос - към 9-10 месец да не би да има кърмаческа стачка? Дъщеря ми не иска да си пие млякото от няколко дни, даже посреща шишето с рев. С 300 зора й го набутвам в устата и то ако е горещо. Съответно не пие пълна доза дори сутрин след сън. Снощи изпи 120 мл от 200 и тази сутрин вече беше изгладняла. Заместихме закуската преди 15тина дни, на 9++ е сега. Има още заместени обяд и СЗ, която е предимно плодово пюре с малко каша, иначе отказва да го яде.

# 590
Здравейте, малкият е на 8 месеца.
От две седмици се изправя сам и се задържа с ръце и облягайки се. Майка ми има една позната: селска акушерка на 80+ години и тя като чула, че го оставяме на крака сам и й казала, че щели да му станат криви краката от това.
Та, въпросът ми е дали това е вярно? Трябва ли да го ограничаване колко да стои на крака? Днес примерно за 3 часа стоя 30 мин.
Flushed
Smile
"стара школа"...
Насърчаваме всякаква двигателна активност, която се харесва на детето... .

# 591
Идвам със следното питане - Дъщеря ми е на 1 год. и 3 месеца и все още не ходи самостоятелно. Ходи, даже направо тича, но иска да е хваната с всяка ръчичка за по един наш пръст. Изправя се по мебелите, ходи покрай тях като се държи, пълзи, но сама не се пуска да ходи. Все иска да се държи за нас, макар и само за едно пръстче, но да ни усеща. Иска да ходи, но не тръгва, докато не й подадем пръсти да се хване. Усещам я, че си е доста страхлива, но не е падала, за да се е изплашила. Та исках да попитам дали трябва да се притеснявам вече? На педиатърката й нямам доверие, тя ни се караше още като малката беше на 11 месеца защо не била проходила…

# 592
Все едно описваш моето дете Simple Smile

Тя като пропълзя, пропълзя на килима и се страхуваше да мине от килима на паркета.

Проходи официално на година и четири месеца, но на практика месец по-рано се заплесна и се разходи съвсем стабилно из хола, носейки един балон, едни 7-8 стабилни крачки. Гледаше нагоре в балона и му се радваше и не разбра, че ходи сама. В мига, в който усети, че не я държим, седна Simple Smile и така няколко пъти за период от 3-4 седмици, ходеше само като се залиса, докато осъзна, че всъщност няма нужда да се държи за нас.

Има си предпазливи деца, страхливи. И моята не е падала - точно защото много внимаваше и все още внимава всъщност. Характер Simple Smile има и добри страни - на площадките се пази, заобикаля люлки и пързалки, за да не я бутнат, стъпва внимателно.

# 593
Здравейте. Масово гледам малки бебчета на 3-4-5-6м. носят обувки навън, може би сега заради студа. Моята кукла на 4м. е само по чорапи. Има едни пантофки, ама те са и големички, взех ги по принцип за зимата за вкъщи като ще бъде и по-голяма. Въпросът ми е сега обувките задължителни ли са и на коя марка трябва да са, ако искам да купя?

# 594
Ортопедите казват обувки на 12 месеца се слагат, по-рано не. Особено във къщи - само боси по чорапки.

# 595
  • Пловдив
Аз слагах терлици за по-студеното време навън. А и бебето си е завито в количката. Обувки взех чак за прохождането.

# 596
Здравейте. Масово гледам малки бебчета на 3-4-5-6м. носят обувки навън, може би сега заради студа. Моята кукла на 4м. е само по чорапи. Има едни пантофки, ама те са и големички, взех ги по принцип за зимата за вкъщи като ще бъде и по-голяма. Въпросът ми е сега обувките задължителни ли са и на коя марка трябва да са, ако искам да купя?
За толкова малко бебе няма обувки, поради размера на крачето. Това, което си виждала, са декоративни обувки с меки подметки, тип пантофи. Обуват ги, за да топлят, няма как толкова малко бебе да използва обувка по предназначение. В този смисъл, можеш да обуеш на крачето каквото решиш, бебе на 4 месеца не стъпва, дали ще сложиш декоративна маратонка за 100 лева или дебел чорап за 5 лева, ползата ще е еднаква.
Аз лично ползвах декоративни обувчета от HM, които бяха подплътени вътре, за да топлят, когато излизахме с количката без термочувал. Беше на около 6-7 месеца, но в повечето време си беше единствено с чорапи. Истински обувки купих на 11м, защото проходи.

# 597
  • Германия
Обувки се купуват когато детето е проходило, всичко преди това са излишни мераци.

Като проходи детето е важно обувката да е с мека и гъвкава подметка, със стабилна опора на петата. И възможно повече време да прекарва босо, както вкъщи рака и навън, това е много полезно за ходилата

# 598
  • до най-прекрасния мъж
Обувчици започнах да й слагам на 3+++, когато я преместих в лятната количка. Слагах ги, докато времето беше хладно и сега, откакто захладня, отново. Идеята е да има нещо на краката, да не е само по чорапи. Въпреки че нашата количка има и хубаво плътно покривало за крачетата, нищо, че е изцяло лятна. Слагам меки обувчици, тип "буйки" с меко ходило и чисто декоративна цел. Детето няма как да ходи с тях. Понеже ни предстои прохождане, което ще е зимата, ще взема някакви подходящи обувки за навън, а вкъщи имам дебели чорапи с ходила против плъзгане. Но засега си караме с декоративните. Като беше още в коша за новородено, й слагах терлички.

# 599
  • София/Севлиево
Аз имах 2 чифта ,но не точно обувки,ами от плат изцяло и с тях караше.Зимата в редките пъти,в които сме излизали ,ако не бе с цял космонавт му слагах плетени терлици.От около месец има буйки за прохождане -в началото изобщо не ги искаше,сега ги търпи,но при първа възможност гледа да ги свали.

Общи условия

Активация на акаунт