За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 075
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Момичета , малката няколко дни вечер се събужда със запушено носле , нещо хърка вътре , НО през деня нямаме никакви секрети , единствено понякога го сочи и търка сякаш нещо я дразни , без никакъв сопол . Ското съм пускала микробиология по друг повод и беше отрицателна . Няма никакви симптоми на има нещо . Разбира се ще я заведа на лекар , ако това продължи и ще пусна нов секрет . Все пак имате ли идея от какви външни фактори или нещп друго може да се предизвика . Няколко дни спим на открехнато , но е добре облечена и с чувал . В стаята е 23 градуса на отворено .

# 661
Външни фактори ,които може да влияят са температура на стаята и влажност.Малко може да намалиш стайната температура.19-23 са препоръките,като е наистина максимум

# 662
Външни фактори ,които може да влияят са температура на стаята и влажност.Малко може да намалиш стайната температура.19-23 са препоръките,като е наистина максимум
Влажността е 45%

# 663
  • до най-прекрасния мъж
Дали не избива зъбче? При нас и 4те зъба, които има, й избиха с хъркащо носле. Няма секрети навън, но нослето звучи все едно има. Всичко отминава като прореже зъбчето.

# 664
40-65 са препоръките за влажност.Аз лично имам наблюдения от нашето дете ,при ниска влажност имаше едни особени сополи сутрин.Сухи и твърди с кървава жилка.
При семействата,с които работя има разлика в съня на 27-29 и на 20 градуса,и едно бебе имах,което хъркаше вечер от ниска влажност.

# 665
Мами, дъщеря ми на 1год и 3 месеца днес тотално отказва да яде… цял ден кара на АМ и малко солетки, бисквитки… не иска друга храна. Предполагам, че расте някой зъб или няколко наведнъж, стори ми се, че е тръгнал кътник от горе. Но цял ден да не яде… колко време продължава този период? До моменте е отказвала храна, но примерно само закуската или вечерята, а днес нищичко не иска. Няма други симптоми иначе, весела е, играе си.

# 666
  • София
Здравейте,
дойде време и станах баба на едно страхотно момченце да са живи и здрави.
Имаме проблем детето се роди много мъничко и всичките му дрешки са доста големички
моля да ми кажете къде в  София северните райони има дрешки за 49 см. ще съм ви много благодарна.

# 667
Честито внуче! Не мога да помогна с магазин, дано намерите. Но бебе 49 см не е чак толкова малко. Синът ми беше 49 см и си ползвахме дрешки 56 размер макар и малко големи.

# 668
По-добре малко по-големи, отколкото тесни. Иначе има 48 р-р във Вис Виталис. В H&M също има разнообразие от размери + че там дрешките са малко умалени.
Честито внуче!❤

# 669
Да, не е много малко 49см, моят се роди 50см и си носеше 56 размер без проблем.

# 670
От Н&М в Моловете съм взимала дрешки за бебе 49 см родено и 2400гр. Излязоха много качествени та ги носи до 2-3 месечно даже.

# 671
  • до най-прекрасния мъж
Честито внуче и от мен, да ви е живо и здраво.
Не е мъничко, не се притеснявайте. Дъщеря ми се роди 47 см и първите 3 седмици носеше 56 р-р, който после й умаля. Баща й ходи по спешност да купува, защото аз бях взела дрешки Джордж 0-3, които й бяха огромни. Беше взел едно много сладко гащеризонче 48 или 50, което не можахме да й сложим. Беше й мъничко. Така че, ориентирайте се към 56 р-р, няма да сбъркате. Или питайте майката в родилното с какъв размер е дрешката на бебето, с която са го облекли там. Аз така се ориентирах и поръчах на ММ какво да купи.

# 672
Честито, внуче! И двете ми деца са родени по 49 см. Ползвах си дрешки размер 56. В началото са леко големи, но бързо наваксват бебчетата.

# 673
Честито внуче! Дъщеря ми се роди 49 см и за първи път чувам че това е малко бебе?! Понеже тя беше 3кг и 500 гр постоянно чувах че е голямо бебе, а всички дрешки бяха 50 размер за новородено - за 1 см ли казвате че е малко?! Не знам може би и кг имат значение, но според мен 49 см е същото като 50 см и си е точно в нормата за новородено. 56 е едномесечно това ми бяха обяснили точно във Вис Виталис където има и 48 размер, който е за недоносени и мисля че този размер ще е малък на бебе родено 49 см все пак трябва да има място да се движи, а не да са му тесни дрешките.

# 674
  • гр.Пловдив
Моята буба се роди 48см и 2970 кг,бях взела доста само от НМ 50 размер ,дори мислех,че ще са малки ,но тя си ги износи доволно цял месец при това,понеже според мен си бяха уголемени и с много хубав еластан Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт