За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 054
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Новородените са различни, няма никаква драма да се купят по-малки дрешки. Всеки един бебешки магазин, дори не голям, има дрешки 50ти размер.
Не се учудвайте толкова на думите на жената, моята дъщеря се роди 4250кг, 53 см и бебето, с което бяхме в една стая беше като кукличка в сравнение с нея.

# 676
Здравейте, възможно ли е зарази млечица бебе да отказва да се храни с шише. Сукала е един месец и сега приема само кърма,но от шише. Започва да пие, изпива 20мл и започва да плаче, отказва да яде, а е гладна.Пробвах на оригна по време на хранене, понякога се получава и продължава.
Въпросът ми е възможно ли е млечицата(ако я има) да причинява дискомфорт при хранене?
Бебето е на 1м.

# 677
Здравейте, възможно ли е зарази млечица бебе да отказва да се храни с шише. Сукала е един месец и сега приема само кърма,но от шише. Започва да пие, изпива 20мл и започва да плаче, отказва да яде, а е гладна.Пробвах на оригна по време на хранене, понякога се получава и продължава.
Въпросът ми е възможно ли е млечицата(ако я има) да причинява дискомфорт при хранене?
Бебето е на 1м.
Да, възможно е.

# 678
Бебе на 1 година може ли да изяжда цял банан дневно? Понеже знам, че бананът е алерген и чак сега го въведох, педиатърката ми казваше да го избягвам...

# 679
Бананът е едно от първите неща, които въведох на 5-6 м Grinning На въпроса - ако му се яде цял банан и не измества основното ядене, не виждам защо да не може.

# 680
  • Пловдив
Моето яде цял банан за следобедна закуска. Това и е много често следобедното ядене.

Яде банан от 6 месечна, смесен с авокадо.
Не съм чувала бананите да са алергени.

# 681
Всяка храна може да е алерген за някой, който е алергичен към нея, дори картоф. Не зависи от количеството, ако детето ви не е алергично към банан, няма да стане, защото е изяло цял. Банан въведох на 6м, яде колкото иска, дали цял, дали половин.

# 682
  • до най-прекрасния мъж
Каква може да е причината бебе на 10м да отказва млякото? Имахме подобен епизод преди 20тина дни, отмина. Тогава го топлех повече и го пиеше. Снощи ми го отказа и след 30 мин борба ми заспа в ръцете, гладна. През нощта спа много спокойно, събуди се по обичайното време към 7.30. Мислех, че ще е огладняла и ще яде, но не. Още като седнахме с шишето и го посрещна с луд рев. Стоплих го още, някак изпи 160 мл от 200. Бутна шишето и продължи да реве. Има заместени закуска, обяд и СЗ. Сутрин след ставане и вечер преди лягане  пие по 200 мл АМ. СЗ вече е основно плод с много малко зърнени култури или каша, за да пие млякото преди сън.
Ако дам вечеря сега, ще спре млякото със сигурност. Иначе, храни се добре, изяжда си по 190 гр твърда храна на закуска, обяд и СЗ. Но нали трябва да пие мляко поне до 1 г? Дайте идеи защо може да не го иска. Август изкарахме Ковид, от тогава започна драмата с млякото. Първо буташе 2рото за деня, което замених със закуска. Не минаха 2-3 седмици, започна да бута и останалите две. Уж беше период от 2-3 дни, мина и сега пак същата работа.

# 683
При положение, че има закуска, аз лично мляко преди това не бих настоявала да пие. На моите деца като заместих закуската, мляко не пият. На 10 месеца е ок да пие мляко само веднъж. Ако не пие мляко, но в храната има достатъчно млечни продукти, пак нямате нужда от млякото. Голямата ми дъщеря на 10м имаше само едно мляко преди сън и то доста символично, защото почна да вечеря. Според мен детето ви дава знак, че е готово да се отбие. Просто включете млякото в храната, не като питие от шише.

# 684
  • до най-прекрасния мъж
В такъв случай трябва да изместя закуската за 8 и обяда да е след 1ва дрямка. Сега се храни така:
Примерни часове, които варират +/-30тина мин:
7:30 става от сън
8 ч  АМ 200 мл (по принцип няма търпение да й го дам)
10:40:12:30 1ва дрямка
13 ч закуска 190 гр кус-кус, попара, макарони, качамак и др. подобни
15:30 ч зеленчуци с месо или жълтък
16-17 ч 2ра дрямка
18.30 ч СЗ плодове с малко каша или зърнени култури
20:30-21:00 АМ 200 мл (по принцип чака да го дам, да го изпие и я слагам да ляга)
И до 21-21:30 е заспала
Върти ми се в главата още от миналия път, в който отказваше млякото, да дам вечеря и да изместя храненията с 1 напред. Тоест, да започва със закуска, в 18:45-19 да дам вечеря и преди сън, ако иска и колкото иска АМ. Да, но докато мисля какво да правя, тя започна да пие отново и двете млека до снощи.
Иначе, бяхме на консултация преди 10 дни, наддава доста добре, качила е 400 гр за месец. Млечни яде сутрин масло и сирене, друго нямаме включено още. Предстои да дам кисело мляко другата седмица.
Благодаря за насоките.

# 685
Този режим ми е странен. Между млякото и закуската (обядът по-скоро) има пет часа, а между нея и СЗ има само два часа и половина?
Аз бих дала 8ч мляко, 9-9:30 закуска, 13ч обяд, 16ч СЗ, 19ч вечеря и мляко преди сън, ако му се пие.

# 686
Този режим ми е странен. Между млякото и закуската (обядът по-скоро) има пет часа, а между нея и СЗ има само два часа и половина?
Аз бих дала 8ч мляко, 9-9:30 закуска, 13ч обяд, 16ч СЗ, 19ч вечеря и мляко преди сън, ако му се пие.
Нашия режим е подобен:
Мляко 8
Закуска 9:30
Обяд - 13:30
СЗ 16:30-17
Вечеря (супа и мляко) към 20

На 11м са и от седмица започнахме на даваме супа за вечеря. Въпросът ми е дали се слага сухар в супата и дали напълно се замества млякото.

# 687
  • до най-прекрасния мъж
И на мен ми е странен, но за да запазя двете млека, няма друг начин. Тя закуска не иска да яде преди първа дрямка, явно млякото я засища. Ако й дам максимум 1 бисквита да изяде, нищо повече. После заспива за 2 часа дрямка. Наистина са много часовете, но иначе трябва да я будя, за да яде, което не е ОК. Интервалите на будуване са й 3:10/3:40/4:10. Просто 5 хранения не знам как да ги разпределя така, че да се вместя във времето. Ако издърпам закуската преди първа дрямка, обядът ще се падне към 13 ч, после СЗ кога ще е? Тя става към 17-17:30 от сън? А вечерята? А второто мляко?
До сега интервалите на хранене са:
АМ-закуска - около 5 ч
Закуска-обяд - 2:30 ч
Обяд-СЗ - 3-3:30 ч
СЗ-АМ преди сън - 2-2:30 ч
За да са равномерно разпределени, трябва да я будя на първа дрямка след 1 час и вече втора да спи 2 часа. Но тя си търси първа дълга дрямка.
Аз вечеря още не предлагам. Ако изтегля всичко с 1 напред, ще трябва да дам два пъти мляко вечерта. Затова сметките ми не излизат.

# 688
Всъщност млякото се явява закуска.
Това в 13 часа си е обяд, нищо, че му казвате закуска.
Просто в 13 часа си давайте обяд, вместо попара или кус кус. После СЗ и накрая лека вечеря. Дали ще пие или не мляко преди сън си е по желание.

# 689
blue, нещо такова?

8ч мляко
9:30-10ч закуска (колкото изяде)
13ч - обяд
15:30- СЗ (и сега през такъв интервал яде)
18:30- вечеря
20:30-21ч мляко
Не е задължително порциите да са цели/големи. Някои хранения може да са по-леки.
Моят син вече е на почти две, но допреди няколко месеца си имаше всички тези хранения, като спеше 19-7. При него сякаш млякото не се броеше за хранене 😀

Общи условия

Активация на акаунт