Професионални серии за коса - тема 156

• 64 766
  • 748
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Благодаря за новата тема. 💐 Тези дни нямах време да пиша, но ви следя с интерес.

По отношение на въпросите:
1. Лореал - много харесвам златната версия absolute repair - винаги получавам добре подредена и плътна коса. Ползвам я често, когато имам нужда от протеин. Ползвам за момента маската и шампоана, като имам наблюдения и над олиото, което също си върши добре работата. Майка ми я ползва също - боядисвана редовно коса в кестеняво с нужди. И двете много я уважаваме тази серия.
Ползвала съм и inforcer на Лореал. Маска и шампоан - бори накъсванията, но не е нищо специално на моята коса.
Също харесвам и имам pro longer на Лореал. Бори се със заздравяването на накъсана коса. Имам шампоан, маска, балсам и концентрат. Маската е доста маслена, балсама даже ми идва по-силен. Отново получавам жилава и подредена коса. Концентратът имам в голяма разфасовка и го ползвам като последна стъпка от протокола. Определено термика от серията е греда - получавам отежнена и суха коса.

Матрих имам само концентрат за блясък. Върши си работата като е доста икономичен и винаги косата ми е гладка и се пързаля дори от ластика.

Керастас имам наблюдения само по отношение на architecte - балсам, шампоан и термик. Добра работа върши за по-изтормозена коса с нужди като аз комбинирам с terapiste преуош, маска и двуфазен серум за сухи краища (комбинациите варират, разбира се). Тази серия е по-хард протеин, но има лечебни свойства, особено серума.

Ползвам и нектар термика, който е чуден, когато се чудя какво да сложа след някоя балансирана серия. Ползвам го в комбинация със серуми за краища. Например капките на oway.

2. Раздразнен скалп никога не съм имала, но пък за грижа за скалпа харесвам Филип Кингсли тоникът за разтеж, Mediceuticals целаген спрея за разтеж, маската на Mediceuticals за корени с мента, който успокоява и ускорява разтежа. Също така ампули Анаген и стамиген на Напура заедно със шампоаните им отново за поддържане на скалпа и подобряване на разтежа.
Наскоро се появи пърхут при мен, който от време на време се появява през годините и го преборих с Дюкре шампоан за сух пърхут, който използвам като първи шампоан при всяко миене.

3. Ползвала съм отвари с оцет, с коприва и с лайка. В Интернет има много инфо за тях - първата отвара подобрява блясъка на косата. Ползвам ябълков оцет и обливам. Копривата е за разтеж и спиране на силен косопад и след ковид ми помогна. Третата пък е за успокояване на раздразнен скалп и тип успокояваща терапия. Отново се облива косата в лиген няколко пъти.

Имам също така и на спрей дива коприва на Ина есеншълс. Тези хора са велики. За мен продуктите им за лице и коса са страхотни, защото аз съм привърженик на чистите билкови продукти като цяло. Ползвам го преди миене, въпреки че пише друго в инструкциите, но не харесвам аромата и го чакам да попие няколко часа и тогава се къпя. Спестява ми време за разлика от варенето на коприва.
Също съм ползвала смес от глина на прах, която смесвам с хининова вода за мазен скалп, тъй като аз мия на 2-3 дни. Помага също само че е хамалогия, защото иска по стабилно отмиване после.

Мисля, че за момента се сещам само за това. Не съм купувала нищо ново последните месеци, защото съм се затрупала, но се оглеждам за терапията на Ланза хийлинг ойл, че отдавна искам да я притежавам и съм си я правила в салон.

# 106
Здравейте, момичета! Много сте изписали, от както съм влизала последно, ще наваксам.
Имам нужда ит съвет, но първо ще отговоря на въпросите.
Не съм голяма фенка, нито на Керастаз , нито на Лореал. На Керастаз ползвам единствено термиците Дисципмин и Манифесто,а на Лореал имам един лак за коса.
Не съм използвала продукти за раздразнен скалп.
Оцетите са ми интересни, но също не съм ги ползвала.
А сега, моля за вашите съвети. Реших се най-сетне да си направя кичури. На фризьор съм в четвъртък. Поръчах си Олаплекс, ще бъде при мен в понеделник. Мисля да направя 1-2 терапии с него преди изсветляването. Също се чудя дали да не оставя двойката върху косата и така да отида. Имам спомен, че някои от вас така се боядисват. Като цяло косата ми е в добро състояние, последните няколко см са малко изсъхнали, но така или иначе ще ги подстрижа. Вие какви съвети бихте ми дали?

# 107
Здравейте, момичета! Много сте изписали, от както съм влизала последно, ще наваксам.
Имам нужда ит съвет, но първо ще отговоря на въпросите.
Не съм голяма фенка, нито на Керастаз , нито на Лореал. На Керастаз ползвам единствено термиците Дисципмин и Манифесто,а на Лореал имам един лак за коса.
Не съм използвала продукти за раздразнен скалп.
Оцетите са ми интересни, но също не съм ги ползвала.
А сега, моля за вашите съвети. Реших се най-сетне да си направя кичури. На фризьор съм в четвъртък. Поръчах си Олаплекс, ще бъде при мен в понеделник. Мисля да направя 1-2 терапии с него преди изсветляването. Също се чудя дали да не оставя двойката върху косата и така да отида. Имам спомен, че някои от вас така се боядисват. Като цяло косата ми е в добро състояние, последните няколко см са малко изсъхнали, но така или иначе ще ги подстрижа. Вие какви съвети бихте ми дали?
Аз се боядисвам вече два пъти върху двойката и резултатът ми харесва. Относно покривността на боята всичко си е наред. Косата е супер след терапия и боядисване върху 2.

# 108
Здравейте, какви продукти за обем, блясък и т.н използвате при изправяне с кръгла четка и сешоар, и не на последно място какви финиши? Нещо стилизирането на косата ми не се полувача не стои на никъде а не искам да я тормозя с преса. С кръгла четка с горещ въздух  става добре, но на тила ми стават пружинки не се изправят или след 2ч  се навиват😔. Отгоре е чуплива но след руси кичури стана права, жива е но хвърчаща, затова търся с какво да я укротя...

# 109
  • Варна
Viktoriai Направи предния ден пълна терапия. Стой колкото можеш и преди да си легнеш изсуши както си е с двете стъпки. Не прекалявай обаче с количеството 2-ка Stuck Out Tongue Winking Eye. Така иди на фризьор.

# 110
Здравейте,
Разглеждам детската серия LIttle green cares в Златна рибка. Дали имате наблюдения. По принцип видях, че те са част от DePasquale Companies, които предлагат марката ECRUи LAKME.
Взема ли ли сте Little green cares   за деца си?

# 111
Момичета, дъщеря ми (10г) се върна от почивка с баба си. По цял ден е киснала в басейн и се съмнявам да е ползвала балсам, въпреки че твърди обратното. Косата й е много гъста, косъм с нормална дебелина (мисля). Направо е станала като метла! Ужасно суха и заплетена! Такава не е била никога. Какво мога да направя, за да я съживим? Някакъв преуош? Нещо с масла- имам ЯЧРМ. Да го добавя към балсам или маска? Имам балсама на Jonh Mastets, с който се сдобих благодарение на една страхотна дама от тук и го ползвам само за нея, но не мисля, че този път ще е достатъчен.

# 112
  • Варна
Сложи две помпи ЯЧРМ в шепа детанглър и го нанеси на влажната и коса. Свий на кок и нека да играе така няколко часа. После измий с нейния си шампоан и ползвай детанглъра като финиш.

# 113
Сложи две помпи ЯЧРМ в шепа детанглър и го нанеси на влажната и коса. Свий на кок и нека да играе така няколко часа. После измий с нейния си шампоан и ползвай детанглъра като финиш.
Принцеса, това, което имам на JMO не е детанглър, а си балсам. Ще стане ли с него? И може ли да кажеш какво точно представлява детанглър?

# 114
  • Някъде там
Момичета, дъщеря ми (10г) се върна от почивка с баба си. По цял ден е киснала в басейн и се съмнявам да е ползвала балсам, въпреки че твърди обратното. Косата й е много гъста, косъм с нормална дебелина (мисля). Направо е станала като метла! Ужасно суха и заплетена! Такава не е била никога. Какво мога да направя, за да я съживим? Някакъв преуош? Нещо с масла- имам ЯЧРМ. Да го добавя към балсам или маска? Имам балсама на Jonh Mastets, с който се сдобих благодарение на една страхотна дама от тук и го ползвам само за нея, но не мисля, че този път ще е достатъчен.
Дъщеря ми е с такава коса.
Най - много ни помага апивита хидратиращ шампоан и маска за коса.
За финал и слагам една помпичка марокан ойл.
И да попитам, братовчедка ми е решила да не ходи на фриз. иска да я тонирам аз.
Спряла се е на безамонячна боя 8.17 на лакме, оксидант 1.8, който бил за матиране и протеинов бондер Лалга.Косата и е на ниво 8 - ца.
Как се процедира при матиране на косата?
Колко време трябва да стои, нещо друго трябва ли да смесвам към оксиданта и ампулата на лалга за да и матирам косата?

# 115
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала, благодаря за новата тема.
1. Kerastase, L'Orèal Professionnel, Matrix - любимци и разочарования. Кога и откъде купувате техни продукти? Изгодни оферти.
Пробвала съм Керастаз, когато косата ми падаше и се късаше ужасно много. Определено не съм доволна, въпреки положителните отзиви, които съм чела за тях. Явно просто не е бил подходящ за тежко увредената ми коса и оттогава съм предубедена. Останалите все още не съм пробвала, тъй като съм презапасена с продукти.

2. Раздразнен скалп - сърбеж, зачервяване, пърхот, сухота - начини и продукти за справяне с проблема.

От тинейджърка имам проблемен, мазен скалп. До преди година използвах шампоан от аптеката, но не ставаше за честа употреба. Или пък не помагаше за омазняването. Преди няколко месеца открих своето спасение. Шампоана на Mediceuticals за мазен скалп и този за разтеж за нормален скалп. Както и Шампоана на Doori с кралска камелия и с хиалурон на Kaypro. Това са четирите шампоан, с които косата ми расте, не се омазнява толкова бързо и скалпа ми е здрав. Като се има и предвид, че за 6м, втори ковид карам.

3. Оцет за коса, билкови отвари, флорални води - използвате ли и виждате ли ефект?
Правила съм заливки с оцет много пъти, и наистина ефекта е супер, както и много ми помага при раздразнение скалп и възпалена сежорея, единственият минус за мен е, че боята пада бързо от него.
Вода от коприва, било то приготвена вкъщи или от Ина есеншълс, също е невероятна за мен. Също ми помага при раздразнен скалп и подпомага разтежа и намаля косопада. Специално водата на Ина есеншълс е дадено да се пръска сутрин у вечер, но ми идваше в повече на мазния скалп и пръсках след всяко измиване в корена на все още мокра коса. Така определено не ми се и омазнява ше толкова бързо.
Корен от репей, много съм чела за него, но все не съм достатъчно постоянна в използването. Но пак се вижда ефект к определено сега ще започна. Както написах по-горе след втори ковид за половин година. И борба с накъсване у косопад още от преди това, не мога да си позволя никаква загуба, та определено съм намерила подходящите продукти, защото моята коса расте, избива нова и е станала още по-плътна и здрава.
Нещо, което съм използвала преди и сега също имам запаси, но все няма време и за него е стимуланта за коса на Икаров. На който и да съм казала за него, резултатите са налице. Единствения ми минус е, че имал уж промяна в състава, опаковката и съответно в цената, която вече е близо 20лв - тоест тройна.
Водя от лайка също съм пробвала, когато косата ми беше светла. Ами помага у за скалп и за растеж, но това, което знам е, че е само за светли коси, тъй като придава златист оттенък.

Моята най-любима марка и серия за коса на Олиосета с копринени протеини. Обожавам филъфа, маската, спрея, термо млякото и ампулите. Единствено шампоан не е за моят скалп. Косата ми е тънка без обем. И за мое щастие вече здрава.
Последните ми покупки, от които съм доволна - защитния серум на Лакме, както и термозащитният им спрей. Шампоан и балсам пак на Лакме за запазване на цвета, както и маска за запазване на цвета на Brave New Hair.
Това е от мен, всичко друго си поддържам старото, от което съм доволна.
И нещо, което също приемам от скоро освен останалите витамини е Колаген.

# 116
Рано е за впечатления за помощ при косопад и сгъстяване и нямах търпение да споделя, че серума прави косата много въздушна и мисля и лъскава. Имам големи надежди.

# 117
Рано е за впечатления за помощ при косопад и сгъстяване и нямах търпение да споделя, че серума прави косата много въздушна и мисля и лъскава. Имам големи надежди.

Купих вчера маската от серията и ще я пробвам още утре. Имам лек косопад, но това, което по - скоро се надявам да получа е освежаване на скалпа. Напоследък косата ми е една сплескана и утежнена каквото и да правя, и колкото и пъти да мия с дълбоко почистващ шампоан.
Маската се нанася в корените на мокра коса като преуош. Мисля да намажа скалпа с нея, а по дължините Еластайзер.

# 118
Ще се радвам да чуя отзиви след дългосрочно ползване Simple Smile аз със сигурност ще дам. Ако не бяха огромните ми запаси и аз щях да взема маската и шампоана. Протеиновия спрей също изглежда много интересен.

# 119

Купих вчера маската от серията и ще я пробвам още утре. Имам лек косопад, но това, което по - скоро се надявам да получа е освежаване на скалпа. Напоследък косата ми е една сплескана и утежнена каквото и да правя, и колкото и пъти да мия с дълбоко почистващ шампоан.
Маската се нанася в корените на мокра коса като преуош. Мисля да намажа скалпа с нея, а по дължините Еластайзер.
Аз такова освежаване на скалпа получавам от маската Меди. Много я харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт